Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #11 üzenetére

Az első hozzászólásomban egyátalán nem voltam ellenséges. Csak utánna jött elő belőled a fensőbbrendűségi komplexus.

A CHS-ben uralkodó viszonyokról beszélhetünk persze. Nem vagyok korántsem annyira lokálpatriota, hogy szépítsem az itt uralkodó helyzetet.
    Nem tudom pontosan, melyik termékmanager mennyire van tisztában a saját termékeivel, de azt tudom, hogy a hardverekről általában fogalmuk sincs. Szerencsére mindennek semmi köze mindahhoz miről a vita folyik. :DDD

''mi viszont tízesével szereljük be új és régebbi konfigokba...'' Tudod a CHS-nek van egy saját gyártása... Valahogy olyan érzésem van, több gépet raknak ott össze mint ti.
    Szerencsére ennek sincs köze mindahhoz amiről a vita folyik, csak épp idegesít, hogy játszod itt a nagycsávót, mintha bizony csak te szerelnél PC-ket a világon, ó PC-k nagy Guruja! :P

''Nagykerek: LOL...tisztelet a kivételnek...'' Végre valamiben eggyetértünk. :DDD

''Az árlistákban helyesírási és nyilvánvaló szakmai hibák hemzsegnek...'' Ez hogy jön ide? Ha nem tetszik jelezd az illetékesnek. (Nem én vagyok az.) Másrészt remélem nem azért szerzed be az árlistákat, hogy a WC-n vagy az ágyban elalvás előtt olvasgasd, tehát a lényeg úgyis az ár, nem pedig a helyesírás számodra is.

És így tovább rengeteg dolog, aminek semmi köze ehhez a topichoz. Bár legtöbbje elismerem igaz.

De még mindig nem hallottam ÉRVET arról, hogy miért is jobb egy nem dual channeles alaplapba 2 db 256-os memóriát venni... Egyedül a rejtélyes jövőbe látásoddal hozakodtál elő, mely alapján kijelentetted a topicindítónak az a sorsa, hogy hamarosan intel chipsetes alaplapot vásároljon...
    Még ha mondjuk a lottószámokat árulnád el, akkor azt mondanám rendes tőled, de azt légyszives ne monde meg, hogy mit akar majd venni!

Én ellenben hoztam föl valódi érveket, (Nem mellékesen anyagiakat!) hogy miért ne
    2 db 256-os memóriát vegyen...
    Erre valahogy nem reagáltál. :F

''hálistennek a vevők nem hozzád, hanem hozzám jönnek be'' Valahogy az az érzésem, hogy te az a tipusú kereskedő vagy, akihez bemegy az ember valamit venni, te meg földbe fikázod a cuccot, és a fickót hogy miért azut a szart veszi, majd rátukmálod azt ami neked éppen van/jó áron be tudsz szerezni vagy csak simán amit te kedvelsz...

''tehát úgy is az lesz amit én akarok...'' Azaz nem amit a vevő akar, erre remélem azért nem vagy büszke... :U

Hálistennek, én nem hozzád járok vásárolni. :DDD

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #8 üzenetére

Húú ez még kimaradt:

Az 5-ös pont alapján szerintem, jelentkezz itt: Bővebben: link :DDD

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #8 üzenetére

1. Tudom. Ha 99,99%-os biztonsággal állítod, akkor te személyesen teszteltél 10000 ram modul verziót duálban... Hmm... Valószinűleg így történt. :DDD
    Tudom. Másik topicban már bebizonyítottad, hogy öreg róka vagy, és talán még Najmann fülébe is te suttogtad a PC felépítésére vonatkozó elveket, de azért ne túlozzunk már.

2. Micsoda véletlen, a CHS-ben dolgozom... :U Az összes ram innen származik. Szerencsére így volt lehetőségem kiválasztani azt a tipust ami működik. :DDD

Az 5 pár az 5 különböző tipust jelent. Valamelyikből többet is próbáltam. És nem volak hibásak a modulok. Más gépben, magában vagy valamilyen módon, mindegyik ment hibátlanul!
    A RAM párok egy tálcából származtak természetesen mielőtt belekötnél...

Szerinted mennyi a valószinűsége hogy véletlenül 3 olyan ram modul tipust találtam meg aminél ilyen kis valószinűséggel megy a dual channel. Ha a te 1:10000 arányodból indulok ki, akkor feltehetőleg én vagyok a legszerencsétlenebb ember a világon. :DDD
    Legjobb lesz ha bezárkózom a szombámba, mielőtt fejemre zuhan egy meteor miközben a buszra várok! :Y

Félreértés ne essék! Nem azt mondom, hogy a 2:3 arány valós, de rohadtul nem mehet az ember biztosra mint te állítod.

3. Dual kitek nem drágábak... :DDD
    Az adott márkából a nekik megfelelő extra tuningramhoz képest biztosan nem.
    Mellesleg a CHS-ben nem is árulnak duál kittet... Mert duál kittet főként csak a tuningolók és gépbuherálók vesznek...

4. Intelnél valóban kevesebb gond vol. De honnan veszed, hogy a következő lapja is intel platform lesz, intel chipsettel?
    5. Mi alapján nézed ki valakiből egy hozzászólás alapján hogy milyen lesz a következő platformja? :Y
    Biztos erre a képességre is a 10000 RAM modul tipus kipróbálása közben tettél szert. Ide jönne egy földre borulős smiley, de sajnos olyanom nincs, szóval kénytelen leszek szóban kifejezni csodálatomat... :C

Ha már ennyire a jövőbe látsz, vajon abban is biztos vagy, hogy nem DDR2-es lesz az a következő lap? Mert intel bácsi erősen arra nyomul. Akkor meg kukázhatja ki az ilyen olyan duál kitet is.

Te magad is azt mondod, hogy jó volna 2x 512-t venni. Ha arról volna szó, hogy 2x512 vagy 1x 1 GB akkor én is a két darabot javasolnám, mert:
    - Az 1 GB még túl drága.
    - Ha(!) a közeljövőben cserél alaplapot akkor feltehetőleg viheti magával a ramokat, mert még olcsóbb a DDR platform, az 1GB pedig még jó darabig elegendő lesz bármire bővítés nélkül.

De 2x256 vs 512 esetén ez nem áll fent, sőt:
    - Drágább 2x 256 mint 1x 512.
    - Most úgysem tudja kihasználni a dual channelt, és nem tudhatjuk mikor fejleszt legközelebb, és mire.
    - Az Acorp lapban nem tudom hány memóriahely van, de lehet, hogy csak 2. Ez esetben 2x256-ot nem tudja tovább bővíteni csere nélkül!
    - 256MB-s ramot már most sem sokan keresnek, de 512-est elég könnyű eladni, ha vált, és nem tudja vinni magával.

Ezek után mond meg, milyen logika indokolja a 2x256-ot?

[Szerkesztve]

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #6 üzenetére

Nem igaz a 99%.
    5 pár memóriából csak 2 volt hajlandó hibátlanul működni duálban.
    Ezek között vol hynix, kingmax, noname vegyesen.
    Most egy kingmax 400-as superrammom van, de ebből is csak a zöld nyákos tipus volz hajlandó működni. A piros nyákos (más memória chippel) már hibázott.

Ugyanakkor mindegyik memória, és az alaplap is hibátlan, hiszen magában minden egyes modul jól működött, és a mostani memóriámmal a lap is jól müx...

Ja és a 256-osokkal azért fog szívni, mert ha már alaplapot fejleszt, akkor ugyanennyi erővel fejleszthet bármit a gépében.

Ha már dual chanelt kinézed a következő lapjából, és a megfelelő procit, stb., ami ezt ki is tudja használni ugyanúgy kinézheted. Akkor szvsz az 512 MB memória ugyanúgy szűkössé válhat. 4db 256MB-s memória amelyből kettő kettő egyforma még kissebb esélyel fut duálban, mint 2db 512-es ami különböző lenne.

[Szerkesztve]

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #4 üzenetére

Bármilyet vesz nem biztos, hogy menni fog a dual channel, hacsak nem dual kitet vesz. (Max nagyobb a valószinűsége, ha két egyformát vesz...)
    Azt meg nincs értelme venni. És nincs értelme venni két db 256-ost, mert azzal ugyanúgy szívni fog, ha fejleszt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés