- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fleto93
tag
válasz
Intelligencs #20397 üzenetére
Nem muszáj lemondani a POE-ről, például a RB5009UPr+S+IN rendelkezik rendes POE kimenetekkel - ha a gyári honlapot böngészed akkor ez jól fel van tüntetve a specifikációnál. Persze ha csak egy eszköznek akarsz tápot adni vele akkor overkill.
RB4011 és a hex S valóban csak passzív POE-t tud.VLAN természetesen megoldott ezeknél az eszközöknél.
A többi eszköznél kérdés, hogy mik az elvárások sebességben, és mennyire vagy árérzékeny.
A legolcsóbb gigabit közeli eszköz a hap ac2, hap ax széria már combosabb.VPN-re szerintem a Wireguard nagyon jó választás Mikrotik eszközöknél. Kis tanulás után könnyen tanulható, erőforrás takarékos, natívan támogatott Mikrotiken.
Ubiquiti eszközökkel nincs tapasztalatom, itthon most cseréltem le a cap ac-t és a hap ac2 -t az AX-es verziókra, és egyelőre nagyon elégedett vagyok.
-
válasz
Intelligencs #20394 üzenetére
Hello!
Mikrotik 4011 régi és drága is.Helyette RB5009 inkább.
Mikrotiknél a 2wan nagyon bonyolult. Nem csak 2 kattintás. Főleg ha nem fix IP-d van és a GW címe is állandóan változik. De nehezen megoldható.
Ubiquity nekem is az van. Csak a controllert nem tudom most futtatni a Mikrotiken,mert az AX2 nincs USB port így containert nem lehet. Vagy szerver vagy RB5009 USB-s azon containert futtatva megoldható. Ubiquity jó,de drága. Legközelebb lehet más választanék a container és az ára miatt(bár más sem olcsóbb manapság)
POE-t nem tud az RB5009 külön kell poe az AP-nak.
Vlan pedig szabvány szerint tudnia kéne,nálam otthon nincs.Hex és Hap gyengék otthonra. Hap AC2 vagy AX2 jobb valasztás. Legalább az AC2 legyen ha már kell router. Van benne wifi 2.5 és 5GHz és 4 magos proci meg USB.
Poe Mikrotiknél passzív legtöbbször. Azok nem fognak aktív eszközös Ubiquitynek POE-t adni.VPN wiregouard a legjobb leggyorsabb,de nagyon új. MIKROTIK OS is elég új a 7-es verzió. Neked valszeg az kell már feltelepíteni,de otthon működik,de vannak még hibák. Folyamatosan jobb lesz de ezt jó tudni.
AC2 cseréltem AX2-re. USB hiányzik az AX2-ből,ez háttány,de sebeség,minőség és ax szabvanyt is tud én azt venném. Nem drága router. De ha olcsón kell AC2 nagyon BB
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intelligencs #10963 üzenetére
A port-channel (link aggregation, stb) csak akkor segít a sebességen, ha több kliens van, és egy-egy kliens sebessége így sem fog 1G fölé menni.
A második részre: igen, kb. ugyanaz mint a WLC - AP kapscolat.
-
PBA
aktív tag
válasz
Intelligencs #10963 üzenetére
Normális WIFI-hez szerintem ne Mikrotiket használj. Utálni fognak itt érte engem, de AP-nak inkább Ubiquity-t javaslok, használok. Tapasztalat alapján...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest