Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
germinator66 #114045 üzenetére
Van valakinek? Mi a trükk?
-
aujjobba
addikt
válasz
germinator66 #87082 üzenetére
Uh, elsore a kamatstop ugrott be, az sokaknak fajna.
De ez nem az. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
germinator66 #86522 üzenetére
nem hit kérdése, rengeteget jelent, erről már korábban volt szó és számítás. Ha már csak a korábbi fogyasztási szintekre tér vissza a fogyasztás, akkor is.
Egyébként a gázfogyasztás is 40%-ot esett itthon, ami nagyjából fele-fele arányban tudható be a melegebb időnek és a spótolásnak.Nagyon gyakori hiba, hogy alábecsülik a fogyasztók alkalmazkodási képességét. Nem is gondolnátok, hányan fognak ezentúl busszal járni inkább illetve hányan tekerték lejjebb a termosztátot, és még hányan fogják.
Ez így kívánalmas és így van jól, így érvényesül a piaci mechanizmus. -
JoinR
őstag
válasz
germinator66 #86510 üzenetére
-
.mf
veterán
válasz
germinator66 #86001 üzenetére
Igen, éves minimálbér × 10 = 24M, viszont év közben, szeptemberben tereltek át mindenkit a Katából, én pedig akkor szüneteltetni kezdtem, mert nyári főszezon után elapad a munka. A szüneteltetés utáni újraindítással pedig napra arányosítanak, így ha 1 hónapra indítom újra, mert beesik valami nagy munka és már csak ennyi van hátra az évből, akkor az 2M.
-
julius666
addikt
válasz
germinator66 #82457 üzenetére
Nem biztos, amikor a jegybank zseniális módon bejelentette a kamatemelési ciklus végét, akkor mondta, hogy ő a forint eszközökre "szavazott" addig az alapjában, de kénytelen volt ezt a stratégiát átértékelni. Amekkora balszerencséje van mostanság, a napokban pont kitárazott forint kötvényekből, csak a partvonalról okoskodott a blogján meg a portfólió cikkekben/podcastokban, hogy a jegybank helyett ő mit tenne amúgy.
-
David89
tag
válasz
germinator66 #82457 üzenetére
Kivéve amikor nem
[link]
#82458: nálam sem engedi eladni, konkrétan a nem lakossági papírok szőrén-szálán eltűntek.
-
aujjobba
addikt
válasz
germinator66 #82072 üzenetére
Jah, tegnap mar belinkeltem ugyanezt a Holdblogrol.
-
pictigjis
senior tag
válasz
germinator66 #82065 üzenetére
és? bár erre költöttük volna mi is a pénzt a sok ordas nagy baromság helyett
-
válasz
germinator66 #74137 üzenetére
-
tom570
aktív tag
válasz
germinator66 #74140 üzenetére
Igen, nagyon nem lehet másként értelmezni az elmondottakat, mint hogy külön 210Kw az A1 és külön 210 a vezérelt "B" is. Máshogyan hogy lehetne kivitelezni az elszámolást, hogy melyikkel léptem túl, amikor a kettőt egybe venné 210Kw határig?
-
bozsokiandra
tag
válasz
germinator66 #74131 üzenetére
Rendelet részletezi.
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/7ea41378489305c538f7ddd0003c602441e0e5e9/megtekintes
9. paragrafus
Ha jól értelmezem akkor augusztustól az adott havi számlán 210 kwh illetve 144 m3 gázt adhatnak kedvezményesen, tehát fűtésszámla esetén erősen ajánlott áttérni a havi átalányra augusztustól és úgy nem ér hátrány. De javítsatok ki ha tévedek. -
Cece04
tag
válasz
germinator66 #74131 üzenetére
Meg egyáltalán hogyan lesz az elszámolás? Ha átalányt fizetsz akkor ha magasabb a beállított átalány, mondjuk 154 köbméter akkor minden hónapban 10 köbméterre fizeted a rezsidémonos árat pluszban év végén meg elszámolsz a valós számok alapján?
vagy a keret felhasználásáig, mondjuk a fenti példánál maradva 11 hónapig fizeted a támogatott áron és a 12 honapban meg kb az egész fogyasztásra a piaci árat?
-
OPiiPO
veterán
válasz
germinator66 #73635 üzenetére
'Németh Szilárd azt felelte: ő maga dolgozik a problémán azokkal az emberekkel, akik összetartói ezeknek a társadalmi csoportoknak."' - megmenekültünk
-
sunavlys
senior tag
válasz
na ez az igazi nemzeti konzultáció a többi csak parasztvakítás
és az emilekből fognak összeállítani egy törvénytervezetet
és ezek értenek a válságkezeléshez
-
válasz
germinator66 #73633 üzenetére
2019-2020-ban biztos... 2020 közepén függesztették fel, ha jól emlékszem.
ugye idén év elején meg volt 100%-os támogatású napelem + hőszipka és nyílászáró pályázat... Anyósomék pályáztak elvileg nyertek... nem kaptak még írásos visszaigazolást... 370-es forint árfolyamon volt az ajánlat... most 410 körüli forintnál a 100%-os támogatás már nem futja ki a nepelemet... 4000-4500 kWh áramot fogyasztanak... szóval most szívás van és lehet saját erőből lesz napelem
-
Ra3
őstag
válasz
Magyarul akkor áll vissza a teljes rezsicsöki mikor a hatósági ár alá megy a piaci és nagyot kaszálhatunk a zemberek megvédésén megint
-
Vesa
veterán
válasz
Duma...az az egy, ami megy.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Sok mindenben gondolkodunk
hát mondjuk döntés előtt kellett volna -
concret_hp
addikt
válasz
germinator66 #73588 üzenetére
gondolom azt nem várod, hogy a péknél is legyen áram, meg a metró is járjon, elég ha otthon fel tudod kapcsolni a lámpát
-
bigdady
nagyúr
válasz
germinator66 #73588 üzenetére
Sőt exportálunk… (Ukrajna) Bár lehet hogy ne zárják el a gázt…
-
bigdady
nagyúr
válasz
germinator66 #73430 üzenetére
06.24: “Néhány napon belül befejeződik”
Szó nélkül a teljes ár jött a blokkal 50liter feletti tankolás miatt, mai nap 07.13 MOL… -
bigdady
nagyúr
válasz
germinator66 #73424 üzenetére
Olvasd is el amit linkelsz az is azt írja 50 liter felett a teljes tankolás piaci ár… tudom mai sztori (és nem áll le 50-nél sem)
-
Dare2Live
félisten
válasz
germinator66 #73425 üzenetére
KATA az én szememben adócsalás volt.
Viszont amit ahogy csinálnak most vele az baromi káros.
-
bigdady
nagyúr
válasz
germinator66 #73312 üzenetére
50liter felett az egész piaci ár a kúton nem csak az a feletti… (MOL)
-
Hi!King
őstag
válasz
germinator66 #73359 üzenetére
Nem tudom, de nekünk vízórából van kettő a lakásban, és attól még azonos a fogyasztási hely.
-
South Velen
addikt
válasz
germinator66 #73355 üzenetére
szerencsére elengedte a kérdező...
Hát én eléggé beleálltam volna, hogy ilyen alapvető infókkal nincs tisztában a miniszter egy ilyen jellegű szeánszon. De hogy még a rezsibiztos sem tudott mit mondani, az pláne ultragáz volt.
-
South Velen
addikt
válasz
germinator66 #73349 üzenetére
"milyen tarifa?" - Gulyás Gergely
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
germinator66 #73227 üzenetére
Lehetseges. Az biztos h a kapcsolatok valamilyen szintu normalizodasa szukseges, es ennek pedig szukseges, de nem elegseges feltetele valamifele beke.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
germinator66 #73134 üzenetére
Csakhogy a KATA-nál nem kell annyi bevallás és adminisztráció meg könyvelő. Ezek mind jelentős pluszköltség és az átalányadónál 1M-nként 8e-rel emelkedik az adó. 6M-nál már 120e.
-
Dare2Live
félisten
válasz
germinator66 #72563 üzenetére
nincs itt ok okozati gond?
-a minimumadó egy hetes story sincs. A másik több mint egy hónapos.
-Teljesen mindegy mit szavazunk mimimumadó vonalon. [link] Ez így az én értelmezésem szerint durva és gigabukás. -
lumpy92
aktív tag
válasz
germinator66 #70893 üzenetére
És ha a nép szívna, talán legközelebb nem választaná újra Vittoriót. De ezt (itt) ne nyissuk ki.
-
dalida01
csendes tag
válasz
germinator66 #68109 üzenetére
Attól tartok igazad van. Már 2 éve is 20 milliót mondott mindenki a felújításra, most meg min. 30-at. Akkor odalenne az összes megspórolt pénzem, és lenne két lakásom (kettéválasztható). De akkor belekényszerülnék megint az egyikbe a belváros közepén, és a másikból mennyit tudnék beszedni, havi 200-250-et max, de már a fene se tudja, horro árakról hallok, de szerintem nem reális. Nem tudom, hogy megéri-e.
-
UberMutant
őstag
válasz
germinator66 #55591 üzenetére
igen, sőt eurot is ki tudsz utalni wise ra. (nyilván ha peamp-d van)
-
Sub-S
senior tag
válasz
germinator66 #55591 üzenetére
IBKR-rel óvatosan most, AMC ORPH és talán más tickerekkel is problémák vannak, nem lehet eladni.
Oh, nem válasz akart lenni.
-
törölt tag
válasz
germinator66 #34529 üzenetére
En PEMAP-ot vettem kozvetlenul TW-bol utalassal, nem kartyaval. Masnap mar rajta volt a szamlan az euro.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
b-hez:
Igen, lehet TW kártyával EUR-t befizetni. Jóváírni a tranzakció után egy héttel fogják a pénzt, és akkor lehet belőle PEMÁP-ot venni.
Az üzletszabályzatuk szerint jelenleg forintra úgy vált a kincstár eurót, hogy ezt személyesen kéred (webkincstáron nem lehet) kifejezetten azzal a céllal, hogy a forintot rögtön be is akarod fektetni náluk forintos állampapírba.
Eurót csak utalással adnak vissza, készpénzben nem. A cél lehet eurós devizaszámla (akár a külföldi TW számlád is), de ha minden igaz, az is működik, hogy forint számlát adsz meg, és majd a fogadó bank a neki tetsző árfolyamon esetleges plusz konverziós költséget felszámolva forintra váltja.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Lehet keverem vmivel de a pemaknak mennyi a "futamideje"? Mert ha mondjuk 3-5 ev akkor likviditasrol hogyan beszelunk?
Ha ez egyik naprol masikra kiveheto dolog akkor bocsi -
UberMutant
őstag
válasz
germinator66 #34384 üzenetére
3,5% osztva 365-tel és szorozva az eltelt napok számával.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
germinator66 #34384 üzenetére
Ha a kincstárnál tartod, akkor itt tudod megnézni az aktuális árfolyamot sorozatonként. A vételi nettó árfolyamhoz hozzá kell adni a felhalmozott kamatot, és azon az árfolyamon veszik vissza.
A felhalmozott kamat számítása meg így történik:
0,035/365*[a kibocsátástól eltelt napok száma]
(Kamatfizetéskor a napok számlálása újraindul az utolsó kamatfizetés dátumától).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Behemoth Gaming PC I Intel Core i7-6700K I AMD R9 280X 3GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
- GAMER PC - GTX 1060 3GB / i7 6700 / 16GB DDR4 / 240GB SSD / 2TB HDD
- AKCIÓ! 12"-os üzleti laptopok számlával, garanciával eladóak! HP, Dell, Lenovo
- Hitachi 65HAL7250 65colos TV
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest