- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
Chieftec #135 üzenetére
CRT-ből sem vándorolnak ki elektronok azok elvileg ''belül'' maradnak...
Az egész lényege ott van, hogy a szemet nem a monitor károsítja, hanem a monitor merev tartós bámulása, ami amin a TFT sem segít...
Ha egy sokat olvasunk mesterséges fénynél, hasonló merevséggel mint ahogyan a monitort nézzük, hasonló tünetek jelentkeznek... -
Loha
veterán
válasz
BlackWoOd #122 üzenetére
Ezek semmiképpen sem tartoznak a komoly CRT-k közé, bár e 15''-os Belineámnál tényleg jobbak...
A teszprogikban van külön olyan teszt amivel ez a jelenség előhozható.
Samsung 959NF-en nincs ilyen, Philips 107P40-en sincs, meg persze még egy 21''-os moncsin sem láttam... -
Loha
veterán
válasz
jerry311 #102 üzenetére
Szerintem sokkal károsabb, hogy órákon át egy távolságra fókuszál az ember szeme, nem mozognak sem a szem sem a szemlencse izmai.
Pontosan megfogalmaztad a lényeget!
Ezen a TFT-k sem javítanak, sőt a nagy fényerő még károsabb is a TFT-k részéről...
Majd ha ha x év múlva megjelenik egy tanulmán hogy a CRT-k eltünésével, javuló tendenciát mutat a szemproblémák száma, akkor majd elhiszem, hogy a CRT-k károsak voltak...
De szeritnem pont fordítva lesz...
Egyre többen fognak egyre több időt tölteni a TFT-k elött, ráadásul a TFT elött még az is gondolják sokan naívan, hogy az ''gyógyítja a szemet'', így csak növekedni fog a szemproblémák száma... -
Loha
veterán
Én nem halottam, olyat, hogy x évente kéne cserélni...
TCO99 Utáni monitorok teljességgel biztonságosak...
MPRII utáni monitorok sem bocsátanak ki káros mennyiségű röntgensugarat.
Így van a sorrend: MPR, MPR II, MPR 90, TCO92, TCO95, TCO99, TCO03
TCO03 úgy tudom semmilyen lényeges előrelépést nem jelent a TCO99-hez képest, csak az újrahasznosítársa, meg a moncsi szinére vonatkozóan vannak újabb megkötések.
Elvileg minél nagyobb a frissítési freki annál nagyobb a röntgensugárzás, mivel a röntgensugárzás, az elektronok foszforbacsapódásakor keletkeznek, tehát minél nagyobb a frissítés, annál többször ütköznek az elektronok a foszforba, tehát nagyobb a sugárzás is, de elvileg nem jutnak át a képcső üvegén. -
Loha
veterán
Nem apronetes hírdetésekről van szó, és csak azért azzal hasonlítgatok, már mással nem lehet. Profi CRT-ket már lehet venni újonnan. Azok a 170-200k-s árakat, 2-3éve ottfelejtették.
De nyugottan hasonlíthatod az árakat használt TFT-hez is, ha van rá gari.
A TFT-k rengeteget fejlődnek 1-2év alatt, tehát SZVSZ a legtöbb használt TFT nagyon elavult, a mostaniakhoz képest, a CRT-kel meg még nem veszik fel a versenyt.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Elvileg semennyire, mert mind az elektromágneses mind a röntgensugárzás a határ alatt kell hogy legyen ezért vannak a TCO szabványok.
Röntgensugárzást az üveglapnak kell elnyelníe, ezért olyan vastag a CRT-k üvege, meg van bennük egy csomó árnyékoló fémlemez is.
Az elektromágneses sugárzást nem egyszerű árnyékolni, de hivatalosan csak nagyon nagy mennyiségben lehet káros. Ez ugyna az a sugárzás amit a rádióadók, telefonok, és szinte az összes elektronikai eszköz kibocsájt.
TFT-k tápjának is van elektromágneses sugárzása, csak a kisebb fogyasztás miatt alacsonyabb.
Ami bizonyított, hogy a nagyon nagy mértékű elektromágneses sugárzás, genetikai elváltozásokat okoz, ezért nem lehet nagyfeszültségű távvezeték álá építkezni.
Ez a repülő porszemes dolog meg úgy ahogy van hülyeség.
Egyébként a linkelt topikban ez alaposan ki van fejtve.
Idéznék saját magamtól:
''Szem rongálódását első sorban a képernyő merev, erőltetett bámulása okozza, ezen könnyen lehet segíteni, ha gyakran félrenézünk stb...
''
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Itt alaposan ki van tárgyalva a téma: Bővebben: link
Egyébként nem nagyon értem, hogy mit írsz, mert te ha jól értem e fényerősséget mérted, az pedig nem káros...
CRT-ken az elekromágneses és röntgen sugárzását kell mérni.
Ja és egyetérek pilótával, akinek olcsón jó kell, szaladjon el egy használt kereskedésbe és vegyen 21''-os Trinitron moncsit, amíg még nem öregszenek el teljesen.
30-35k környékén garival, meg lehet venni az egykori 200-250k-s moncsikat, amik verik az összes 150k alatti TFT-t.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest