Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
feldeci
tag
válasz _Atesz #119638 üzenetére
Köszi mégegyszer a tanácsot, nem sok időm volt foglalkozni mostanáig a táp kérdéssel, végül ezt vettem:
Seasonic FOCUS Plus 550 Platinum
Remélem jó választás, maradtam a Focus+ szériánál csak a gold helyett inkább rámentem a platinumra.
-
feldeci
tag
válasz _Atesz #119638 üzenetére
Nagyon köszönöm, látom jonnyguru is egyetért veled
Az utolsó táp amit használtam egy EVGA Supernova 850 G2 volt, azt a tippet is itt kaptam, elképesztően szerettem, szinte sosem kapcsolt be a ventije még terhelés alatt sem. Most is valami ilyet keresek, megrendelem amit javasoltál
-
feldeci
tag
Sziasztok!
Egy ideje nem építgetek már asztali gépeket magamnak és tanácsot szeretnék kérni, egy kicsit talán szokatlan konfigba Szóval van egy 15" Macbook-om, és hozzá egy Razer Core X + egy MSI 1070Ti Gaming. Sajnos elég hangos a venti is és a táp is benne, azt szeretném kicserélni, viszont miután 300€ volt az EGPU ház és 450€ a videokártya bele, nem annyira vennék egy 200€ full passzív Seasonic tápot még Az Akasa Apache Black-el nagyon jó tapasztalataim voltak az utolsó desktopomnál amit építettem még 2015-ben, az jó lesz ventinek de a táppal tanácstalan vagyok.
Amiket néztem:
EVGA Supernova 550 G3
Corsair RMX 550Az igényeim:
Legyen félpasszív. A Macbook-nak 87W kell (az EGPU ház egyben töltő is), amíg nem játszom ne kapcsoljon be a venti.
Legyen nagyon csöndes, amikor játszom akkor se nagyon halljam, a videokártya is félpasszív és szinte hangtalan játék közben.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
feldeci
tag
-
feldeci
tag
válasz Balathruin #82409 üzenetére
Melyik játék? Én CF-ben toltam két 7970-et két hónappal ezelőttig mikor GTX980-ra váltottam, persze nyilván sokkal jobb az egy kártya de viszonylag kevés cím esetén volt problémám, akkor sem stutter hanem pl DA:I esetén texture flickering, ami ismert CF/SLI gond. Viszont a legtöbb játék gond nélkül ment és szinte 100%-osan skálázódott..
-
feldeci
tag
A Corsair/Seasonic-ról nem tudok nyilatkozni, de mint EVGA 850 G2 tulaj elsőkézből mondom, hogy i5 4670K + 2 x Radeon 7970CF és csak akkor kapcsol be játék közben a venti ha a GPU-k koppon mennek. Hangját akkor sem hallani, annyira alacsony fordulaton megy, ha pedig nem valami GPU gyilkos címet tolsz 8X MSAA-val, akkor játék közben is passzív.
-
feldeci
tag
válasz Balathruin #77395 üzenetére
Nos megjött az EVGA Supernova 850 G2. Eddig mindig spóroltam a tápokon, ezentúl nem fogok. Igazából a hangján kívül baja nem volt a Raider 750-nek (jó, nem moduláris), viszont az EVGA nem halk. Néma. Komolyan, 1 óra DA:I után (2 x 7970 CF, minden ultra, 4xMSAA) oldalra döntöttem a gépet és megnéztem megy-e a venti, féltem, hogy gyári hibás Ment, de olyan alacsony fordulaton h kb megszámoltam szemmel a fordulatszámot Netezéshez meg passzív ugye.
Ami óriási plusz még, hogy egy kábel végén van egyszerre PCIE8 és PCIE6 csatlakozó, szóval nem két kábel megy a VGA-hoz hanem csak egy.
Szóval neked köszönöm mégegyszer a tippet, aki pedig 750W-850W kategóriában keresgél az ne keressen tovább, drágábban sem talál jobbat. Pláne nem 10 év garanciával.
-
feldeci
tag
válasz Balathruin #77101 üzenetére
Köszönöm, meg is rendeltem az EVGA Supernova 850 G2-t. Az, hogy félpasszív, 10 év gari és a 10 / 9.9-es jonnyguru teszt meggyőzött. Ha megjön beszámolok, ha mégis hangos akkor pedig végülis van 14 napom elállni a vásárlástól
-
feldeci
tag
válasz Balathruin #77081 üzenetére
Wow köszönöm, ez impresszív. Nagyon. Viszont az XFX XTR 750W 40k, az EVGA SuperNOVA 850 G2 pedig 42k, tényleg ennyire jó vétel az EVGA? Mert ha igen, akkor nem gondolkodom és nem is rizikózok a hwaproval..
-
feldeci
tag
válasz CsikiRoli #77064 üzenetére
Közben kicsit feltúrtam a netet ezután az XFX után, és a HardOCP-n ezt írják:
"Hello, is this thing on? I mean, really. Hello? The XFX XTR 750W was that quiet in our load testing environment."
Megpróbálok egy ilyet felkutatni jó áron aztán mondom milyen, 40k-nál többet nem igazán szeretnék tápra szánni, a jobb 850W-os tápok pedig 65-70k környékén vannak
-
feldeci
tag
válasz CsikiRoli #77056 üzenetére
Köszi a választ! Persze, tudom, hogy nagy terhelést kap - amíg netezek nincs is hangja Éppen ezért kérdés, hogy esetleg egy 850W táp nem lenne-e csendesebb, hiszen nem 70-80%-on kellene teljesítenie mikor a két GPU elkezdi zabálni az áramot.
Az XFX táp speckójánál található görbe a venti fordulatszámáról 75% terhelés környékén (ami 560W) eléggé meredeken elindul fölfelé.. egy 850W tápnál viszont ~640W lenne a 75%.
[ Szerkesztve ]
-
feldeci
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék én is, az előző hozzászólásom amiben kérdeztem elsüllyedt.. a következő konfig:
Gigabyte Z87X-UD3H
Core i5 4670k (perpill nincs OC de a jövőben nem kizárt)
2 x 4GB Kingston HyperX 2400MHz
2 x AMD Radeon 7970, CrossFire
+SSD, ASUS Xonar, ventikMost egy FSP Raider 750 van, atomstabil ugyan, de a hangja.. na az brutál. Szóval egy minél csendesebb tápot szeretnék, nem tudom elég-e a 750W vagy ide már jobb lenne a 850W esetleg, illetve az aprón most nagyon olcsón fellelhető XFX P1-750B-BEFX mennyire lenne halk/elég? A stabilitás mellett a hangerő lenne a legfontosabb. És a hatásfok. És az ár.
Előre is köszi
-
feldeci
tag
válasz schawo #76750 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Erre XFX XTR750 P1-750b-BEFX én is nagyon kíváncsi lennék, nagyon hajlok arra, hogy behúzok egyet magamnak.
Jelenleg egy FSP Raider 750W van a gépemben (Z87X-UD3H, i5 4670k és 2 x Radeon 7970, CF-ben), stabilitási gondjaim nincsenek, az viszont komolyan kezd zavarni, hogy játék közben a Raider hangját elég nehéz a porszívóétól megkülönböztetni Amíg nem kap terhelést csendes, de amikor a két GPU fullon megy, akkor istentelen.. vagy esetleg valaki próbálkozott már a Raiderben ventit cserélni?
Elég lenne nekem egy minőségi 750W (pl a fenti XFX, [X] elfogadom a kockázatot), vagy érdemesebb egy jobb 850W teljesítményű, hogy halk maradjon és ne 70-80% terheléssel menjen?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest