Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Huawei FreeBuds Pro 5 – független alternatíva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Így van, mókolni valamennyire lehet, de természetesen nem ugyanaz. De én örülök neki, hogy egyáltalán van ez is.

Amúgy a sima "Custom" képprofil nekem nem volt elég, hogy nekem tetszően kilapítsam. Szerencsére a "Natural" már alapból egy kicsit természetesebb, kontraszttalanabb, és a színek is csöppet mások. Így inkább azt módosítottam a már írt -5 NR, és -5 Contrast értékekkel. Ez már közel olyan, mint a videós Cinelike-D profil, amit ugye csak manuális videó módban lehet használni. Viszont nekem szükségem van rá, hogy fotós módokban is ehhez hasonló videókat tudjak rögzíteni (pl. meccseken, amikor állandóan változik az aktuális helyzet, meg pörögni kell rendesen, és egyszerűen nincs időm állandóan átkapcsolgatni az A, S, M módokból M videóba, és azt beállítani a kívánt értékekre).
Aki még nem tette meg, G80-on (meg szerintem minden más Pana gépen is) a Cine-D-re is (meg kb. az összes képprofilra) mindenképp eressze rá a -5 zajszűrést. Nagyon sok részletet elő lehet vele hozni. Ez kvázi kötelező, ha a lehető legjobb képminőséget akarod kihozni a gépből.
Ha meg igazán "flat" videót akarunk, akkor a Cinelike-D-re is rá kell tolni a -5 kontrasztot, plusz igény esetén mínusz valamennyi szaturációt.
Ezeken kívül az élességgel is lehet játszani. Valamennyivel jobb eredmény érhető el, ha utólag végezzük el pl. Premiere Pro-ban, de én ennyi időt már általában nem tudok minden egyes videó file-ra szánni. Gondoltam rá, hogy erre is írok egy FFMPEG script-et, mint pl. az egygombos leméretezésre, de egyelőre ennyire még nem mélyültem el a dologban. Max. ha lesz valami nagyon fontos projekt, akkor visszahúzom a vázban, és inkább utómunkában lövöm be a megfelelő mértékre, de egyelőre az alap 0-s érték itt nekem nagyjából megfelel.
(#88985) INTELligent: Na, kb. ezekre jutottam.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest