- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Én nem halottam, olyat, hogy x évente kéne cserélni...
TCO99 Utáni monitorok teljességgel biztonságosak...
MPRII utáni monitorok sem bocsátanak ki káros mennyiségű röntgensugarat.
Így van a sorrend: MPR, MPR II, MPR 90, TCO92, TCO95, TCO99, TCO03
TCO03 úgy tudom semmilyen lényeges előrelépést nem jelent a TCO99-hez képest, csak az újrahasznosítársa, meg a moncsi szinére vonatkozóan vannak újabb megkötések.
Elvileg minél nagyobb a frissítési freki annál nagyobb a röntgensugárzás, mivel a röntgensugárzás, az elektronok foszforbacsapódásakor keletkeznek, tehát minél nagyobb a frissítés, annál többször ütköznek az elektronok a foszforba, tehát nagyobb a sugárzás is, de elvileg nem jutnak át a képcső üvegén. -
And
veterán
Szerintem a fénysugárzást kivéve - a képcső ''kimerül'' - a kibocsátott elektromágneses sugárzás nem csökken jelentősen. Az EM-sugárzás nagy része valszeg az elektronikából származik, az ott lévő feszültség- és áramszintek meg nem nagyon változnak (ha igen, az régen rossz). A röntgensugárzást meg a képcső gyorsítófeszültsége okozza, a képcső elektronemissziója viszont romlik. A röntgenről több helyen is írják, hogy gyakorlatilag alig mérhető a CRT által kibocsátott szint.
A kép- és sorfrekvenciától meg talán nem a kisugárzott energia összmennyisége változik, inkább a spektruma tolódik felfelé, ha növeled a frissítést.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged