Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Loha

veterán

válasz j.bravo #73 üzenetére

Én nem halottam, olyat, hogy x évente kéne cserélni...
    TCO99 Utáni monitorok teljességgel biztonságosak...
    MPRII utáni monitorok sem bocsátanak ki káros mennyiségű röntgensugarat.
    Így van a sorrend: MPR, MPR II, MPR 90, TCO92, TCO95, TCO99, TCO03
    TCO03 úgy tudom semmilyen lényeges előrelépést nem jelent a TCO99-hez képest, csak az újrahasznosítársa, meg a moncsi szinére vonatkozóan vannak újabb megkötések.

Elvileg minél nagyobb a frissítési freki annál nagyobb a röntgensugárzás, mivel a röntgensugárzás, az elektronok foszforbacsapódásakor keletkeznek, tehát minél nagyobb a frissítés, annál többször ütköznek az elektronok a foszforba, tehát nagyobb a sugárzás is, de elvileg nem jutnak át a képcső üvegén.

• And

veterán

válasz j.bravo #73 üzenetére

Szerintem a fénysugárzást kivéve - a képcső ''kimerül'' - a kibocsátott elektromágneses sugárzás nem csökken jelentősen. Az EM-sugárzás nagy része valszeg az elektronikából származik, az ott lévő feszültség- és áramszintek meg nem nagyon változnak (ha igen, az régen rossz). A röntgensugárzást meg a képcső gyorsítófeszültsége okozza, a képcső elektronemissziója viszont romlik. A röntgenről több helyen is írják, hogy gyakorlatilag alig mérhető a CRT által kibocsátott szint.
    A kép- és sorfrekvenciától meg talán nem a kisugárzott energia összmennyisége változik, inkább a spektruma tolódik felfelé, ha növeled a frissítést.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák