- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meg kell hagyni, remekül működik, bár megbütyköltem kissé.
Nekem torrent nincs, steames játék letöltésével szoktak viszont gondjaim lenni az előző beállításokkal.
Most jön le maxon a 4.6gbo-s natural selection, de a böngészést nem akadályozza. Beraktam egy netrádiót szólni, viszont az akad rendesen, mert egy szinten van a steam letöltéssel.qos7 elvben mindent megfog, mert úgy van beállítva, hogy minden ami eddig nem volt bekategorizálható. Így qos8-ra nem tud ráfutni semmi sem.
Azon kívül nem értettem, miért van qos7-ben külön tcp, külön udp, és külön "maradék". Mivel nem port szinten kezeled már ott, kár megadni hogy tcp vagy udp, elég a "maradék" és abba beletartozik akkor az is.Plusz nekem ez a mangle felosztás picit átláthatatlan, később még átdolgozom és jobban beszintezem.
-
-
Úgy látom, hogy te "mangle"-ban csak "mark-packet"-et használod. Kölünböző leírásokban, videókban a "mark-packet" mellet a "mark-connection"-t is használják. Van ennek jelentősége? Őszintén szólva még nem igazán vágom a kettő közötti eltérést :-)
Másik. Úgy nézem, te minden QoS-hez (1,2,7,8) csinálsz In és Out verziót is, mégpedik úgy, hogy egyszer a bejövő forgalomnál nézed "src-port"-ot, majd a kimenő forgalomnál a "dst-port"-ot. Kérdés: amikor pl böngészek, a kifelé menő forgalom "dst-port"-ja tcp:80, de a visszairányú forgalomnál már nem "src-port" tcp:80 lesz, nem igaz?
Bocsi, ha nagy botorságot írtam :-) -
Természetesen nem kell neki tudni. Tessék elolvasni a kisbetűs részeket is.
Test results show device maximum performance, and are reached using mentioned hardware and software configuration, different configurations most likely will result in lower resultsSpeciális körülmények közt mérik ezeket, és nem lesz elérhető ez a valóságban. 500/100mbites Diginél csak akkor lesz meg az 500mbit lefelé, ha elég kevés NAT szabályt használsz, mangle, queues és társai nélkül.
-
KTTech
veterán
Jó cucc
Én is ilyet használok jópár hónapja (előtte egy RB450 volt), igaz én már belefutok a CPU limitjébe (nehezen viseli a 90/30Mbit körüli net forgalmát, a tűzfal a mangle és a normál működés közben is 60%-on pörgeti, ha épp kicsontozom akkor 100%..., pedig a CPU az 750MHz-re Overclockolva van)... a v6.1 ROS van fent rajta, elég komoly QoS beállítással és tűzfalszabályokkal megtámogatva (+ a szokásos apróságok: hairpin NAT, DynDNS script, DNS szerver, NTP kliens-szerver...)
-
Multibit
nagyúr
Üdv a klubban!
Hasznos linkek:
www.mikrotik.com
forum.mikrotik.com
forum.mikrotikos.net (magyar)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest