- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
Lézerparaszt #897 üzenetére
szerintem a fejhallgató kimeneten keresztül, ha bekapcsolod a direct monitoringot...
-
nuke7
veterán
válasz
Johnny_vT #895 üzenetére
a korábban linkelt m-audio mic talán a legsokoldalúbb mikrofon, ezért érdemes lehet ránézni, sok beállítási lehetőség van, és a jack a monitorozásnál jöhet jól, hogy halljad, hogy mit rögzít valós időben a mikrofon.
Az általad felsoroltak közül én a blue yetit vagy az audio technica-t venném amúgy -
nuke7
veterán
Bocs, nem akartalak félrevezetni - ebből a kínálatból egyértelműen az M-audio Uber Mic a legjobb, csak akartam mutatni pár minőségi alternatívát ( ami nem behringer vagy trust)
-
nuke7
veterán
behringer cuccok általában ár/értékben nagyon jók, de nem kimagasló minőségűek.
Ennyiért (50k) már tudsz Rode-ot vagy Prodipe-t venni, én azt venném.
pl:
- Prodipe USB 37k + 10k állvány esetleg meg popfilter és ilyesmi
- Rode NT usb mini szett 43k -
nuke7
veterán
9500-ért van olyan, amin van némító gomb, bár nem tudom, hogy minősége milyen...
19ért van a Fifine k669 amin ugyan tekerő van, nem gomb, de talán jobb minőségű mikrofon -
nuke7
veterán
no, no az úgy nem működik...mondjuk van olcsó - külső hangkártyával szerintem jó lehet, szinte kizárt, hogy jack-ről jól működjön, de egy probát megérhet úgy is...
-
nuke7
veterán
számolj úgy, hogy ezek a mikrofonok 20-40cm-re vannak tervezve - behallatszik persze az egész szoba is ha akarod, dehát a minőség nem lesz olyan jó...
csináltam neked egy kis tesztet, hogy értsd miről van szó.
(plusz 10db-t hangosítottam az egészen, amúgy az utolsó már nem igazán lenne hallható) -
nuke7
veterán
hát másfél méterre már irányított karakterisztika kell (puska mikrofon) - mennyi a kereted?
#860 Semin : nekem 1080-am van, szóval azon ez nem játszik, de én is hangfallal használom a mikrofonom és egyáltalán nem halljak vissza magukat az emberek pl. teams-en, zoom-on, google meet-en, stb. (DC-n PTT-n vagyok, szóval ott nehezen hallanák vissza magukat
)
-
nuke7
veterán
válasz
csaszizoltan #856 üzenetére
-
nuke7
veterán
a legolcsóbb usb-s kevesebb mint 7k
A superlux meg 16k, egy-két kategóriával még jobb is -
-
nuke7
veterán
asmr-hez szerintem ez kevés lesz, bár lehet, hogy találsz elég jót... de nézd meg, hogy melyik USB-s mikrofon fér bele a keretedbe kb. (nem biztos, hogy lesz elég jó minősége szvsz ennyiért az ASMR-hez)
pár lehetőség:
A fifine 669 pont belefér a keretedbe (20k)A marrantz kicsit kilóg, viszont ez tuti jó minőség. (23k)
a Superlux-al pedig vannak jó tapasztalatok itt forumon is, elvileg az ezüst belefér a keretedbe.
(ez elvileg 18k - én inkább ezt venném, mint a fifine-t)
#827 macy : nem hinném, hogy jelentős különbségek lennének, dehát az interneten biztos van olyan, aki már használta mindkettőt...
-
nuke7
veterán
a rode-al nem foghatsz mellé, de ez már az a kategória ahol azt kell venni, ami a legjobban passzol az elvárásaidhoz. (van mute gomb, mikrofonon gain állítás, monitor out, stb.)
Ha fix asztalnál kell a mikrofon, a boom arm mindenképp kell, ha nem akarod, hogy a billentyűzet behallatszon - bár mondjuk a laptop bill nem hangos, de ki tudja mit használsz.
-
nuke7
veterán
válasz
kristoph08 #819 üzenetére
Szerintem az teljesen jó, de 1 méternél távolabbról nem használnám - esetleg még a hangerővel lehet játszani...
-
nuke7
veterán
válasz
pinnacle #799 üzenetére
sajnos nincs olyan lightning-jack átalakítóm amivel működne a headset-em vagy a mikrofonom, de az alap hangja az iphone 8-nak valóban monó.
Viszont szerintem a mikrofon sztereót csinál belőle
(ugyanis alapból az SE is mono-ban vesz fel, csak a mikrofon miatt lett sztereó a hang) -
nuke7
veterán
A superlux 16-17-ért teljsen jó lesz neked valsz amit itt már említettünk párszor.
-
nuke7
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #769 üzenetére
szerintem ehhez nem kell új miki, ha jól be tudod állítani a superluxot a csellóhoz akkor az is jó lehet - csinálj pár proba felvételt, aztán mesélj mi a probléma
-
nuke7
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #767 üzenetére
nem tudom, hogy neked mi a rendes - meg mi a cél?
a vonós hangszer rögzítése nem könnyű, de lehet kevés pénzből egy kis kezdő studiót összerakni. -
nuke7
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #765 üzenetére
hardveres zajszűrést felejtsd egy 2-300 ezer forint alatt - de az amúgy is beamforming, hangszerhez most linkeltek nem rég a bestbuy topicban egy olyan mikrofont aminek condenser és dinamikus feje is van egy házon belül... De az lehet, hogy nem usb-s.
Belépőnek jó lehet az audiotechnika AT2020 USB szerintem. az 50k körül van -
nuke7
veterán
válasz
Moonwolf #761 üzenetére
sajnos / vagy szerencsére / ez felvevő szoftver beállítás kérdése is...
Költség keretet nem írtál, de általában a drágább mikrofonok jobbak lesznek.
(pl. a superlux 16k-ért egy egész jó mikrofon szerintem ár/érték arányban)
addig meg esetleg használd a headset mikrofonját és a hangfalat..?
(nekem egy ideig volt olyan felállás, hogy a sennheiser headset mikrofonját használtam, de csak a nyakamban volt a headset és a hang a hangfalakból jött...)
-
nuke7
veterán
válasz
Moonwolf #758 üzenetére
itt van valami képzavar - a zajszűrés arra van, hogy ne legyen háttérzaj.
Viszont azok a mikrofonok amikben beépített zajszűrés van, eléggé drágák.Milyen headset-et vettél ami nem jó..?
#759 MCGaiwer : szerintem egy jobb xlr csatis lavalier teljesen jó neked - pl: https://performwireless.com/6-best-xlr-lavalier-microphones-every-budget/
-
nuke7
veterán
válasz
wadamhun #753 üzenetére
mi a kereted? bármelyik usb condenser mic jó lenne valószínűleg neked elsősorban - én is társasházban tolom ilyen felállásban, néha némítani kell a mikit, de a csíptetőset is, és akkor a headset mikit is ugyanúgy kellene, szóval nem sokkal jobbak azok se...
kimértem itthon studió programmal - behallatszik abban is, ha beszélnek, max nem olyan hangosan. -
nuke7
veterán
válasz
monchichi20 #748 üzenetére
én a 252+-t venném
-
nuke7
veterán
a legolcsóbb usb-s kevesebb mint 7k
A superlux meg 16k, egy-két kategóriával még jobb is -
nuke7
veterán
Ez a fifine pont egy 20as
Ez a legolcsóbb USB-s és van vele jó tapasztalat itt a forumon is. (7k)
A superlux meg talán a legjobb ár/érték arányban(16k)
Ne aggódj a cardioid miatt, én hangfalat és mikrofont használok, nem visszhangzik, nem hallják vissza magukat az emberek, stb. stb. -
nuke7
veterán
Ez a trust egy kicsit drágább, de elég fullos
-
nuke7
veterán
válasz
skippper #713 üzenetére
ilyen sajnos nincs 50 ezer forintért - a zajszűrés headset-en kb. úgy működik, hogy a headset-ben hallott dolgokat választja el a külvilági dolgoktól a mikrofon segítségével.
Ha visszakeresel pár százezer forintért már lehet olyan hw+sw-t kapni aminek jó zajszűrése van, de sajnos nagyon fejlett algoritmus kell ahhoz, hogy meg tudja különböztetni, hogy mi beszéd és mi "zaj".
talán ennyiért én jabra konferencia cuccokat néznék, de valsz. az se lesz teljesen jó neked... -
nuke7
veterán
nem értem. miért?
A telefont magára irányítja a mikrofonnal együtt, maga mellé leteszi az erősítőt és kész... vagy lehet, hogy valami félre értek.
Ha már amúgy is van gitárkombó és nincs lehallgató hangfal a géphez, akkor az interface-t hanyagolnám, felesleges egy egész studiót felépíteni nulláról, ha nem az a cél... -
nuke7
veterán
szerintem ez a Rode mic me kicsit praktikusabb én ezt használom és nagyon bejött
-
nuke7
veterán
válasz
batyuska100 #675 üzenetére
akkor gondolom USB-s, ahhoz egyáltalán nem kell realtek cucc... viszont a trust drivere lehet, hogy segítene
-
nuke7
veterán
válasz
batyuska100 #672 üzenetére
milyen mikrofonod van és milyen géppel használod..?
mikrofon boost..? -
nuke7
veterán
válasz
Pizzafutar #666 üzenetére
szivesen
-
nuke7
veterán
válasz
Pizzafutar #662 üzenetére
én inkább egy superlux-ot vennék 17 000-ért és egy állványt hozzá 4-6000ért...
-
nuke7
veterán
Ne haragudj, nem ment el a hsz-em és nem vettem észre!
(az is teljesen jó módszer amit sheratan kolléga ajánlott neked)
De ha mindenképp kellene külön mikrofon, akkor itt van rádiós mikrofon 10k körül, egy nagy-jack - kis-jack átalakítóval mehet is bele a vevő egység a számítógép mikrofon bemenetére.
-
nuke7
veterán
ja, ha headset-et szeretnél venni, akkor a jabra-ról csak jókat hallottam, de nem tudom, hogy a wireless-t hogy hozod össze a pc-vel.. van bluetooth-od..?
Ha nincs, akkor kb. feleennyiért (100€ körül) már simán vannak nagyon jó minőségű usb-s headset-ek. (pl. Sennheiser)
-
nuke7
veterán
nem tudod úgy fordítani a mikrofon-t, hogy a feleséged mögötte legyen..?
(csak mert teljesen jó az, ha a mikorfon a fejed mellett van és nem előtte ... )Pl nekem shréhen olyan 55°-ban a fejem mellett van a cardioid mikrofon és teljesen jó a hangminőség...
így talán érthető, én a billentyűzet felé nézek, az a fő monitor és a mikrofon a fejem mellett van, kb. a beszélőkém felé irányítva, de nem előttem... tehát ha tőlem balra dolgozna a barátnőm, az már a mikrofon mögött lenne...
-
nuke7
veterán
válasz
-Faceless- #644 üzenetére
közben láttam, hogy a Yenkee nem volt jó neked, valószínűleg csak hibás darabot fogtál ki - vagy a géped-en valami probléma van a hang / chipset driverekkel.
Ha nagyon olcsón akarod megúszni (olcsó hús...) akkor mindenképp olcsó USB-s kondenzer kapszulás mikit ajánlanék, még így is.
Pl. Connect it cmi-8001 USB 8500 forint vagy 8008 11 ezer forintért.
ezek alsókategóriások, ne várj tőlük sokat, de rendesen kellene működniük.
Ami már tuti jó, és hangminőségben sem rossz az mondjuk egy
19 ezres asztali audio technika USB-s miki
vagy esetleg a
Trust emita set 34 ezerért, ebben tényleg minden benne van, streamerek is használják elégedetten, nem kell hozzá semmit venned. -
nuke7
veterán
válasz
-Faceless- #640 üzenetére
fúh,
1) szerintem neked egy USB-s, kapszulás mikrofon megoldaná a problémád így első körben.
Van valami oka, hogy nem olyat vettél?
Pl. ez 6300 forint, raktáron van és van vele jó tapasztalat már. nem is kell hozzá semmi plusz cucc.2) közben láttam a többi hsz-t is.
Vészmegoldásnak mindig ott a telefon és a headset amúgy, ha tudsz mobilról csatlakozni az online felülethez ahol előadást kellene tartanod.
Ne USB-s vackot próbálj, ha nem akarsz 40 ezret költeni, akkor is van jó megoldás. Melyik rendelted meg azok közül amiket ajánlottam? -
nuke7
veterán
válasz
kardkovacsi #634 üzenetére
OBS-ben állítottam a mikrofon felvételi tulajdonságait, de videószerkesztőben is tudod állítani, utólag.
A bm800 esetén a kapszula "eleje" a felirattal esik egybe tapasztalatom szerint - ha fényforrást teszel a mikrofon mögé és átnézel a rácson te is látni fogod, hogy merre áll
-
nuke7
veterán
válasz
PeeterssoN #630 üzenetére
valószínűnek tartom, hogy az elosztó kábellel lesz a probléma...
De látatlanban, konkrétumok nélkül nehéz megmondani. -
nuke7
veterán
válasz
kardkovacsi #629 üzenetére
Persze, ha megnézed a youtube csatimat akkor láthatod...
Mire van csatlakoztatva a mikrofon? Az egy teljesen jó mikrofon amúgy, szerintem amire neked kellene, arra tökéletes -
nuke7
veterán
a fantom táp általában csak a condenser mikrofonoknak kell.
Szinte biztos, hogy nem az a gond - gondolom kis-jack anya, nagy-jack apa átalakítót használtál. Ennek így működnie kellene.
A hangkari alatt a scarlett-et érted gondolom. Nem is kell bekapcsolni. Ha olyan mikrofonod van, ami nem kér fantom tápot akkor az működik nélküle. Megprobálhatod, hogy bekapcsolva jobb-e amúgy... De szerintem a gyári splitter kábellel lesz a gond.
Én simán a fejest rátenném a fejes kimenetre az interface-en a mikrofon-t meg a mikrofon bemenetre és kész. (ezt meg meg lehet csinálni clip-on mic-el is)
A korábban linkelt saramonic is valószínűleg jó erre a célre, de pl. ez az audio-technica biztosan jó lenne neked. (13k) -
nuke7
veterán
válasz
-Faceless- #615 üzenetére
Ezzel az USB-s Yenkee-vel van jó tapasztalat, 7000 forintért meg lehet venni
-
nuke7
veterán
Esetleg ennek biztos elég hosszú a kábele:
Saramonic clip-on
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest