Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Ablakos #5001 üzenetére
Igen, kb. ez a helyzet ("ragaszkodás"), csak annyi lenne fejlesztés a jelenlegi állapotról (ASUS és TP-Link otthonra szánt router termékei futnak AP módban), hogy Mikrotik-nél (és Ubi-nál):
1: ki lehet rúgatni a klienseket jelerősség alapján, hogy kénytelen legyen újracsatlakozni, és akkor már általában nem a régit próbálja újra, hanem a legerősebbet választja
2: elvileg a CAPsMAN (és Unifi) további segítséget ad(hat) a simább/gyorsabb újracsatlakozáshoz más frekvencián (gyorsabb autentikáció), vagy akár elvileg még teljesen észrevétlen is maradhat az AP váltás a kliens számára, ha azonos frekvencián maradhat (a kliens nem is tud róla, hogy több AP-vel van dolga, ő csak egyet lát, és az AP oldal dönti el, hogy épp melyik rádió beszél/hallgat adot kliens esetén).
A közös frekis dolog többek szerint működik Mikrotik-nál (itt Ph-n is írta nekem valaki egy másik fórumtémában és a Mikrotik fórumon is olvastam ilyen beszámolót), csak abban nem vagyok biztos, hogy az eltérő frekik esetén is gyors-e a váltás, mint amit az Ubiquti ígér Fast Roaming néven. Ez akkor lenne nekem érdekes, mikor 2G és 5G közt kéne váltatni a klienst, mert az nyilván nem lehet közös frekvencián belül.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2520M I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest