- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kapható a Nothing Ear (3)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
Kroni1 #12115 üzenetére
Nem csoda, hogy kezded elveszteni a fonalat, már-már én is. :)
Tehát adott egy kétszintes ház. Jelenleg a szutyok Digi ONT van a hálózatban. Ez csak 2Gt tud és egy Gb portja van. Ezen lóg wifin 2 laptop, 1 tablet, 2 telefon, 1 TV, 3 kamera és vagy 20 okos kütyü, kábelen pedig XBOX, média box, NAS.
Upgradeként vettem egy AC65P routert, de a gyári FWrel rosszabb a 2G lefedettség, mint a Digi ONTtal.
Ezért továbbfejlesztési lehetőségként több utat dolgoztam ki.1. Visszaviszem az Asus és veszek 2 Mikrotik ac2-t a két szintre kábelen összekötve.. Nem értek a Mikrotikhoz, de biztos meg lehet tanilniz, elvégre szakmába vág. Viszont van egy esztétikai követelmény is az APhez.: ne legyen ronda és ne nagyon látszódjon. :)
2. Ezért gondoltam akkor egy PoE router (ac3?) plusz egy dedikált APt az emeletre PoEn etetve. Ez már esztétikusabb, de mivel az Ethernet csati a hátán van, nekem meg egy fali Ethernet duhaljam van, kettes keretben egy el.dugaljjal, így nem tudom szépen, vésés nélkül felszerelni. Ezért gondoltam lyukat fúrok a bútorlapom és a szekrény belső felületére teszem fel.
3. Aztán a TP Link Deco mesh megoldása eszembe jutott az Asus és Mikrotik helyett. Ezzel az a gond, hogy kevés a portja, így egy switchet is be kell iktatnom a hálózatba.
4. Asus alalokom továbbmegyek és felteszek egy CFWt ah AC65Pre, de szerintem a megfelelő 5G lefedettséghez két eszköz kell. Vehetek még egy routert, akár AC65Pt is. Vagy egy tizenezer Ftos extendert. Vannak Gb Ethernetes eszközök, és működnek AP módban, nem csak repeaterként. Ez jó lehet, mert kb. 60 m2 ytong fallal elválasztott szintet kell lefedni és nagyjából közepén lenne.Nagyjából ez a helyzet. Stabil 2 és 5G hálózatot szeretnék 2x60 m2en 1Gbes Digi optika mellé kb. 40e Ftból. .
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombász topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Diablo IV
- Formula-1
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest