- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Zwodkassy #554 üzenetére
Egész hétvégén nekem működött, eddig semmi probléma nem volt.
Nem bonyolult beállítani.
ip/firewall/filter rules
Hozzá kell adni ezt:
chain: forward
connection state: established, related
action: fasttrack connectionKét másikat le kell tiltani aminek nekem ez volt a tartalma:
chain: forward
connection state: established
action: acceptchain: forward
connection state: related
action: acceptip/settings
Allow fast path -
HaZse
őstag
válasz
Zwodkassy #439 üzenetére
Köszönöm ez a kimerítő választ. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem igazán otthoni felhasználásra szánták, DE mivel számpmra megfelelő routert nem találtam, amit csak bedugok és megy. Kipróbáltam már sokféle routert, de az én igényemnek nem jöttek be.
Szerencsére időm van, mert itthon dolgozok és ez a fajta tanulás nem vesz el időt a családtól.
Mivel 1995-ben végeztem prog/mat szakon Szegeden, ezért a programozás nem áll tőlem messze. Igaz, a hálózati dolgok nekem újak, de szívesen tanulok és próbálom megoldani azokat a problémákat, amik nekem fontosak az itthoni hálózat működéséhez.
(Kaptam segítséget, amit áttanulmányoztam és az eddig beállított dolgokkal szerencsére tisztában vagyok).
A tanfolyamot majd lehet, hogy elvégzem, de ehhez jelenleg nincs meg az anyagi hátterem. (pl.: ház felujítás)
Ui.: Szerencsére nem gázoltál a lelkivilágomba.
-
HaZse
őstag
válasz
Zwodkassy #406 üzenetére
Nem.
A mikrotikben a 192.168.0.x-es DHCP-s részt nem használnám, mert a jelenlegi routerem (D-Link) is ezen a tartományon van.
Hanem azt szeretném elérni, hogy az eth5-ös porton (IP: 192.168.1.x) lévő gépemen lévő internet menjen át a mikrotik WAN (eth1) portján, ami a D-Link routertől kapja az IP címet (192.168.0.x).
ítehát a WAN porton lévő IP címről (192.168.0.x) menjen át az internet az LAN (eth5)-ös portra.
Mert sajnos most hiába kapok IP cymet az eth1-en (DHCP client), a mikrotik menüjében nem tudok semmit se pingelni, ami az interneten van. (pl. 8.8.8.8)
-
bacus
őstag
válasz
Zwodkassy #191 üzenetére
Pedig viszonylag egyszerű a gondolat menet. Ha tiltó listás ne engedd be,
2. Ha az ftp szerverről az adott válasz jön, engedd be adott ideig
3. Idő után rakd tiltó listára.A tűzfal szabályok kiértékelése az első illeszkedő szabályig tart, azaz
Pár próbálkozásig be kellene engedje a csomagokat. Én használom ezt, de
Nem teljesen így. Több lépcső után titulálom behatolónak,
Azaz a beengedő szabály előtt van egy add a gyanús listához, ha eddig nem volt az, majd
További próbálkozás után, beteszem a nagyon gyanús listába, de ennek
Már az is feltétele, hogy gyanúsnak kell legyen, stb. Majd a legvégén a tiltó
Listára teszem, de csak 1 napra, mert lehet , sőt majdnem valószínű, hogy másnap
Már nem az az ip címeRemekül működik, az ssh betörési kísérletek száma drasztikusan
Lecsökkent, kb az ezredére!, napi 100 ról, 10 naponta 1 re.. -
válasz
Zwodkassy #153 üzenetére
Nos, nem mondtad hogy két privát alhálózatról van szó. Azt mondtad "2 (vagy akár több) hálózat között".
A képen pedig több hálózat látható.
Ha statikus, egyszerű megoldást akarsz, akkor az is megoldás amit te magad felvetettél, routing tábla szerkesztése.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest