Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vond

MODERÁTOR

válasz Stauffenberg #89188 üzenetére

Így van, mókolni valamennyire lehet, de természetesen nem ugyanaz. De én örülök neki, hogy egyáltalán van ez is. :)

Amúgy a sima "Custom" képprofil nekem nem volt elég, hogy nekem tetszően kilapítsam. Szerencsére a "Natural" már alapból egy kicsit természetesebb, kontraszttalanabb, és a színek is csöppet mások. Így inkább azt módosítottam a már írt -5 NR, és -5 Contrast értékekkel. Ez már közel olyan, mint a videós Cinelike-D profil, amit ugye csak manuális videó módban lehet használni. Viszont nekem szükségem van rá, hogy fotós módokban is ehhez hasonló videókat tudjak rögzíteni (pl. meccseken, amikor állandóan változik az aktuális helyzet, meg pörögni kell rendesen, és egyszerűen nincs időm állandóan átkapcsolgatni az A, S, M módokból M videóba, és azt beállítani a kívánt értékekre).

Aki még nem tette meg, G80-on (meg szerintem minden más Pana gépen is) a Cine-D-re is (meg kb. az összes képprofilra) mindenképp eressze rá a -5 zajszűrést. Nagyon sok részletet elő lehet vele hozni. Ez kvázi kötelező, ha a lehető legjobb képminőséget akarod kihozni a gépből.

Ha meg igazán "flat" videót akarunk, akkor a Cinelike-D-re is rá kell tolni a -5 kontrasztot, plusz igény esetén mínusz valamennyi szaturációt.

Ezeken kívül az élességgel is lehet játszani. Valamennyivel jobb eredmény érhető el, ha utólag végezzük el pl. Premiere Pro-ban, de én ennyi időt már általában nem tudok minden egyes videó file-ra szánni. Gondoltam rá, hogy erre is írok egy FFMPEG script-et, mint pl. az egygombos leméretezésre, de egyelőre ennyire még nem mélyültem el a dologban. Max. ha lesz valami nagyon fontos projekt, akkor visszahúzom a vázban, és inkább utómunkában lövöm be a megfelelő mértékre, de egyelőre az alap 0-s érték itt nekem nagyjából megfelel.

(#88985) INTELligent: Na, kb. ezekre jutottam. :)

Új hozzászólás Aktív témák