- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Bjørgersson #141513 üzenetére
Semmi gond, van benne elég védelem, hogy magát és a rá kötött hardvereket is megvédje, inkább egy UPS-t - szünetmentes tápegység - kellene venned, és mindenképp tegyél panaszt a szolgáltatónál. Ami szerintem a legrosszabb, amikor elmegy az áram de azonnal vissza is jön ez pl. a hűtők kompresszorának nem tesz jót ami azonnal automatikusan indulna.
Saját történet: megrendeltem egy kupon akciós cuccot szállítással együtt 3500Ft-os tétel egy hónapon belül sem jött meg rájuk írtam egy erősebb hangvételű email-t - semmi durva csak kérdőre vontam őket, hogy ugyan hogy gondolják - és egy héten belül meg is jött.
Másik: idősebb rokon sokat nézi a tévét és a helyi szolgáltató nem mindig áll a helyzet magaslatán pl. szakad az adás vagy nem mutatja a tévéújságot stb. rendszeresen hívja őket és a magnónak vagy az ügyfélszolgálatosnak jó hosszan ecseteli a problémát
Már oda jutottak, hogy volt egy nagyobb átállás - másik frekire állt át DVB-C amúgy - és előtte pár nappal közvetlenül felhívták őt telefonon és tájékoztatták, hogy lehet lesz némi fennakadás és hogy mit csináljon ha nem áll át automatikusan, és már előre is elnézését kérték. -
DeathAdder
veterán
válasz
Bjørgersson #107980 üzenetére
Előrebocsátom nem értek hozzá, de adatlap alapján a SEASONIC M12 II Evo 520W (oké az moduláris) úgy 3 ezerrel drágább és az egy 12v-os ágon adja le a 480wattot
vagy csak nekem van beakadva ez a tény hogy hány ágon adja le és nincs akkora jelentősége? Lévén tuningolom a hardvereimet..
-
DeathAdder
veterán
válasz
Bjørgersson #107976 üzenetére
Az egyébként nem hátrány hogy a Seasonic S12 II 520W 2 ágon adja le a 430 watott?
-
DeathAdder
veterán
válasz
Bjørgersson #107976 üzenetére
Akkor ez a legbikább bika amire szükségem van?
mert akkor rendelem is hogy itt legyen keddre
-
DeathAdder
veterán
válasz
Bjørgersson #107973 üzenetére
Spórolni nem akarok rajta, csak nézegettem a helyi boltban a felhozatalt
Lehet mégis csak jobb lenne egy 600-as, hogy ne "erőlködjön" illetve halkabb legyen terhelés alatt.Modulárisra nincs szükségem.
-
válasz
Bjørgersson #102297 üzenetére
-
Dealer95
őstag
válasz
Bjørgersson #102297 üzenetére
Edison M -> Seasonic beles, az elvileg ajánlott is lehetne
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Bjørgersson #91673 üzenetére
Jó táp, holnap (délután) belerakom. Most, hogy a BQT! S7 kifutú lett, kell még valamilyen jó, ajánlott táp a tizenpárezres kategóriába.
zipod8(#91675)
A kisebb is elég, de abból eddig senkinek sem származott gondja, hogy a nagyobbat vette(kivéve, ha a nagyobb rosszabbul sikeredett, bár ez most lényegtelen, hisz az S12II 610 is jó táp).Kettő, régi, gyenge/gyengébb, sokat fogyasztó VGA helyett inkább egy új, erősebb legyen.
-
Bocizozz83
tag
válasz
Bjørgersson #91212 üzenetére
Persze bőven elég hozzá.
-Be Quiet! System Power S7 400W ~ 15k
-Be Quiet! Pure Power 400W ~ 16k
-Seasonic Eco 430W ~ 15k
-Super Flower FX Bronze 450W ~ 15k
-FSP Raider 550: Raider 550: 80+ Bronze, Raider S 550: 80+ Silver. Kicsit hangosabb az átlagnál ~ 19k
-Seasonic S12II 520 ~ 19k
-FSP Hyper M 500: Félmoduláris ~ 20k
Ezek közül válogathatsz , de ha ctg-550-ed van azt véleményem szerint nem érdemes lecserélni. -
Potzee
addikt
válasz
Bjørgersson #72885 üzenetére
Csak a matricázás lett elrontva...valójában egybe hagyták.
-
dunc
nagyúr
válasz
Bjørgersson #72885 üzenetére
Most akkor ez 460W FSP FSP460-60HCN minőségi tápnap minősül? Egy alapórajeles GTX660, vagy egy R9280X, és egy I5 1150 lenne a gépben, és egy ssd, és egy ramodul. Ha kell veszek tápot, de nem szeretnék ha nem muszáj!
-
Jammalan
tag
válasz
Bjørgersson #72882 üzenetére
Nem lenne kevés ez a 2 970hez és a proci tuninghoz? Bár a 2 kártya fullon elvileg max 320W körül eszik legjobb tudomásom szerint.
-
Potzee
addikt
válasz
Bjørgersson #72882 üzenetére
Valamennyi Seasonic táp egybe hagyott 12V-os ággal rendelkezik.
-
MMIX
addikt
válasz
Bjørgersson #72644 üzenetére
Ha reklám blokkolód van, kapcsold ki, vagy nem vártál elegendő ideig, elsőre lassabban indult nekem is.
Firefox 33 "és 1/3 (egyharmad)".Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
-
himi-humi
csendes tag
válasz
Bjørgersson #70828 üzenetére
A második VGA-val lehet várok pár hónapot de mindenképpen ez a CF lesz
helyeként még a R9 290et is elveri a játékokban pedig az a kari 140k körül van a 2db 270es gaming 100k!
Vki aki otthon van tápokban tudna ajánlani vmit olyan 25k alatt? a 2x 270hez?
És akkor most elég lenne e a 4570es hozzájuk? Csak mert nemhinném hoyg azzal a procival bármilyen játékban gondom lenne.A tesztek alapján a 4670es 1-2 fps-t ver rá a 4690 meg elvileg annak a ráncfelvarrása.Boccs az offért... -
tornas
őstag
válasz
Bjørgersson #70823 üzenetére
Nem...
-
himi-humi
csendes tag
válasz
Bjørgersson #70825 üzenetére
Most látom csak hogy már nincs is FSP 750 hanem beraktak 1 S-betűt is "FSP Raider S 750" néven forgalmazzák.... amúgy már elég szűkös a keret nemtudom belefér -e a proci. Eddig elég jónak tűnt a 4580is de most elbizonytalanítottál. Egyébként tuti elég lenne 600as táp a 2 kari alá?Esetleg ajánlani is tudsz vmit ami nem csillagászati áron van
mint pl a seasonic...
-
tornas
őstag
válasz
Bjørgersson #70779 üzenetére
Egy sárga- fekete drótpáros olyan 8 A-rel terhelhető tartósan és különösebb melegedés nélkül. Lehet 10 A-rel is, de akkor már jobban melegszik a kanóc és a csatlakozó is. Ami később kontakthibát eredményezhet.
Ebből adódik, hogy ha kevés csatlakozót terhelünk sok fogyasztóval, akkor megnőhet az áramsűrűség a drótokban. Kisebb tápoknál kisebb az esélye a kábel elolvadására, inkább később kontaktossá válik. De pl. egy 1200 W-os tápnál már érdemes észnél lenni a 100 A miatt! Nem sűrűn fordul elő az ilyesmi, kisebb tápnál a kisebb amperszám miatt, a nagyobbaknál meg a több csatlakozó miatt.
De az elvadult átalakítózás "csodákra" lehet képes. Kisebbeknél nagyobbaknál egyaránt.
-
usshgw
csendes tag
válasz
Bjørgersson #70806 üzenetére
Köszi az infót!
-
tornas
őstag
válasz
Bjørgersson #70776 üzenetére
Röviden és tömören:
Ha osztot a 12 V-os ág, akkor könnyen áramkorlátba (pl. 18 vagy 20 A-nél) lehet ütközni. Az ágak pontos kiosztása táponként változó lehet, főleg ahol kettőnél több ág van. Általános esetben 2 ágnál az egyik CPU-é, másik meg minden más fogyasztóé.
Viszont vannak olyan osztott 12 V-os ágakkal rendelkező tápok is, amelyek rugalmasan kezelik az áramkorlátot. Ha pl. nincsenek teljesen leterhelve az ágak, akkor az egyik-másik ágakon a névlegesnél nagyobb áramfelvét is megengedhető.
Az osztatlan ág akkor jó, ha egy kicsit tuningolunk illetve nagyobb fogyasztókat használunk. Egy nagyobb VGA miatt egy 450 W-os táp is leállhat osztott ágakkal. Osztatlannál ez nem fordulhat elő. De nem árt észnél lenni az osztatlan ágas tápoknál, mert nem megfelelő kábelezés esetén könnyen tüzet okozhatunk!
-
xuldar
addikt
válasz
Bjørgersson #69876 üzenetére
Meg. 3e-rel drágább. Annyit nem ér, hogy 1db kábellel kevesebb legyen egy olyan házban, amiben bőven van hely eltüntetni.
-
Stitch
őstag
válasz
Bjørgersson #61081 üzenetére
Ez jó hír, annál nagyobb PC házam nekem se lesz.
-
válasz
Bjørgersson #61074 üzenetére
A kondik minősége ami kérdőjelessé teszi a dolgot, az egyik például egy nagyon nevenincs kínai.. Amiről sok infó nincs, a táp frissessége miatt...
Jun Fu, nem Kung Fu...
a TechPowerUp szóvicce, a kondira.
Nos amit ők írnak én is azt tudom mondani, ez középszerű kondi, végülis nincs gond, hosszú a gariidő ha mégis gáz lenne
-
válasz
Bjørgersson #61072 üzenetére
Akkor sajna nem minden áron a modularitás.
Ezek a buktatói, az idő dönti el a tartósságát.
CX-et nem venném , de nincs azzal sem különösebb gond, a ventije kikopásra hajlamosabb
Ha megnézed a GM550-et elég sok kábel marad a főágon, tehát max a perifériákét tudod lecsatolni, de pl a PCI-e fix
-
válasz
Bjørgersson #61069 üzenetére
Elég szegény a kínálat.
Cooler Master G450M , de erről még kell kutatni teszteket, CWT az már fix, a venti és a kondik minősége kérdéses.
Cooler Master V450S, ez azért 20 felett ,de megéri az árát.
Seasonic M12II-520, sajna felette ez is.
OCZ PC&Power Cooling Silencer MKIII 500 lenne jó vétel ,de ahol kapható volt, ott most nincs készleten / Seasonic belső , előbbihez hasonló /
Hmm, hirtelen más nem ugrik be
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #61069 üzenetére
Ilyesmik vannak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #61065 üzenetére
Az FSP Hexához képest pl. jóval hosszabbak. Ha normál ATX-es házad van, semmi gond nem lesz vele.
-
válasz
Bjørgersson #61065 üzenetére
Igen, de persze ez mindig függ az alsótápos háztól is...
, ha pl ordas magas
akkor nem, de alapvetően elegendő szokott lenni
-
Jagi73
csendes tag
válasz
Bjørgersson #37186 üzenetére
Köszi, akkor maradok a CTG-nél.
-
giigz
veterán
válasz
Bjørgersson #37182 üzenetére
Ezzel egyetértek, mondjuk én akkor már az 500-ast venném, 11.990-ért jó vétel, és akkor tényleg van hely fejleszteni.
-
MMIX
addikt
válasz
Bjørgersson #30337 üzenetére
Kár, mert semmi bonyolultat nem írtam. Egy főzőcskézős topikban ez lenne a zacskós leves elkészítése szint. Hogy stílszerű legyek a képekkel "elő is csócsáltam".
Nem gond, mivel ez egy fórum nem minden információ a kérdezőnek szól. A lényeg számodra úgyis az utolsó mondat. A többi az csak úgy hozzá jött, a köz érdekében.
(#30336) cort x-1:
Akkor már ketten vagyunk. Én sem írtam. -
MMIX
addikt
válasz
Bjørgersson #30322 üzenetére
"Chieftec CTG-500-80P mennyire védi a gépet az áramszünetektől?"
Szinte semennyire. Talán fél másodperc se IDLE -ben.
Dög nagy tápok, nagy kondenzátorral és IDLE terheléssel 2-3 másodperc.Ha a gyártó nem spórolja ki a MOV nevű filléres alkatrészt, akkor védve vagy a tüskéktől.
Ha jó minőségű az aktív PFC, akkor talán védve vagy a feszültség ingadozásoktól.Áramszünet ellen szünetmentes tápot kellene venni.
-
MMIX
addikt
válasz
Bjørgersson #27479 üzenetére
Sharkoon WPM 500W túláram (OCP) nincs +12V-on, mivel egyágas a címke szerint.
Túlfeszültség védelem minden minőségi tápban van, mivel az ATX szabvány szerint kötelező.A Chieftecben van OCP (mivel nem egyágas), ha igaz a címke. Chieftec.eu oldalon láthatóak a Chieftec által ígért védelmek.
-
Mans20
addikt
válasz
Bjørgersson #27479 üzenetére
Jó kérdés,kérdezd MMIX-et Ő mindent tud
-
Mans20
addikt
válasz
Bjørgersson #27474 üzenetére
[link]Itt ólcsóbb és megéri megvenni,megbízható táp,15000 körül van még a Sharkoon WPM 500W kb CTG szint,moduláris,2 év gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged