Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lujza1988

csendes tag

Sziasztok!

MS365 vállalati verzióval vannak gondjaim. Amit szeretnék: egy Excelben készítek egy rendelést, amit pdf formába mentek, vagy pdf-ként "kinyomtatok", majd ezt a pdf-et (egy utolsó ellenőrzésre) megnyitás után, Outlookkal elküldeném adott partnernek. Ezt a módszert a régebbi Office-szal közel 8 éven keresztül tudtam használni. Az elmúlt több, mint 4 évben viszont gyakran (érts néha 30 percenként) kifagy az Excel.
    Az Excelbe, az Outlookba érkezett levelekből, illetve az onnan Acrobat Readerrel megnyitott mellékletekből másolok sokszor adatokat.

Általában ugyanazok a hibák jönnek elő:
    Kijelölöm és másolom az adatot Outlook, vagy pdf-ből és az Excelben egy legördülő menüből akarok valamit kiválasztani, de már nem tudok. Minden (max 3 file van nyitva) Excelt be kell zárnom, hogy ismét tudjam használni, de bezárni is csak úgy tudom, hogy "X"-re kattintok, ekkor feldobja a felületet fehéren. Ami érdekes, hogy megvannak a gombok (Mentés, mentés másként, mégsem), csak nem látszanak. Onnan tudom, hogy ha nyomok 2x Tabot, akkor nem lép ki. Ha Enter-t ütök, akkor pedig mentéssel kilép.
    Másik hiba, hogy időnként olyan, mintha 200-szorosra nagyítottam volna az ablakot, de a jobb alsó sarokban látszik, hogy csak 75%. Ilyenkor ha másik "fülre" kattintok, vagy tekerek az egér gombján már helyre is ugrik.
    Mondták, hogy sérült az Excel file és amiatt a hiba. A fura az, hogy ha a gép nincs hálózaton és nincs kitéve nagy monitorra a laptop képe, akkor nem jönnek elő a hibák. Illetve ha a file hibás, miért jött elő a hiba olyan fileban, aminek semmi köze az állítólag hibáshoz? (Ráadásul meg sem volt nyitva az a file.)

A problémák akkor kezdődtek, amikor a laptopom drivere 3 éve feltett egy bővítményt a levelezőbe. Ennek "köszönhetően" ugyanis minden egyes fentebb leírt módon "generált" levél elküldése után bezáródott a levelezőm.

Amin "túl vagyok": a 3. számítógépet kapom, már vagy 8. alkalommal újratelepítve.

Van valakinek ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák