- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
theporcupine #102389 üzenetére
"Azt elég jól tudom, hogyan működik a focus stacking" - azt nem vitatom, hogy technikai értelemben tisztában vagy a működésével, ellenben a benne rejlő lehetőségeket nem jól látod.. Sokan a mélységélesség szabályozásán túl a háttér elmosására is használják, és téves azt gondolni, hogy egy nyitottabb rekesszel csak szívatod magad.
Mutatok pár példát a teljesség igénye nélkül (a nagyítás sehol sem 1:1, hanem annál kisebb).
Képek 2.8-as rekeszen, egy expóval: -
Lassú Víz
addikt
válasz
Ha rám szakadna a bank, én vennék akár középformátumú gépet is.
Most van egy E-M1 MKII + HLD9 szettem. Ha tönkremegy, az OM-1 + HLD10 millió felett van. Ennyi pénzért 25 FF alternatíva van egy webáruházban, amiből 10 induló objektívet is tartalmaz. És a YT dobja eléd a videókat, ahol pl. Irene Rudnyk 35-től 135 mm-ig f2-nél fényerősebb obikkal olyan képeket készít, amire itt esély sincs. Közben PRO vonalat tolják. Mesélnek vadfotózásról, aztán ha az ember elkap egy National Geographic Wild werket, az Amazonason hat csónakból öt a felszerelést viszi. Hát valahol ez a baja a rendszernek. -
Throme
veterán
válasz
Szerintem amit a technikával (beleértve a fotós cucc és más egyéb eszközt, pl füstgép, vagy csak egy cigi füstje) és szoftveresen saját képpel, vagy megvásárolt képpel, legálisan ingyen letölthető képpel meg lehet csinálni, az nem csalás. Az inkább kreatív munka, ha nem más sérelmére készül.
Nem vagyok jogász, de valahogy így tudnám megfogalmazni.A fényképeződ bármely funkciójának használata nem csalás. Azért ne érezzük már rosszul magunkat, mert a mai gép többet tud egy 20-40 éves gépnél.
Friedmann Endre se nevezhető csalónak mert az 1900-as években tudott fényképet készíteni, míg az 1500-as években erre nem voltak képesek a festők
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest