Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz metrion #1277 üzenetére

    Sosem késő..
    Egyszerüen nem értem miért félnek az emberek a falfúrástól? A sarokban kell fúrni, vagy a bútor mögött.
    Egyébként nem tudom milyen lakás/házról van szó, de ha modern, akkor biztos vannak csövek a falban, oda is be lehet húzni mondjuk egy ftp kábelt, az már árnyékolt, de tapasztalataim szerint, nem igen számit, hogy a hálózati vezeték mellett viszed el métereken keresztül, mert a kábel sokkal többet tud, mint amit te akarsz. Na mond, nem lesz full duplex gigabit..

    Ami a router komolyságát illeti, hát az biztos, hogy komolyabb, de ez a wifi szempontjából most lehet nem előny. 100mW a max, egész európában (világon) ennyi, talán csak ausztráliában lehet ennél nagyobb az adóteljesitmény és talán a két sarkkörön és a tengeren is szabad nagyobb teljesitményt használni. De mint irtam, megnöveled, jobb lesz a vétel az eszközön, de nem lesz jobb az adás, a router ledobálhat ugyanúgy. Egy jobb antennával (inkább irányitottra gondolok, nem csak a db számit), sokat lehet javitani, de ha a router gyári bot antennáját lecseréled egy másik elvileg nagyobb nyereségű, de szintén bot antennára, attól érhet csalódás rendesen!

    Egy ismerősnél volt egy ki tudja milyen talán d-link router a padláson, nem tudott semmit, heti egy ujrainditás belefért, a nyáron meghalt. Szólt, ha már venni kell, akkor legyen jó, pont a dolgozó szobájában nem volt jó a wifi, két rb951g-2hnd routert vettünk. Ennek nincs ugyan bot antennája, de ugye 1W nak hirdetik a wifit. Gyors konfig, csak a padláson lévő megy, teszt, és döbbenet, de sokkal gyengébben teljesitett, mint az előző wifi ! Adtam rá kakaót, hátha, a telefonon három pálcikás jel, de felcsatlakozni azt nem tudott. (a telefon viszont merült, mert az próbált kommunikálni.)
    A második router ment a dolgozószobába, alatta volt a garázs, mellette a műhely, wds (capsman), szuper jel lett majdnem mindenhol a normál beállitásokkal.
    Eltelt még fél év, UPC jött a wifis routereivel, szomszédok is nekiálltak wifizni (családi házas környezet), jöttek a panaszok, a nappali sarkában, ahol az ülőgarnitúra van, szakadozik. Nézem telefonon, mindkét router jelét fogja, de egyiket sem jól. Oda ment egy hap lite, szintén capsman, most (kb fél éve) megint öröm és bódottá.. ( sőt most már a spájzban is nagyon királyul megy a wifi, mondtam is, hogy az ott bujdokoló orosz katonák se maradnak net nélkül :D )

    A nappalin kivül, mindenhol van végpont, több is, igy amikor notebook-notebook fájl másolás van, rácsatlakoznak vezetékkel, egyébként meg mindenhol van wifi jel. ( a nappaliban is van a hap liteon végpont, de az ugye ott csak 100Mbites. A tv van rádugva, de annak elég annyi :D)
    3 szintes ház, vasbeton födémek, mégis mindenhol van wifi, csak 1 SSID van, teljes a wifi roaming. Próbáltam telefonnal folyamatos ping mellett mászkáltam a szintek között, nincs csomagvesztés.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák