- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nokia 6.2 - kötelezők röviden
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
Azért ne dobd el teljesen az 5G ötletét, attól függően hogy mennyire jó a jel, jobb lehet mint a 4G. Hasonló problémákkal küzdöttem én is mint te, hétvégi házban sok-sok évig.
Jelenleg Mikrotik Chateau LTE12-m van, én nem mentem el a load balance irányba, azért lett Mikrotik mert itt a sávokkal tudok variálni, oda váltok kézzel ahol jobb és és kevésbé zsúfolt a sáv. Jelenleg olyan 60mbit amit el tudok érni. Volt 5G is, amikor bejött azonnal rendeltem kintről egy Huawei 5G routert. Az ha éppen van 5G akkor hoz 100-120 Mbit körül (Bpen is próbáltam akkor 500mbit volt), de sajnos nagyon az 5G szélén vagyok (pedig 800m a torony...). Nyári hónapokban amikor jön a sok nyaraló akkor a zsúfoltság miatt jobb a 4G és a sávok kézi választása. Illetve egy Huawei 5G router egy bármilyen komolyabb routerhez képest egy vicc funkcióit nézve csak hát tudja az 5G-t. 5G Chateu-n gondolkoztam még tavaly, de most már elérhető itt az optika, szóval vége a sok éves nyűglődésnek.
Mobil technológiáknál a generációváltás során lehet előnyt szerezni ha gyorsan reagálsz addig van sávod, aztán ahogy a többség átáll ez elveszik és várni kell a következő generációra. Pl. 2014-ben vettem ebayről egy Huawei 150Mbit-es routert a 4G bevezetése elején, azzal a hátvági házban akkor mértem közel max sebességeket. Ma már jobb eszközökkel sem tudok közel sem annyit elérni. -
Longeye
tag
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Lenry, stopperos, yodee, lionhearted, DeniL
Teljes mértékben, mindenre válaszoltatok! A felvetett problémáktól tartok én is. A legolcsóbb termék néha a legdrágább.
Az Alföld közepén, Sárándon kellene Internetet csiholnom egy telken, ahol egyelőre csak áram van.
Mivel eddig még nem merült fel ez az igény, nem vizsgáltam meg a lehetőségeket. Ha legközelebb kimegyünk, körbenézek a telefonommal, mit látok.Megnézem még a mobilnetes fórumot is, nem tudtam, hogy ilyen is van.
Nagyon hálás vagyok, köszönöm még egyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Call of Duty: Black Ops 7
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 - alap
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC - RTX 3070, Ryzen 5 5600X, 16gb RAM
- DELL G5 25 5587 Gamer notebook
- Lenovo ThinkPad T14s Gen3 : i5-1240P/16GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- ALKALMI ÁRON! - Vadonatúj állapotú Xbox Elite Series 2 Core Kontroller - 1 Év Alza Garanciával!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest