- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #5551 üzenetére
Miért kell nekünk magyaroknak mindig ez a hosszanfejtegetős, utánaszámolós, cidrizős állapotban leleddzenünk?
(tkp hogyan, miképpen, mennyiért, mikor is?)A válasz egyszerű Mercutio barát: mert a zimperialistakapitalistaámerikás ha valami baj van egyből elvérzik, nekünk viszont rögtön van 10-20 fegyverünk
S ez azt hiszem nem hátrány.
-
sebgutkopf
őstag
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #5497 üzenetére
Az első reakciódra: Mindenben teljesen egyetértek veled, ez pontosan így van!
A második kérdésedre: Nálam is gyakran előfordul, lehet, hogy magán a fórumon hagyjuk ilyenkor a megnyitott lapot, ezért nem érzékeli. Én mindig a privát üzeneteknél hagyom, és frissítgetem.
-
nord_
veterán
válasz
Mercutio_ #5464 üzenetére
Az azért kevés lenne. Ilyen jellegű képekre gondoltam: ekv.1500mm
ekv. 630mm - de ebből már croppolnék. -
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_ #5413 üzenetére
Pontosság és tartósság megvan bőven a 1911-ben. Megbízhatóvá is lehet tenni de ez a pontosság rovására megy ( tágabb tűrések ) de önvédelmi célnál a pontosság ugye marha relatív. 3 méteren belül telegépelni valakit bármivel megoldható csak ne akadjon el
Fogásra ellenben még én is azt mondom hogy faca. A single stack tárak miatt kellemes vékony markolat aminek jó a fogása. 45ös meg tűzerőnek jó. Egy baj van vele igazából mai szemmel. A Single action elsütőszerk. Ami cocked and locked vagy cső alatti hordást jelent. Egyik sem egy életbiztosítás
Na de befejeztem az offolást azzal hogy önvédelemre a glock faca de én egy p7et hordanék ha lehetne
Amugy pedig 357 revolver mert az megbízható.
-
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_ #5404 üzenetére
iszonyat offolunk
Nagyon sokan hordanak ám amcsiban ccwre 1911et. Nincs vele sok gond. leszámítva hogy szerintem nem valami megbízható és én nem hordanék olyat de működik és 45öst köpköd. Glock mellett a nagy vízen túl még mindig erősen versenyben van a civileknél.A linked meg már elrugaszkodás. 9es para nem is igazi 1911
Amugy meg lőttem is vele... Nem az én műfajom a 1911 de ettől még él és virul.
-
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_ #5392 üzenetére
Pedig dehogynem. Az összes forgó tolózáras puska 1800as dizájnokon alapszik max lőszerek lettek mások.
Pisztolyoknál is. Az összes revolver 100-200 év körüli dizájn és elv. Colt 1911. Máig egyik ha nem a legnépszerűbb pittoly és a típus egyben évszám is...Indokolja mégpedig az hogy mködik megbízhatóan túlméretesen lettek gyártva és ha nem direkt próbálod nem megy tönkre. Én itt is látok némi párhuzamot a modern elektronikás üvegek meg a manuálok között.
Ne tessék félreérteni. Nekem is van AF üvegem. Meg modern fegyverem is
meg manuál üvegem, meg 40es évek dizájnja puskám meg ilyenek.
Mindnek megvan a helye és kijelenteni hogy egyik vagy másik alsórendűbb rosszabb lenne kicsit nagyképű dolog szerintem. -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #5392 üzenetére
Én meg kezdem visszasírni a GF1-et
Itt a NEX3, szép, jó, de 95%-ban éjszakai fotózásra vettem. Erre ilyet produkál a drága, a Sony ügyfélszolgálat meg azt akarja nekem bemesélni, hogy a csillagok mellett található mozaikosodás kromatikus aberráció
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #5350 üzenetére
Mercutio jő, s meghozá az infót:
-Tulkum Pentax palacsintát már csináltak vala!Tulku szívéhez kap, lábai megremegének, s ajkait két szó hagyá el:
- Fákk Szoni!De tényleg, ha lehet ezt így is, ha a cél a méret csökkentése (mert különben mi a ló...szért csinálnak ilyen pöttöm vázat) akkor miért nem folytatják az objektíveken?
Igen, tudom, megint letolnak egy két szériát a jónépen tesztnek, aztán szép lassan kezdenek előjönni a tutival.
ps: Én akkor röhögtem jót, mikor 98 környékén az első dvd lejátszóm megvételekor olvastam hogy a technológia 67-ben kész volt
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #5339 üzenetére
Pont most írtam neki, Parci segített angolul korrekten megfogalmazni, hogy szorul (szar) a terméke, simán ripityára törhetne mellette a műanyag tubusos lumix/zuiko, ha nem vigyáz az ember.
Azóta megoldottam, de nem szívesen barkácsolok, ha nem muszáj. A kis Micro Zuiko nagyon korrektnek tűnik APS-C-n is.
-
need
addikt
válasz
Mercutio_ #5221 üzenetére
nem is gondoltam hogy lehet venni utángyártott napellenzőt..?!?? feltételezem ilyet itthon nem lehet kapni...
a másik kérdésem... neked is ill. aki esetleg tudja..
hamarosan megyek megvenni az Oly Epl1 gépecskét.. gondolkoztam rajta hogy venni kéne tartalék aksit.. de mint látom arany árában mérik..!
Az Oly nem nyüszög ha utángyártott aksi van benne..pl. [ez???] -
:AMF:
senior tag
válasz
Mercutio_ #5138 üzenetére
ez a szállítási/fuvarköltség %-os megosztása nekem nem ismerős. homályos emlékeim szerint (nem vám szakterületen dolgozom) az árunak a határon felmerülő értéke után kell vámot és áfát fizetni. a madgie által linkelt oldal szerint ez 195 dollár + 8 dollár postaköltség, tehát 203 dollárra kellene vámot és áfát számolni. a taric szerint a tajvanról érkező objektívekre - 9002 tarifaszámot feltételezve - 6,7% a vám. tehát (225 ft-os dollárral számolva) a fizetendő vám: 203*225*6,7%= 3060 ft. az áfa = ((203*225)+3060)*25%= 12184 ft. az obi így nagyjából 61000 forintba kerül kintről, ami közel fele a hazai boltok árainak.
# 5136 madgie : az nem a nav "tarifája", hanem az eu-é.
szőke svéd legényként is ugyanennyit kellene fizetned.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #5044 üzenetére
És akkor mi van? Még mindig a bolti bruttó ár felett árulod a tiédet, ami akármennyire garis, de használt. Persze az alku adott, ahogy írtad is, de elég sok embert elriasztasz szvsz ezzel az árral (lásd a GF1-ed, azt is meddig hirdetted)
Persze semmi közöm hozzá, sorry, hogy beleugattam
szerk: én ebben az esetben eladnám a használt E-PL1-em, befáradnék a mintaboltba egy natgeo-s előfizus ismerőssel oszt vennék egy vadonatúj gépet, vadonatúj objektívvel
Mr.Csizmás: ne is mondd, már bánom, hogy megszólaltam
14-42-vel mit csináljak? Tegyem a polcra a 14-45 mellé porosodni?
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #5036 üzenetére
160k bruttó (!) egy vadonatúj, E-PL1-gyel együtt, most, boltból megvehetően. Innen nézve jó nagyot kell alkudni a tiédből, hogy egyáltalán szóba kerüljön. Mindegy te tudod, Pana usernek amúgy sem pálya a stabi hiáyna miatt (ami a 9-18-nál nem kell, itt viszont must have)
Messer: nem sokáig melegedik nálad az a váz
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mercutio_ #4799 üzenetére
"nem különösebben foglalkoztatja az itteni társaságot"
Van néhány kivétel: pl. én. :-)))
Eddig akárhányszor tesztfotót láttam ettől az objektívtől, azonnal szerelemre gyúlt a szívem. Amivel sikerült mindig eloltani a lángot, az az ár.
Nálam a no1 "ojjektív" - lenne, ha elérhető árban lenne.GX1 + Pan7-14 egy elég ütős kombónak hangzik. Ide vele!!! :-)
LX3 plusz DMW-LW46 előtét az a 9-18-as kezdőjével egyenlő.
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #4719 üzenetére
"lutiy: Szerintem akinek van az nem adja el
"
Egy fórumtárs beültette a bogarat a fülembe, és már nem tartom kizártnak, hogy eladnám.
Lehet, hogy csak agyi defektus, de valahogy nem bírom megszeretni a zoomokat. Papíron baromi jól hangzik, hogy ultranagylátó és még akár városi sétálosnak is jó a másik végén, csak mikor meglátom, hogy 5.6 akkor ...
A másik amit kezdettől fogva nem szeretek benne, az az elbaszott lock gomb. Egyszerűen rühellem, hogy nem elég a gépet bekapcsolni, hogy fotózhassak, hanem még az obival is pepecselni kell. A fotózás végén detto.
Persze baromi jó obi és ahányszor csak kézbe veszem eszembe jut a Nikonon használt Tokina 12-24, ami ugyanezt a látószöget csilliószor nagyobb méretben és súlyban hozta, ráadásul nem volt jobb a képe sem, de ... ááá aki fixekre van beállítva az sosem fog zoomot igazán szeretni.
-
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #4710 üzenetére
Néztem mi a bánatot keres itt Xerxes, aztán akkorát esett, majd agyonütötte szegény kis Csipit a lábam előtt (1.5 kg-os yorkshire terrier)
300? na neeee, akkor 100-ért a zúm palacsintát, 80 körül a 20-as palacsintát, meg a 45-ös olít, aztán zamek...még mindig olcsóbb
persze ez egy obi, nem három -
lutiy
tag
válasz
Mercutio_ #4643 üzenetére
Az OLYMPUS Digital Camera Updater program van feltelepitve ami ha jól értelemeztem akkor ő tölti le hozzá és frissiti is meg!
De ha nem igy van akkor javitsatok ki!
Ha rádugom a gépet ki is irja hogy van frissebb verzio de nem frissit!
Semmi nem történik attol függetlenül hogy ő azt irja frissiti!
Fél órát is ugy hagyhatom!
De még hálózati tevékenység sincs hogy tültené a firmwaret! -
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #4603 üzenetére
Nincs valakinek egy ügyes kezű, esztegáláshoz is értő szaki ismerőse? Jó volna egy Micro 4/3 homemade közgyűrű (sor), persze érintkezővel, hogy a rekeszelés is menjen
Csizmás: én is úgy gondoltam, mindkettőt: elektronyika szalagkábelen, saját gányolás meg főleg nem, nem értek én ehhez
-
hegyimorc
senior tag
-
válasz
Mercutio_ #4448 üzenetére
ami a legszebb, hogy mind a pana, mind az oly ezen része veszteséges.
valahogy nehéz elképzelnem, hogy ha nem egymást ütik az elejétől, hanem mindent bedobnak közösen egy m4/3 vegyesvállalatba, megosztják az összes technológiát, akkor ne lehetett volna nyereséget termelni kényelmesen.
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #4225 üzenetére
Azt hiszem ambivalens dolgokra vágyom...
1. kisméretű zsebben is elfér (kabát)
2. Legalább olyan jó evf mint a gh1-en (értem ezalatt a láthatóságot, akár teljes sötétben is, és minden egyéb nyalánkságot, amit nem szeretnék többé hiányolni; pölö belenagyításnál ég és föld a különbség az evf és az lcd képe között)
Tehát éljen az evf! ...csak legyen levehető!Nem tudom mennyire egyezik a két gép evf-e, de nekem a gh1 már megfelelő
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #4217 üzenetére
Ezt frappánsan megfogalmaztad!
Talán annyit hozzátennék, hogy az a hupli igen erősen 3d-s kiterjedésű
Előre még hagyján, hiszen hasonlóan kiáll a markolat, viszont hátra az evf, az mint a hintakampó. Hozzáteszem imádom ezt az evf-t, én GH1-ről váltanék kisebbre, és fontos a kabátzseb effekt (nem félreértendő, kabát, nem nadrág) ezért esmérem ennyire kicentizve a témát. Viszont a G3 szerintem az egyetlen igazán jó jpeg motorral rendelkező pana, ha lecserélném a GH1-et, csak erre szabadna, de méretileg nem nyernék szinte semmit.
De a hupli találó volt! -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #4048 üzenetére
A G3 annyiban könnyíti meg stabilitást a korábbi GF1 vázamhoz képest, hogy van benne EVF és ha ezt használom, akkor a fejhez szorítva sokkal stabilabban lehet tartani, mint a "kompaktos" LCD-s kétkezes módszerrel.
Nem tartom kizártnak, hogy ez az apróság önmagában többet ér mint a stabilizátorok.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mercutio_ #4006 üzenetére
Egyszer mindenki megjárja a rokon kezével.
Ha bárkinek kezébe adom bármelyik gépemet én mindig előre beállítom, hogyan szeretném, sőt utóbbi időben már kimondottan szájbarágósan csinálom: a zoom-ot előre betekerem, és megmutatom mi legyen a kompozíció, különben a fejek a kép közepén lesznek és fölöttünk a kép fele az üres ég.
Beltérben ha több képre adom oda akkor én szigorúan S mód 1/125 záridő (esetleg még rövidebb). Nevetséges, de aki nem fotózik a lassabb záridőket mind beremegteti.Nekem nagyon rosszak a tapasztalataim a nem fotózást szeretők képkészítésével, lényegében önállóan még egy gyenge minimumot se tudják hozni. Mintha direkt félrekomponálnának mindent, és úgy remeg a kezük, mintha direkt ráznák a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest