Hirdetés
- Olyan menő, hogy Google nélkül is elfogadnád
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
""14-42 elkepesztoen gagyi" és ehhez hasonló itteni megjegyzések miatt gondoltam a kitobi cseréjét, hisz ha ennyien mondjátok, akkor tényleg nem lehet valami jó!"
Hajjaj... Te, százmilliárd légy is azt vallja, hogy a tehénlepény jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kitobi optikailag sztem rendben van (s a tesztek szerint is; nem tudom, hogy neked melyik van, de pl. itt az eggyel ezelőtt nem-power-zoomos pana tesztje (újabbat sajnos nem tesztelték), idézet: "Not much to add here that the tests don't already show: good sharpness wide open, and excellent stopped down a little.").
Szóval sokkal élesebb képet nem kapsz, hanem csak gyorsabb záridőket gyenge fénynél és több lehetőséget mélységélességgel játékra. Gyenge fénynél a változás azért szemmel látható, mert kevésbé érzékeny a bemozdulásra - de ezen egy állvány is sokat segít. Ha a téma még mozog is, akkor már nem.Makróra a legolcsóbb megoldás egy szűrőmenetbe csavarható x dioptriás előtét-lencse, "close-up lens", ebayen olcsón találni.
-
eeXaa
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
..nem első osztályú minőség, de bizony én a mai napig is előveszem a 20/1.7, és a 45/1.8 mellett...
-egyrészt sztem van egy csomó helyzet amiben kell a 28-as nagylátószög, és nem mellesleg van benne stabi is..
..én mindenképp várnék addig, amig ki nem derűl számomra, hogy ez e az a rendszer amibe pénzt akarok ölni.. addig is bőven elég a 14-42. ..inkább vennék egy olcsó vakut használtan, és tanulnám meg használni, amivel sokkal többre mennék mint akármelyik fix-el így eleinte... tudom a méret egy sürgető tényező, de más értelme nics így, hogy semmi speciális felhasználási terület nem merült még fel benned, a makrón kívűl, amire egyik "klasszikus" rendszer fix sem a legjobb választás... -
válasz
s7evcsenko
üzenetére
- a kitobi bőven elég jó, ne foglalkozz a sok fórumos vérpistivel, akik mtf ábrákról ábrándoznak pucér nők helyett
- makrózásnál sokkal nagyobb problémáid lesznek, mint az autofókusz. olyan kicsi a mélységélesség, hogy a kezed remegése jobban kimozdít az élesség síkjából, mint hogy az af-fel bármit csinálj. ugyanúgy, a világítás sem egyszerű makrónál. én biztosan egy öreg manuális üveget vennék makróra, például nikkor 55/3,5
-
HollyBoni
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
TE meg vagy elégedve a kitobi képminőségével, fényerejével? Ha igen, akkor szerintem felesleges váltani. Nekem kicsit hiányzik a jobb fényerő, élesség és egy kb 60mm-es vég. Erre vettem a Helios 44M-et, csak hát még mindig nem tudom kipróbálni mert egy év mire ideér az adapter ebay-ről...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sony Ps5 konzol slim
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)