Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyi
őstag
Lecseréltem a 19''-os monitoromat,egy szintén 19-es samsung 913-as tft-re.Azt vettem észre;hogy a másik(crt) moncsimnál,kb 3 óra után elfáradok.Szó szerint.Ég a szemem,és álmos vagyok.Hiába aludtam 9 órát;tudnék még.1154-ben,85 hz-en használtam;persze nem nagy fényerővel.Amióta váltottam,azóta ez a gond elszállt.Nem értem,de sztem a crt elektronjainak köszönhetően fáradt el a szemem;de úgy hogy néha még könnyeztem is.kb 1 m-ről néztem;ahogy a tft- is.
Hiába mondod,mondjátok hogy a bámulás az oka,szvsz nem.Leggalábbis nálam nem.Sokkal kellemesebb ránézni,és sokáig bámulni a tft-t,mint a crt-t.
Nem tudom ezzel,ki hogy van;de nekem ez a tapasztalatom.
Én nem bántam meg a váltást... -
BlackWoOd
aktív tag
El kell szomorítsalak, a jelenség létezik zsír új monitorokon is, pl. Samsung 765MB, 795MB, meg az LG hasonló kategóriájú monitorain is.
(Nem 1 db monitornál vettük észre, hanem különböző típusú, sorozatú, nem egyidőben, egyhelyen vásárolt monitorok esetében.)
Könnyen ellenőrizhető: állíts be valami sötét háttérszínt a desktopnak, nyiss meg 1 full fehér oldalt és tedd azt le tálcára.
A váltás alatt 1-2 millimétert szétugrik a kép.
Más kérdés, hogy ez valójában mennyire zavaró. Engem spec nem zavar picit sem, de ha nagyon figyeled (esetleg egy vonalzót odapakolsz a moncsi üvegére) észlelhető, mérhető.
Még annyit hozzátennék, hogy van 3+ éves Fujitsu-Siemens monitorom, amin a mai napig nem lehet észrevenni ilyen jelenséget, pedig hasonló kategóriába szánták, mint a fent említett monitorokat (nagyon sok üzemórát ment a 3+ év alatt). -
jerry311
nagyúr
Én nem használok Bioshield-et, nincs 200k-s CRT-m.
Néha úgy érzem mintha röntgennel világítanának át és aztán felforrósodik a kezem meg a testem meg ami a monitor fényének útjában áll, mintha egy nyitott mikrosütő előtt ülnék...
Komolyra ordítva a szót, nekem meg a TFT-ktől fáj a fejem és a szemem.
Most akkor mivan? Annyira hozzáidomultam a sugárzáshz, hogy elvonási tüneteim vannak TFT előtt?
[Szerkesztve] -
And
veterán
A keletkező röntgensugárzás mennyiségét egyrészt a képcső gyorsítófeszültsége (szokásos értéke huszonvalahány kV, de ez egy bizonyos monitort tekintve állandó), másrészt maga az elektronáram - katódsugár - befolyásolja. Ha igaz lenne, hogy a nagyobb frissítési ráta nagyobb röntgensugárzást okoz, akkor a képfrissítés növekedésével együtt a CRT képernyőjén is fényesebb képnek kellene megjelennie. Persze lehet, hogy hibás ez a gondolatmenet.
[Szerkesztve] -
axlrose32
őstag
A tft-k hivei majd akkor fognak nagyot koppanni amikor garanciaidőn kivül meghibásodik a monitorjuk.smd technológia az egész.amig egy hagyományos monitort megjavitok max.5k-ból addig ezekhez még az alkatrész beszerzése sem lesz egyszerű,és főleg nem olcsó.És akkor pista bácsi a falu ezermestere próbáljon meg belenyúlni a régi ruszki pillanatforraszójával......Vissza fogja sirni mindenki a jó öreg crt-ket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged