- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz t72killer #62295 üzenetére
Nekem 550 w-os van, meg vagyok elégedve vele, nagyon halk, igényes összeszerelésű. Amit olvastam róla aszerint megbízható, minőségi tápok. Nekem azt írták, hogy seasonic beles, de úgy tudom, hogy saját fejlesztésű a belük.
Azt hiszem a super flower érte el elsőnek a platinum fokozatot, viszonz itt nálunk annyira nem ismert.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
t72killer
titán
válasz t72killer #72732 üzenetére
Erre valaki? (származik-e hátrány abból, ha az ember indokolatlanul erős tápot használ?)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
TechnicR
tag
válasz t72killer #72777 üzenetére
Köszönöm a helyesbítést, valójában én is így gondoltam, csakilyen rossz hatékonyságú tápot még nem láttam mint az első
Én pont egy ilyen SuperFlower-t vettem (EVGA G2 1000W), teszteken láttam, h ilyen hatékonyságú, ezért hittem azt, hogy a többi tápnak is ilyen a görbéje.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73425 üzenetére
E közül a két 520-as platina közül melyik a nyerő?
Seasonic SS-520FL2 Active PFC F3
vagy XFX P1-520F-XTSXEsetleg kicsit erősebb (550-600W) platina tápot tudtok ajánlani 150EUR/45eFt alatt?
-
-
t72killer
titán
válasz t72killer #73440 üzenetére
Közben a Fractal newton béléséről nem jókat olvastam. Megtetszett viszont a Seasonic SS-660XP2. Ez ugyan nagyobb, mint amiket eddig néztem, viszont egyáltalán nem tűnik problémásnak alacsony fogyasztásnál. Ráadásul 7év garit vállal a gyártó . Árban kb 4eFt-tal tudnám a Platimaxnál drágábban beszerezni.
Emiatt érdemes lesz megválnom a monstrum Leadex 1200-asomtól.
-
Ribi
nagyúr
válasz t72killer #96369 üzenetére
Itt egy másik teszt. 80%-ot azért nem árt elérnie.
Amit linkeltél, ott azért nem ártott volna külön megmérni a tápkocka hatásfokát is, mert lehet annak volt már magában is szar a hatásfoka és köze sem volt a streacom cuccnak hozzá. Az úgy nem egy hiteles teszt. -
Graphics
Jómunkásember
válasz t72killer #96447 üzenetére
Nem.
Silverstone ST45SF-G a legkisebb amit tudok.
Alatta nem készítenek modulárist, nem igazán jellemző.
Corsairt én nem erőltetem, Great Wall belsős... nem igazán..
TFX-ben meg a kialakítás miatt nem lesz moduláris.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #96449 üzenetére
Meggyőzőnek hangzik ez az ST45SF-G
"The primary side has a half-bridge topology with an LLC converter, and the secondary side has synchronous rectification with two DC-DC converters for the generation of the minor rails. All components are of top quality, and only Japanese caps, which tend to last much longer than Chinese caps, are used."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz t72killer #106509 üzenetére
Nem Enermax
Mindenféle vásárolt belső van bennük. CWT, Sirtec, FSP, néha low-cost kínai is.
CWT-vel van egy szorosabb összefonódás inkább, tehát a CWT gyártósorán elvileg Enermax tervezéssel készül pár táp, de inkább már CWT
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
válasz t72killer #154174 üzenetére
Nekem pont ilyen tápom van, csak az 1000-es újra kiadott (Special Edition) verzió. Kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a vége, mert nagyon dícsérték a belsejét nekik. Az EVGA P2/T2 tápok is erre a Leadex platformra épültek.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz t72killer #154262 üzenetére
Van sok olyan a táp, aminél CPU/PCIE “kombó” kimenetek vannak, csak kábel nem lesz, mert két PCIE kábelt adnak. Cserében jellemzően a 750W-os kategóriában van egy párhuzamosítás a VGA oldalon így 2x8pines egy kábel, tehát akár 4 db 8 pines VGA-t is elvisz. Gondolom ez esetben a táp tudja is etetni és a kábel méretezve van. Ha nagyon szépen akarja az ember, akkor vehet persze pl. cabelmodnál kábelt, ami direktben 8-pin-to-8-pin, csak az plusz pénz, illetve már eleve a tápot úgy kell megvenni, hogy lehessen egyedileg bővíteni.
© asszongya'hogy
-
Cs1csó
félisten
válasz t72killer #154288 üzenetére
Semmi sem jelent, szerintem egy műszaki cikk ha már kihoztad a boltból mínusz 20%, ha már egy ideig használtad mínusz 30% ha egy évig akkor akár mínusz 40%.
Eközben kb. bármi is lehet, hiszen hiánycikké válhat az a táp, nagyon jó értékeléseket kap az eltelt idő alatt tehát "keresett" lesz. Beesik a forint. Vagy csak simán emelkednek a tápegység árak.
Új VGA-ák jönnek ki melyek teljesítménye valamiért igényli pl. azt az adott méretű tápot amiből minőségi épp alig kapható.
A lokalizáció is számít ahol értékesítené lehet hogy ott a környéken sok értékesítő lenne. Hosszú garancia van rá tehát sokat nem lehet bukni.
Úgyhogy bármi lehet.
Azt tudod, hogy a jövő évi vonat menetrendet hogy csinálják? Hát a az ez évi alapján.Tehát meg kell nézni a Marketplace-t, a Jófogást, a Hardveraprót, és az aktuális "új" árát ha még kapható vagy a hasonló termékek új árát az Árukeresőn. Aztán ez alapján belőni az árat.
Ha gyorsan el akarod adni akkor kicsit alá ha nem prioritás az időfaktor akkor lehet merészebb ár.
A merészebb árat is lehet mondjuk havonta 5-10%-al levinni így előbb utóbb elviszik. -
#Morcosmedve
veterán
válasz t72killer #154288 üzenetére
Attól függ kitől és milyen feltételekkel veszed, szerintem átlagos az értékvesztése (én is felrakok ma-holnap egyet, aztán kiderül majd mennyi ).
eVGA-t nem vennék már, eléggé csődgyanús a cég sajnos, én nagyon szerettem őket.
Nem ugyan olyan, ezt így itt hagyom:
© asszongya'hogy
-
válasz t72killer #154350 üzenetére
Az Antec NeoEco 1300-asról mit kell tudni? 10év garival adják ezt is, meglehetősen jó áron.
Seasonic Focus platformra épül. Elvileg Helly beles. Veheted azt is.
850 wattos teszt: [link][ Szerkesztve ]
-
válasz t72killer #154356 üzenetére
Egyikkel se jársz rosszul, nem kell csilliókért tápot venni. Semmivel sem lesz jobb a platinum hatékonyságú és nem is fogod kihasználni azt a 2% hatékonyságbéli különbséget. A Corsair RMe-k valamivel gyengébb belűek, de már nem emlékszem pontosan.
Egyáltalán mire kell 1300W? Az most (is) nagyon sok. Ha nem akarsz annyit költeni, akkor még az 1000-es is sokáig elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest