Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Közben előástam az eredeti tűzfalat, amit a mikrotik tesz fel nálam:
add chain=input action=accept protocol=icmp comment="default configuration"
add chain=input action=accept connection-state=established comment="default configuration"
add chain=input action=accept connection-state=related comment="default configuration"
add chain=input action=drop in-interface=ether1 comment="default configuration"
add chain=forward action=accept connection-state=established comment="default configuration"
add chain=forward action=accept connection-state=related comment="default configuration"
add chain=forward action=drop connection-state=invalid comment="default configuration"Ha megnézed itt is előbb az inputra érkező icmp cosmagról rendelkezik, majd az established-re majd a relatedre, majd eldob mindent ami a net felől jön és nem illett ezekre.
Itt következik a forward ugyan azzal a sorrenddel, majd eldobja a hibás csomagokat a végén.
Itt csak azért nincs ugye a state:new, mert ő nem hibás és bár nem illik rá egyik szabály sem, átengedi.(gondolom én)
mivel nálam a végén mindent eldob, nekem kell elé egy state:new.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest