- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Sajnos az esetek 50% ban segít,de van ahol pont az ellenkezőjét kell csinálni a vertikális szinkronnal.
Sajnos nem egy jó dolog,ha szétesik a kép egy 60hz es IPS monitoron
Olyan töredezett lesz ha lekapcsolom a vertikális szinkront a kép,hogy több köszönet nincs benne,csak még jobban illúzió romboló lesz. -
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
A küldött képeken látható negyedik menüpontban amit pirossal oda firkantottam fontos a háttérben futó alkalmazások meg egyezzenek a képen látható megnyitott fájlokéval!
Ítt tulajdonképpen ki lehet szűrni a felesleges programokat ami csak le terhelné a processzor számításokat így a minimum FPS értékeket is látványosan javíthatja egyes rendszereknél.
Utorren,Net,Dowlander,a Windows Automatikus frissítése is legyen le tiltva,vagy ki kapcsolva,venti profilozó programok is mint a Trix/MSI A,és társai is legyenek ki kapcsolt állapotban ez fontos!
Windows frissítést a legegyszerűbb módja manuálisan csinálni,mert az is okozhat akadásokat,és lassulásokat nagyobb Lanpartikon,processzor ki használtságkor .Ezzel tulajdonképpen le írtam azokat a tényezőket amikkel ki lehet szoftveresen zárni a Mikrolag problémákat.
Akik le tesztelték kíváncsi vagyok az eredményekre -
kasa85
őstag
Jelenlegi Catalyst program 11.6 CF miatt + 11.6Cap2.
-
kasa85
őstag
Nos a The Witcher 2 is folyamatosan mikrolagolt le írom hogyan sikerült 100% megoldanom a problémát.A képek összképéért amit linkelek elnézést előre is mivel nem volt kedvem,és időm szépítgetni,de remélem egyértelmű min akarok az ábrákkal ki fejezni.
Ha valaki MSI Afterbunert használ,játék közben Utorrentezik,Jdowlandert használ,vagy akármi más megvan nyitva a teszt erejéig zárja be,mivel ez hozta a 100% mikrolag megszűntetést az adott játéknál,és elképzelhető hogy mást is orvosolni fog.
Biosról is van képem így az összes energia szarságot ki kell lőni ez nagyon fontos aki nem tette meg!
Ha az MSI A venti profilozó progit ki kapcsoljuk,érdemes olyan értékre állítani a Catalystban a venti fordulatot amin a kártyát megfelelő hőmérsékleten tudunk tartani. -
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #216 üzenetére
Akkor hasonló cipőben járunk.
Nekem is pont ugyanúgy mennek a játékok nálad,mint én nálam.
Ha ki kapcsolod az asztal kezelőt/aerot amit fentebb írtam jóval kevésbé fog akadni.
Kezdem kapisgállní,hogy itt az időnkénti Intel+AMD kombó okozhatja a problémát.
Van ahol ez nem jön ki,vagy a tulaj nem veszi észre,de vannak bizonyos típusú kártya+lap+proci aminél elő jöhet ez a Mikrolagos jelenség.
Spanodnak is azért nem akadt,mert AMD+AMD rendszere volt ami alá támasztja azt,hogy Intel és AMD társaik párosításakor nagyon elbaltáztak valamit.
Ha le tudnám tesztelni az állításomat egy GTX580 karival akkor egyben el is adnám a kártyákat,hogy ne csak 80% ban szüntessem meg az adott problémát,hanem végleg száműzzem a gépemből.Senkinek nem kívánom azt ami szenvedtem ezzel a szar jelenséggel,már egy akadás,lagolás ki zökkenti az ipsét a játék történetéből nemhogy 5másodpercenként ezt csinálja.
Az biztos ha ki derül a dolog az illetékes gyártok asztalára vágom a hardvereiket lehetőleg úgy,hogy az egész kacni rájuk szakadjon.
Anyagilag,és eszmeileg amit bele áldoztam hogy megszüntessem felbecsülhetetlen a számomra
Hiába takarítod a gépet megszüntetni nem fogod csak csökkenteni a problémát amire fentebb le írtam a megoldást.
Könnyű egyeseknek azt írni,hogy cseréld le,de azt tettem javarészt és a probléma fent marad.
Főleg anyagiak miatt még inkább sincsen lehetőségem venni alkatrészeket max ha eladom a 2db HD6950 kártyát,és az árából maximum tudnák venni egy GTX580 karit ami szolgáltatásban mérföld kő az Atihoz képest játékokban.
De a második karival nem akarnák ugyanabban a szarba lépni,mert félő hogy a gépemet atomokra szaggatnám akkor mérgemben.Érdekes sok Youtube videót néztem,és hasonló hardverekkel kombósításokkal észre lehet venni a mikrolag jelenséget.
Igaz nem panaszkodnak az adott profiljikban,de a jelenséget lehet tapasztalni ha pár felvett videót megnéz az adott játékokkal az illető.
Remélem hamarosan lesz megoldás az egészre,mert mér annyi minden ki próbáltam évek mentek rá,és még is ott tartok ahol a part szakad.
Egyedül a Winfos szolgáltatás Aeros,és a háttérben történő asztal kezeléses dll fájlt sikerűlt ki lőnöm ami nem egy 100% megoldás,de látványosan 20% alá csökkenti a mikrolag jelenséget. -
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #206 üzenetére
Ha nem sikerült amit le írtam akkor vidd vissza garba cserélniük kell.
Lehetőleg ne menet közben rakd át a kábeleket,mert akkor nem ismeri fel a monitorodat,így ujjra kell indítani ha másik portba átdugod,vagy ki kapcsolt állapotban rakd bele abba amiben szeretnéd használni.
VGA hibák topikban tudnak még segíteni,ha mégsem cserélteted,de ha garanciális bevinném a szaküzletbe,és ki próbáltatnám a kártyát.Nekem nem volt fontos,mivel csak egy monitorom volt a HD5970 kártyához így nem zavart a másik port hibája.
A játék lemezéről rakd fel a C++/DX/és a fizika drivert,menüben a fizikát OFF ra tedd így kevésbé fog akadni.
Én a fizikát Medium ra raktam,és a Gamestar újság jó voltából ki kapcsoltam a valós időben lévő ruhák lebegése számítást,így olyan mintha ki lett volna kapcsolva a fiziksz,de a téglák,és minden más megmaradt.
Merevlemezről olvassa e az adott pályaszakaszokat így néha meg akadhat,érdemes ilyen esetekre egy gyors SSD be szerezni ami ki küszöböli az eféle gondokat. -
kasa85
őstag
Vagy töredezett merevlemez amiről a filmet le játszuk.
Ha DVD/CD akkor olvasó retkes,vagy lemez karc,és a piszkossága miatt.
Bár mostanában nekem is megakad a film a 11.6 driverrel ami elképzelhető hogy a mostani Kata liszt hibája.A vírus irtóban ki kell kapcsolni az Ütemezésekben az Ütemezett vizsgálatot,mert amilyen szemétláda az AVG és társai képes játék vagy film alatt elkezdeni emiatt olyan mikro röcögéseket,szaggatásokat eredményez mintha P1 gépen akarnám a Crysis 2 Ultra grafikán játszani -
kasa85
őstag
válasz
Stalker-2572 #208 üzenetére
Szép lenne ha a gépemben nincs erős hardver,bár igaz lényegében amit írtál,csak az a ciki hogy amiben nincsen erős hardver azon vaj simán megy 20-30fps el ami kevésbé zavaróbb mint 100fps el játszani 5másodpercenkénti megszaladással,és mikroakadással bár a kettő egy csoport.
-
kasa85
őstag
válasz
kinghaxor #199 üzenetére
Szia.
Meglestem,de nem is kellet mert tegnap pont eggyel lentebb raktam a monitor kábelt
Nálam tökéletesen működik az alsó,és felső DVI port.
Javaslok egy tesztet ha van régi D-sub monitor kábeled,és DVI ról D-subb ra átalakítód azt tedd rá az alsó hibásnak vált DVI foglalatba,és nézd meg.
Ha jó akkor egy száll szakadhatott meg a portban,vagy görbülhetett meg.
Nekem pont ugyan ez a bajom a volt HD5970 karimmal,és pont a fentebb írt javaslattal derítettem ki a pontos hiba okát.
Sajnos a réz szálakkal óvatosan kell bánni,vagy megválogatni milyen kábelt rakunk bele mivel könnyen szakadást,vagy görbületet hozhatunk létre.
Mondjuk én használtan vettem,de lehet gyári eredetű is a hiba oka.
Érdemes a felső hibátlan szárakat megnézni,és lentebbivel össze hasonlítani,mert így ki tudod szűrni a hiányzó,vagy a vissza gyűrt rész szálat.Én nem láttam mivel a szakadás belül lehetett ahol közvetlen a lapra van forrasztva a szállak.
Ha garanciális vidd vissza a kártyát,mivel hibás a termék,és cserélni fogják.
A karik ki zárva amit néztél az adat lapomon,mivel külön külön is mikrolagolnak,az ezek előtti HD5970 karimnál is ez volt,és az azelőtti HD5870 karimnál is
Azóta lap/táp/memória/gépház/hang kártya/egér/monitor/táp/+1 SSD/is került a gépbe.
Aero teljes letiltásával játékok közben 80% ban jobb lett,és mikrolag mentesebb ami szoftveres gondra utal.Sokan panaszkodnak Ati kártyákon erre a problémára,de ha ténylegesen az lenne a megoldás hogy le cserélném GTX580 ra és meg szűnne,akkor dobnám a kukába a két kártyát és az árából vennék egy GTX580 at amivel meg oldódna a probléma.Ezt meg is tettem volna,de mint látod fentebb a koléga meg a GTX580 ra panaszkodik ami úgyszíntén nem 100% os megoldás,és lehet ugyanabban a szarban fogok taposni ha megveszem.
Ha valakinek a GTX580 át le tudnám tesztelni akkor azzal ki tudnám szűrni a mikrolagot,de vaktában nem szeretnék cserélni,mert ha még szarabb lesz megőrülök.
Esküszöm még a régi szép időkben a Duke,Doom,RCW játékkal ha játszottam is 20-30fps el ami néha szaggatott sokkal élvezetesebb volt mint most amikor mindennek vaj simának kéne lennie,és egyszer öt másodpercenként megszalad,vagy hirtelen egy-két képkocka ki marad,és totál 0 lesz az FPS amit természetesen az 1sec nél kevesebb állás miatt nem mutat ki semmit a FRAPS
Persze az sem lenne megoldás,de nagyon idegesítő tud lenni,hogy hónapokat melóztam érte,túrtam a megoldások után,és annak ellenére sincsen megoldás.
Azt hiszem ez volt az utolsó eset mikor pc re költöttem,mert ha jön a következő konzol egér/bill normális használatával + DX11 es támogatással eladom ezt a fosretket vagy páros lábbal kezdek rajta ugrálni amennyi drivert,oprendszer,hardvert cseréltem a megoldások végett -
kasa85
őstag
Ez csak feltételezés amit írok,de lehetséges hogy a Xonar hangkártyám miatt ad más IRQ,hogy ne akadjanak össze,de a PCI E gyökér portja ott van,vagyis arról osztja le egy tetszőleges IRQra a kártyákat.
Te alaplapi hangkártyát használsz,vagy van egy a PCI E 1x protban. -
kasa85
őstag
Valamit találtál róla
Gondolom arra tippelsz,hogy ugyanazon IRQ használata közben össze akadhatnak a kártyák,és időnként talán ez okozhatja a mikrolagos problémát.
Azt kéne ki deríteni hogyan lehet más IRQ adni,hogy ne akadjanak össze.
Hasonló dolgot olvastam azonos IRQ használó kártya ws hangkártya esetében.
Jelensége fagyás,és a néha pattogó hang. -
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #178 üzenetére
Nem merem fel tenni,mert nem Windows 7 kompatibilis.
Már bánom,hogy ki löktem az 1000 éves CRT monitoromat,ilyen esetekre jól jött volna,de úgy gondoltam megkímélem a súlyától a szekrényemet nehogy itt éjszaka rám dőljön
Turkáltam a regedit be is,de ott csak hieroglifákat találtam hz ek helyett a mause könyvtárban
Akkor jobban jártál azzal a karival nem úgy mint én ezzel a két retekkel
Árából vehettem volna egy konzolt plazmatévével amin biztos megoldódna a fentebbi problémáim. -
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #174 üzenetére
Változnak a dolgok.
10.5
Hűű ez már nem mai darab.
Biztos sokat BFBC 2 zől,mert az a legjobb a játékhoz
Köszi a részleteteket valamennyit sikerült le fordítanom,és ki raknom,de állítólag elképuzelhető hogy az egér HZ ét feljebb tólva csökkenne az imput lagom ha tényleg az,és esetleg meg szűnne.
Csak egy a probléma nem tudom hogyan kell,és nem akarom a lapom haza vágni átírásokkal.
létezik,hogy a GTX 580 imputlagja jobb,és emiatt kevesebb a röcögés
Kíváncsi vagyok azok véleményére,hogy ezt gyors reakció idejű monitor,egér,és proci,vga kombóval is csinálja,mert amit le írtál,és ki szedtél a leírásokból tényleg két értelmű
Látom fentebb is van aki szenved GTX580 al nem szeretnék én lenni a következő csere után,mert éveken át nagyon meg untam a kirakós játékokat melyikhez mit használjak -
kasa85
őstag
Közben találtam sok cikket ami nagyon érdekes lehet,de sajnos a perfekt Angol nem megy így fordító progival próbáltam elolvasni,de néhol lehetett érteni,volt ahol össze kutyulta és kevésbe.
Nem kizárt az Imputlag jelenléte ami még érdekesebb a mikroakadások terén,és nagyon megegyezik a kettő jelensége.
Ha valakinek van CRT monitora,meg gyors egere akkor meg kérném,hogy tesztelje le,mert ott kevesebb lesz jóval az Imputlag mint nálam az IPS monitorommal.
Állítólag erre lehet a katában megoldás erre a Triple buffering bekapcsolása vagy a vertikállis szinkron kikapcsolása.
Ha valaki tud pereffekt Angolul,és talál valami érdekeset a lentebb be linkelt oldalakon nagyon hálás lennék a segítségért.
Az oldalakat Google Chrome 4.1.249.1036 al fordítottam ami nem volt valami tökéletes,ha valaki tudna jobb fordító progit erre az esetre azért is hálás lennékhttp://www.anandtech.com/show/2803
http://www.insidehw.com/Editorials/Interviews/Rick-Bergman-Fusion-Does-Not-Mean-Death-To-The-Graphics-Card-Market.html
http://forum.donanimhaber.com/m_37024563/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
http://hardforum.com/showthread.php?t=1317582
-
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #168 üzenetére
11.6 tól 11.1 ig nincs disable beállítási lehetőség.
11.6 Catalyst ban ezek vannak.
Catalyst A.I
Alatta egy csúszka három lehetőséggel.
Csúszka melletti leírás.
Texture Filtering Quality: első/Performance
második/Quality
harmadik/High Quality
Alapból Quality van,vagyis középen ehhez nem piszkáltam.
Ebben a mezőben közvetlen a csúszka alatt van még egy beállítási lehetőség ami alapból ki van pipálva.Pipa után:Enable Surface Format Optimization.
-
kasa85
őstag
Érdemes ez idő alatt torrentet,letöltőt ki kapcsolni,mert az eddigi tapasztalatok szerint jobban kezd mikrolagolni a dolog ami elképzelhetőnek tartom,hogy a proci utasítások a Hardverekkel együttvéve lassabb,vagy leterheltebb lesz így ez is okozhatja a ciklusonkénti a mikroakadást.
-
kasa85
őstag
Sajnos eredménytelen itt szofteres lesz a gond.
A Game Boosterben be állítottam,hogy mindent tiltson le mikor elindítom a Game módot .AVG tűzfalat nem kapcsolom ki illetve a személy azonosság védelmet az avg től .
A felhasználó minden folyamata látható /-itt is letiltok mindent kivéve az/ expoler.exe/ccc.exe/mom.exe/msiafterburner.exe.
Ezzel sikerült 80% ban csökkenteni a mikroakadásokat.
A másik amit fentebb linkeltetek át írtam ezeket a regedit-ben.Fordítóval csináltam a belinkelt hsz,ezért a helyes írásért elnézést.
Hsz link:Röviden, itt a jobb módszer a sky60234: -
- Menj a Regedit
- Keresd meg ezt a gombot: - " 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583"
- Ezen belül fontos, van egy érték neve: "ValueMax"
- Ez az érték jelenti a% száma magok a rendszer park - az alapértelmezett 100%-os, azaz: minden magok potenciálisan park-képes
- Változás az értéket 64-0, így a "ValueMin" és a "ValueMax" egyaránt nulla
- Meg kell találni a kulcsot egy párszor, és ismételjük meg az eljárást minden kiderül - a számos esetben attól függ, hogy hány hatalmi profilok a rendszer [Az én DAW már csak kétszer találtam]
- Nem a teljes leállítás és kikapcsolás és hidegen indítsa újra
-
kasa85
őstag
Sajnos olyan ismerősöm nincs akinek Nvidia karija lenne,és le tudnám tesztelni
Ha most bele vágnák a GTX580 ba félő lenne,hogy ugyanúgy járnák mint a kolega pár hsz-el feljebb.
Lehet keresek egy fórumtársat akivel meg tudom beszélni,hogy le teszteljük baráti összeg fejében GTX 580 kariját,és ha 1-2óra múlva nem tapasztalok az általam vélt GTX580 karival a mikrolagot,akkor feladom a kártyákat,és az árából veszek egy 580GTX et.
Az sem kizárt,hogy megvárom a konfig cserét,mert ha minden jól megy fel tudok rá venni pénzt,és vennék egy Core i 2600k rendszert. amivel elképzelhető,hogy a lagok meg szűnnének.
Teljesítményben bőven elég egy GTX580 kártya is,és le mondanák pár fps ről fejében az élvezetes Mikrolag mentes játszásért. -
kasa85
őstag
Szerintem igen a volt HD5xxx szériánál nem volt ilyen lehetőség.
Érdekes ha +20% ra rakom a Heaven DX11 Benchmark 2.5 sokkal stabilabb,és folyamatosabb lesz.
A fent leírt GTX580 gyógyír felkeltette az érdeklődésemet,mivel kezdek tanácstalan lenni ezen témában
Valahogyan le kéne tesztelnem a gépben egy GTX580 kártyát,és meg bizonyosodni hogy a Mikrolagok meg szűnnek e,mert két különböző kártyával nem akarok ugyanabba a szarba lépni.
Ha megmarad a lag akkor kevesebb fps lesz CF támogató játékokban a GTX580 al így nagyon elgondolkodtat a csere előtti tesztelés.
Lényegében a fentebb leírtak alapján sikerült 70-80% ban meg szüntetni,vagy csökkenteni a Mikrolagot,de korán sem tökéletes ami szúrja a csőrömet -
kasa85
őstag
Akinek meg HD6xxx szériája van,és a Catalyst ban van Power Control Setings funkció érdemes lesz a lentebb leírt cikket elolvasni.
Van benne pár szó a mikrolagokról,és arról hogyha a csúszka nincs jól beállítva az is okozhat Mikrolagokat.
Volt mikor 0 ról +20% ra raktam,és sokat javult a helyzet,de van amikor 0 és +20% sem hoz eredményt.http://www.vgaspeed.hu/article5.php?article=t098
-
kasa85
őstag
Akkor az is kilőve szerintem itt a hardvereket kéne finomhangolni auton lévő beállításokat belőni az eredeti értékre,mert lehet adat tulcsordulás van a ram,és a proci között amit fentebb le írtam.
Az alap időzítésekhez én is hozzá nyultam a ramoknál,meg a feszeket belőttem,de a többi funkció értékét nem tudom meghatározni a ramomnál így nem tudom le tesztelni az állítás helyességét -
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #143 üzenetére
Nálam Maximális teljesítményen van az energia takarékosság beállítása,csak a monitor kikapcsolása van bekapcsolva 5 percre.
Szerintem arra gondoltak,ha a vinyót le kapcsolja akkor gáz lehet játék közben ha virtuállis memóriához akar nyúlni.
Alapból le tiltottam a C meghajtórol a virtuális ramot,mert sokat írna és az SSD hamar hazavágná.Ezért egy tányérosra engedtem rá a virtuállis ramot ha kérné.
Gondolom ha ezt le kapcsolná az energia takarékossági beállítás akkor nem tudna hozzá nyúlni,mivel pár másodpercbe bele telne hogy vissza kapcsolja monjuk a D meghajtót ha arra rakom a virtuállis ramot. -
kasa85
őstag
Próbáld meg eat egyik tányéros vinyóra felrakni a rendszered hátha az segít.
Nálam is SSD van amin megy az oprendszer és a rá másolt játékok.
Elképzelhető hogy gyors tároló kapacitás elérése miatt van ez az akadás ami lehet hogy hülyeség,de érdemes ezt is ki próbálni ha van egy kis időd hátha változik valami.
A videó szaggatás lehet Codec Pack hiba is,vagy virágbolti verzió Crack hibája.
Most kétségeim támadtak az ujj rendszerbe vetett szaggatás mentes hitemben -
kasa85
őstag
Köszi megvan hát ez elég gáz ha az ujj rendszerrel is ugyanezt csinálja.
Ha jól olvastam akkor előfordulhat amiatt is hogy nincsenek jól összehangolva a hardverek a gépben.
Mondjuk ha több adatotokat ad a ram a procinak nem tudja egyenletesen feldolgozni az adatokat,és továbbítani a kártyának hanem elkezdi hullámszerűen továbbítani a VGA és emiatt is előfordulhat kép kimaradás,vagy ugrások ami a mikrolag egyik jellemzője.
Mondjuk én sem tudtam kézzel be lőni normálisan a ramokat csak az időzítéseket ami 5.6.6.18. ez után jönne a többi amit kénytelen voltam Auton hagyni.Azután a csatlakozásokat kellene normálisan belőni DDR ref xy stb.
Talán még erre tudok gyanakodni.
A mikrolag ugyanannyi lett mint a régi esetében,vagy több,vagy kevesebb -
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
Szerintem itt a rég rendszerekkel lesz a gond szoftveres téren.
Ha letiltod jó ha engedélyezed akkor is hoz eredményt érdekese.
Szerintem a Mikrofos a ludas a Windows-ával,mert nem hiszem el,hogy az Aero miatt kéne egy kártyának röcögnie.
Vicc remélem majd ha megveszem az ujj konfigomat nem foglya ezt csinálni,vagy szét taposom a gépet,és veszek egy konzolt a helyére.
legalább nem akkora pénztemető,és ott minden elfut ahogy egy ilyen gépenis kellene mint az enyém vagy a tiéd.
Kár a mérgelődésért de ha belegondolok mennyit szenvedtem a megoldásokért,és a kérdésekért már az felbosszant.
Pont emiatt nem akarok GTX580 a helyére míg nem teszteltem le a konfigomba,hogy minden okés.
HA cf játék alatt 40% al lassabban is játszanák egy GTX580 al le fosnám,mert a 60fps meglenne,és nem röcögne mint két disznó kártyával 100fps en -
kasa85
őstag
Sajnos nem teljes mértékben mivel az Aerot in is le tiltottam,és nem történt semmi.
Az Aero az átlátszóságot engedi ha jol tudom,de attól még az Ablak kezelő bezavar.
A háttérben fut ez a programocska amit érdemes ki lőni ezzel 100% ki lövi az Aerot Windows alatt .
Ablak kezelőt ki kel lőni a Vezérlőpult teljesítmény beállításokban az Aeroval együtt.
utána CTRL ALT DELETE meg nyom Feladat kezelő elindít,és a Folyamatok fülön a dwm.exe
ami az Asztali ablakkezelő része le kell állítani a Folyamat leállítása opcióval.
Van mikor ezután ugyszintén vissza ugrik,de másodjára le tiltja teljesen.
A Game Booster segítségével nem kell szarakodnom,és egy kattintásra letiltja ezeket.
Hiába az Aero letiltása ha az Ablak kezelő része,és a háttérben futni kezd.
Így 100% an ki lőttem Aero,és társait ami bezavarhat egyes játékokban,és teszt programokban.
Persze az MSI Afterbuner is okoz ilyen problémákat,mivel azzal csinállok venti profilt,ha ki kapcsolom a Heaven DX11 Benchmark 2.5 ben megszűnik a hirtelen ugrás szerű dolgok amiket mixelésnek nevezek -
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #124 üzenetére
Amúgy tegnap jó ráfáztam a progival.
A Defragot elindítottam utána folyamatosan összefosta a The Witcher 2 magát.
Elindítottam és a menüben le fagyott a játék
Most húztam frissen fel a rendszeremet,habár csináltam a Game Booster ben Rendszer beállító alkalmazást is amiben ki választottam a Legjobb teljesítmény menüpontot.
Lehet az lehetett a ludas.
Most nem merek egyikhez sem nyúlni inkább marad a legfelső Fő Menü pont ahol ki tudom pipálni melyek legyenek azok az alkalmazások amelyek le álljanak a kívánt pillanatban. -
kasa85
őstag
Privibe írj léci melyek azok a játékok amik szaggatnak,vagy mixelnek
Majdnem azonos a rendszerük,mivel volt p45 lapom is aminél úgyszintén fen állt a probléma.
Nagyon az a sanda gyanúm,hogy a régi Inteles rendszerekkel nem 100% os az Amd kártyák,ha csak nem Amd rendszere(lapja,procija)van az illetőnek.
Erő teljesen gondolkozok már egy konfig cserén ami lehet,hogy nem 70-80% al lenne jobb,hanem véglegesen száműzné ezeket a problémákat.
Nehéz a választás mivel 2db HD6950 kártya ha ki van használva nagyon megalázza a GTX580 kártyát,de lehet hogy arra cserélem a két karimat hátha az Intel+Nvidia(intel)párosítás megoldja a fent álló problémákat.
Ezek szerint akkor nem a konfigommal van a gond,hanem driveres szinten nem stimmel valami,mert egész szép és folyamatos lett a le tiltott Ablak kezelő,Aero beállítások nélkül.
Ha valakinek van még ötlete mit érdemes ki próbálni,hogy 100% legyen az élvezet azt nagyon meg köszönném -
kasa85
őstag
válasz
bivalyolo #124 üzenetére
Köszi
Letöltöttem,és ment rendesen.
A lagok amely játékokban jelentkeztek nem oldódtak meg 100% an,de úgy 70-80% al jobb,és folyamatosabb lett.
Jelenleg a The Witcher 2 próbáltam ki ami alapból röcögős mivel menet közben tölti be a pályákat ami miatt meg megakad egy pillanatra.
A program sem akadt meg úgyhogy még egyszer 1000% legalább tudom a nagyítót,és a személyre szabott asztalomat használni -
kasa85
őstag
CINEBENCH progival sikerült ki szűrnöm a leghamarabb a röcögést,mivel már az elején mikor a kocsi bekanyarodik már akkor akad egyet,és a végén a legjobban mikor a táblát ki dönti,és a járőrkocsi bevág elé.
Szét teszteltem a Catalystot,minden egyesévvel állítgattam,és az istenért sem javult a helyzet mert mindig ugyanott akadt meg a képkoca.
Biosban is vissza lőttem mindent,feszeltem is rendesen a biztonságos értékeken belűl és akkor sem,mire az ablak kezelőben a hátérben futó programokat egyesével lőttem ki,és akkor derült ki a turpisság.
Asztal Összeállítás ki lőve megjavult,és érdekesen a Haven is folyamatosabb,és gyorsabb lett.Habár tény,hogy nem tetszik nekem sem így az összeállítás,hogy az tálcám világos kék lett
Miket érdemes ki lőni a Game Booster progiban ,mert nagyon régen használtam. -
kasa85
őstag
Sziasztok egy kis segítség a Mikro lagolások megoldására.
A profilomban megtaláljátok a komplett gépem összetevőit.
Oprendszer amit használok : Windows 7 X-64 Proff.
Vezérlőpultban a/Rendszer/Beállítások Módosítás/Speciális fülön belül/Teljesítmény részlegen belül a Beállítások-ra kattintva bejön A Teljesítménybeállítások ablak,és a pipát ki vettem az Asztal-összeállítás engedélyezése elöl,és alkalmazom így fog utána kinézni (Asztal-összeállítás engedélyezése-OFF)- lesz.Ok.
Le teszteltem csomó játéknál,és a Micro Stuttering teljesen megszűnt
Beszarás mikor a Heaven DX11 Benchmark 2.5 lefuttattam.
Cirka +20% al lett jobb az FPS,és arról nem is beszélve,hogy a Minimum FPS is sokkal jobb lett.
Ha valakinek ez sem jön be akkor az Aero betekintést is kapcsolja le,vagy ami a legegyszerűbb használja a Legjobb teljesítmény beállítást,és így nem lesz sehol pipa.
Ha megszűnt akkor egyesével teszteljétek le a fent leírtakon kívül,és hátha hoz változást a számotokra.
Remélem tudtam segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.