- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappkarcsi
senior tag
Üdv! Használ valaki 4G-s USB-s modemet, akár failoverben? Ha igen, milyet?
Köszi!
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
hEX PoE-vel használ valaki 4G modemet?
Szeretnék venni ma-holnap egy stick-et hozzá. Ki, mit ajánl hozzá, ami kapható is itthon? -
pappkarcsi
senior tag
válasz
pappkarcsi #6052 üzenetére
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
pappkarcsi #6051 üzenetére
Egy újraindításig jó is volt...
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
pappkarcsi #6050 üzenetére
-
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
#42556672 #6039 üzenetére
az AP1-en létrehoztam minden beállítást, amit akartam, majd a capsmanagerben kijelöltem, hogy wifi1 és wifi2 legyen menedzselve a CAPsMAN által, aminek az ipjét (88.1) beállítottam.
hEX PoE CAPsMAN manager enabled, provisioning/configs/chs/dataps/seccfg üres
Board:a hEX-en nem jelent meg plusz interface. mit hagytam ki, mi lehet a gond?
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
#42556672 #6037 üzenetére
Igen, a hEX PoE-n csináltam. Ezen videot követtem, ahol is minden beállítást a boardon csinált a srác, de amit ő csinál 7:10-kor, már nem tudtam.
Tehát a HEX helyett minden AP-n létre kell hoznom ezeket a beállításokat?Azt hittem a capsman arra van, hogy a boardon létrehozott beállításokat kitolja az ap-kra.
Ezt az AP-ken állítsd be, itt add meg, hogy melyik WLAN-t kezelje a CapsMan és itt adod meg a hEX PoE-t ami a CapsMan-t futtatja.
A hexpoe-t pontosan hol adom meg?(#6034) bacus
Ha arra gondolsz, hogy a hex poe-ben van-e wireless, akkor nincs. Ha nem, akkor máshogy tedd fel a kérdést. -
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy hEX PoE-t és két darab cAP ac-t.
Szeretném megvalósítani, hogy a hEX vezérelje mindkét AP-t, lehetőség szerinte 1 SSID, és auto band mellett.
A CAPsMAN-en belül következőket állítottam be: Security Cfg, Datapath, Channels (ezt a részt még nem pontosan értem, de itt beállítottam 4-et: 2412, 2472, 2442, és 5ghz-n pedig üresen hagytam az auto freq érdekében). Majd ezeket összeraktam egy Configurations alá (az 5ghz-t választottam ki), APcfg1 néven.
Provisioningban action: create dynamic enabled, master config kiválasztva, mac 00:00.., nameprefix beállítva.
A CAP manager pedig enabled.A probléma akkor van, mikor a Wireless menüben, a CAP gomb alatt az interface-t szeretném kiválasztani, de nincs benne semmi. Gondolom ez azért van, mert az AP az ether5-be van bedugva, ami ethernet type és nem wireless.
Meg lehet ezt változtatni, hogy wirelessként kezelje, vagy mi ennek a módja? ether5 és ether4 lenne az AP-k portja. -
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hardver választás tekintetében. Egy kisebb irodai hálózatot szeretnék kiépíteni, ahol lenne egy Hikvision NVR, és kb 10 laptop/telefon. Az NVR vezetéken, a többi eszköz pedig wifin kellene, hogy csatlakozzon. A magas rendelkezésre állás érdekében az eddig épített rendszerekhez képest, ahol tp-link és asus eszközökkel építettem ki ezt, most szeretnék Mikrotik-et használni.
2 szint lesz, 150 nm szintenként. Az irodában lenne a bejövő net, az router és az nvr. A falak gipszkartonok, így terv szerint elég lesz szintenként 1-1 AP. A bejövő net kb 50-100 Mbit lenne, ennek kellene a max 10-12 eszközt kiszolgálni.. (netezés, messenger, youtube, instagram).Az eddig kinézett eszközök: hex poe + Cap AC
Ezekhez mit szóltok?Az NVR-hez tartozik 8 kamera, de azokat a felvevőbe kötöm közvetlen, így ez a hálózatnak nem lesz "része".
Ahhoz, hogy a kamera kilásson a netre és azt kintről el lehessen érni, a gyártó ad egy ingyenes ddns funkciót, ezt az nvr-ben lehet regisztrálni. ros oldalról külön engedni kell valamit?Tekintettel arra, hogy a ros számomra teljesen új, de alapvetően informatikai vénával rendelkezem, nem hiszem, hogy a neten található tutorialok alapján ne tudnám összerakni. Kiindulásnak ezt a guide-ot használnám, mert én is szeretnék egy ssid-t használni.
http://loloke.hu/seamless-roaming-megvalositasa-mikrotik-kornyezetben/Segítő válaszaitokat, guide-okat és videolinkeket a témában előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Energiaital topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- LEGO klub
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest