- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #216 üzenetére
Akkor hasonló cipőben járunk.
Nekem is pont ugyanúgy mennek a játékok nálad,mint én nálam.
Ha ki kapcsolod az asztal kezelőt/aerot amit fentebb írtam jóval kevésbé fog akadni.
Kezdem kapisgállní,hogy itt az időnkénti Intel+AMD kombó okozhatja a problémát.
Van ahol ez nem jön ki,vagy a tulaj nem veszi észre,de vannak bizonyos típusú kártya+lap+proci aminél elő jöhet ez a Mikrolagos jelenség.
Spanodnak is azért nem akadt,mert AMD+AMD rendszere volt ami alá támasztja azt,hogy Intel és AMD társaik párosításakor nagyon elbaltáztak valamit.
Ha le tudnám tesztelni az állításomat egy GTX580 karival akkor egyben el is adnám a kártyákat,hogy ne csak 80% ban szüntessem meg az adott problémát,hanem végleg száműzzem a gépemből.Senkinek nem kívánom azt ami szenvedtem ezzel a szar jelenséggel,már egy akadás,lagolás ki zökkenti az ipsét a játék történetéből nemhogy 5másodpercenként ezt csinálja.
Az biztos ha ki derül a dolog az illetékes gyártok asztalára vágom a hardvereiket lehetőleg úgy,hogy az egész kacni rájuk szakadjon.
Anyagilag,és eszmeileg amit bele áldoztam hogy megszüntessem felbecsülhetetlen a számomra
Hiába takarítod a gépet megszüntetni nem fogod csak csökkenteni a problémát amire fentebb le írtam a megoldást.
Könnyű egyeseknek azt írni,hogy cseréld le,de azt tettem javarészt és a probléma fent marad.
Főleg anyagiak miatt még inkább sincsen lehetőségem venni alkatrészeket max ha eladom a 2db HD6950 kártyát,és az árából maximum tudnák venni egy GTX580 karit ami szolgáltatásban mérföld kő az Atihoz képest játékokban.
De a második karival nem akarnák ugyanabban a szarba lépni,mert félő hogy a gépemet atomokra szaggatnám akkor mérgemben.Érdekes sok Youtube videót néztem,és hasonló hardverekkel kombósításokkal észre lehet venni a mikrolag jelenséget.
Igaz nem panaszkodnak az adott profiljikban,de a jelenséget lehet tapasztalni ha pár felvett videót megnéz az adott játékokkal az illető.
Remélem hamarosan lesz megoldás az egészre,mert mér annyi minden ki próbáltam évek mentek rá,és még is ott tartok ahol a part szakad.
Egyedül a Winfos szolgáltatás Aeros,és a háttérben történő asztal kezeléses dll fájlt sikerűlt ki lőnöm ami nem egy 100% megoldás,de látványosan 20% alá csökkenti a mikrolag jelenséget. -
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #206 üzenetére
Ha nem sikerült amit le írtam akkor vidd vissza garba cserélniük kell.
Lehetőleg ne menet közben rakd át a kábeleket,mert akkor nem ismeri fel a monitorodat,így ujjra kell indítani ha másik portba átdugod,vagy ki kapcsolt állapotban rakd bele abba amiben szeretnéd használni.
VGA hibák topikban tudnak még segíteni,ha mégsem cserélteted,de ha garanciális bevinném a szaküzletbe,és ki próbáltatnám a kártyát.Nekem nem volt fontos,mivel csak egy monitorom volt a HD5970 kártyához így nem zavart a másik port hibája.
A játék lemezéről rakd fel a C++/DX/és a fizika drivert,menüben a fizikát OFF ra tedd így kevésbé fog akadni.
Én a fizikát Medium ra raktam,és a Gamestar újság jó voltából ki kapcsoltam a valós időben lévő ruhák lebegése számítást,így olyan mintha ki lett volna kapcsolva a fiziksz,de a téglák,és minden más megmaradt.
Merevlemezről olvassa e az adott pályaszakaszokat így néha meg akadhat,érdemes ilyen esetekre egy gyors SSD be szerezni ami ki küszöböli az eféle gondokat. -
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #199 üzenetére
Szia.
Meglestem,de nem is kellet mert tegnap pont eggyel lentebb raktam a monitor kábelt
Nálam tökéletesen működik az alsó,és felső DVI port.
Javaslok egy tesztet ha van régi D-sub monitor kábeled,és DVI ról D-subb ra átalakítód azt tedd rá az alsó hibásnak vált DVI foglalatba,és nézd meg.
Ha jó akkor egy száll szakadhatott meg a portban,vagy görbülhetett meg.
Nekem pont ugyan ez a bajom a volt HD5970 karimmal,és pont a fentebb írt javaslattal derítettem ki a pontos hiba okát.
Sajnos a réz szálakkal óvatosan kell bánni,vagy megválogatni milyen kábelt rakunk bele mivel könnyen szakadást,vagy görbületet hozhatunk létre.
Mondjuk én használtan vettem,de lehet gyári eredetű is a hiba oka.
Érdemes a felső hibátlan szárakat megnézni,és lentebbivel össze hasonlítani,mert így ki tudod szűrni a hiányzó,vagy a vissza gyűrt rész szálat.Én nem láttam mivel a szakadás belül lehetett ahol közvetlen a lapra van forrasztva a szállak.
Ha garanciális vidd vissza a kártyát,mivel hibás a termék,és cserélni fogják.
A karik ki zárva amit néztél az adat lapomon,mivel külön külön is mikrolagolnak,az ezek előtti HD5970 karimnál is ez volt,és az azelőtti HD5870 karimnál is
Azóta lap/táp/memória/gépház/hang kártya/egér/monitor/táp/+1 SSD/is került a gépbe.
Aero teljes letiltásával játékok közben 80% ban jobb lett,és mikrolag mentesebb ami szoftveres gondra utal.Sokan panaszkodnak Ati kártyákon erre a problémára,de ha ténylegesen az lenne a megoldás hogy le cserélném GTX580 ra és meg szűnne,akkor dobnám a kukába a két kártyát és az árából vennék egy GTX580 at amivel meg oldódna a probléma.Ezt meg is tettem volna,de mint látod fentebb a koléga meg a GTX580 ra panaszkodik ami úgyszíntén nem 100% os megoldás,és lehet ugyanabban a szarban fogok taposni ha megveszem.
Ha valakinek a GTX580 át le tudnám tesztelni akkor azzal ki tudnám szűrni a mikrolagot,de vaktában nem szeretnék cserélni,mert ha még szarabb lesz megőrülök.
Esküszöm még a régi szép időkben a Duke,Doom,RCW játékkal ha játszottam is 20-30fps el ami néha szaggatott sokkal élvezetesebb volt mint most amikor mindennek vaj simának kéne lennie,és egyszer öt másodpercenként megszalad,vagy hirtelen egy-két képkocka ki marad,és totál 0 lesz az FPS amit természetesen az 1sec nél kevesebb állás miatt nem mutat ki semmit a FRAPS
Persze az sem lenne megoldás,de nagyon idegesítő tud lenni,hogy hónapokat melóztam érte,túrtam a megoldások után,és annak ellenére sincsen megoldás.
Azt hiszem ez volt az utolsó eset mikor pc re költöttem,mert ha jön a következő konzol egér/bill normális használatával + DX11 es támogatással eladom ezt a fosretket vagy páros lábbal kezdek rajta ugrálni amennyi drivert,oprendszer,hardvert cseréltem a megoldások végett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest