Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhiati
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A capsman pont tökéletes erre

De igazából az a baj hogy a mikrotiknek kb 2 dualband wifi ap-je.
Egy beltéri egy kültéri.
A kültéri-vel az a baj hogy a 2ghz-je csak 2x2-es mimo.A legolcsóbban persze ebből jössz ki.
Ha ezzel csinálod akkor veszel annyit amiennyi szerinted lefedi (10 db szerintem rohadt nagy területet le tud fedni).
Kell hozzá egy CapsMANager illetve egy combosabb core-router (ccr1036?).Vagy a másik megoldás a Uap-AC-pro.
Le a kalappal hogy ezek a srácok mit műveltek ezzel az eszközzel. Feldugod, megjelenik a kontrollerben, ráengeded a konfigot, és megy. Állat módon. Ebben mindkettő rádió 3x mimo, ráadásul szerintem egy ötös packkal rohadt nagy területet le tudsz fedni.A hotspot vezérlés meg egyértelmű mikrotik. a core router pont jó lenne erre.
A több WAN-ozás kérdéses, miért nem egy nagy combos cucc jön? egyszerűbb szerintem. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
szerintem ezt azelőtt kellene feladni, mielőtt túl sok energiát feccölsz bele. neadjlinus pénzt.
két gigán három független csatornát tudsz kiosztani, darabján 27 Mbps-t. ezt elosztod 3000 megkergült fácsézó fiatallal, bele is áll a földbe az egész.
hiába tudnál venni több tucat ap-t, ha zavarják egymást vagy osztozkodniuk kell a frekin, akkor nullát ér az egész.
ha fentiekhez hozzáveszed még az 5 gigás sávot is, akkor se lesz érdemi javulás.
3000 embernek ha csak 1 Mbps-t adsz, az 3 gigabites bejövő vonal. ha ezt (elvileg!) ki tudnád tenni wifire, ahhoz kellene 100+ ap. 100+ ap-nek nem tudsz frekit adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- World of Warships
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Meggyi001: A kérdés...
- BMW topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold