- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Jogos, manapság drága mulatság lett.
Régebben azért a 4-500W-os Platinum/Gold X400-520W-os tápok jobb áron voltak.SS PX-550 nálam például zavaró volt, amikor ki-be kapcsolgatta.
Ha már forgott halk volt, de induláskor a motorhang kihallatszódott a házból.
Cseréltem is egy noname ventire, ami néma. -
jeni
félisten
Sokat elmond,hogy CWT belső és 10 év garanciát adnak arra.
Ha EZ nem győz meg téged akkor semmi se.
Tavaly nekem Phanteks Pro (az aprón vettem számlásan garival) Seasonic belsővel szerelt 14 év garanciás tápegységem volt. 1 éven belül elromlott és nem tudták megjavítani sem cserélni. Akkor a Seasonic sz@r gyártó? Persze ha leégett volna a többi cuccom vele akkor átkoznám azt a márkát. Szeencsre az volt vele,hogy az indiítást nem birta el.Újra megvettem és azóta is hibátlan a gépemben. -
Köszi
.
Akkor most már ebben is elbizonytalanodtam....
Eddig a SEASONIC G12 GC 850W volt a kiszemelt, de lehet, hogy mást kellene választani...
Jövőt állóság szempontjából, ha mondjuk egy erősebb CPU kerüül majd a gépbe, akkor is elegendő lesz a 750?
1 db VGA lesz a gépben, de a kábeleket szerintem el tudom rejteni a BeQuiet 500DX-ben.
Nem ragaszkodom a Seasonic-hoz, nyitott vagyok más márkák felé is, csak nem szeretnék mellényúlni. Tápot nem 1-2 évre vesz az ember... -
slycugel2000
tag
Bocsi, csak még egy kérdés, amíg nem veszem meg az új tápot, addig is simán rá tudom kötni a 4070 Super-t a Corsair HX650-re, ugye? Szóval ahhoz sem kell semmilyen átalakító.
Ez a kis Corsair hiba nélkül üzemel, bele fogok nézni (tisztítás), és ha minden rendben, akkor lehet, hogy egy ideig még használnám. -
slycugel2000
tag
Koszi az ajanlast, 2 kerdes:
- ezek szerint biztos eleg a 850W a kovetkezo 10-15 evben barmilyen CPU-hoz es GPU-hoz, nem kell az 1000W? (kulfoldi oldalakon azt irtak, hogy 1000W a sweet spot)
- ha annyira szuper ez a tap, ahogy irjak, akkor ez miert nincs a PH ajanlott taplistajan? -
lajtika
aktív tag
Egyenlőre I9 9900K RTX3080, már ajánltak itt 850w corsairt tápot, ezt csak megláttam. Ősszel tervezem cserélni szintén i9 re az újabb generációbol, és esetleg majd erősebb vga. Ja most EK X360 hűtés van, picit piszkálni szeretném majd a procit. vagy ezt de inkább a következőt.
-
_Atesz
addikt
Peak értékben egy minőségi táp tud 100W pluszt, tehát mindenhogy elég kellene legyen a minőségi 750W-os.
Az a baj, hogy a 850-esek arányában jóval többe kerülnek, ezért néztem neki is 750-est, mert nem akart +10-15k-t fizetni 100W-ért.
KAMELOTSzoftveres mérés nem mérés, de az olcsóbb konnektorosok mérése sem feltétlen mérvadó.
Találkoztam már olyan konnektorossal, amelynek pont a mért értéknél volt valami váltóhatára, és 2 féle értéket mutatott, kb. 70W eltéréssel.
Ami nekem van Voltcraft EC 3000 megbízható, tesztelt darab.
racskobalazsNem is a teljesítmény, talán inkább a kora végett nem árt majd lassan cserélned.
-
_Atesz
addikt
PH! tesztben 480W-ot fogyasztott a komplett rendszer Ryzen 7 3700X procival, tehát várhatóan tuning nélkül 550W-nál nemigen fogyaszthat többet Ghost84 gépe, pláne, hogy a PH-s srácok is konnektorossal mérnek, ha jól tudom, tehát táp oldalról az még kevesebb.
Persze majd holnap választ kapok a mennyi az annyi kérdésre.
Meg fogom pörgetni a gépet Prime95 + Furmark kombóval, jövök majd az eredménnyel, esetlegesen fényképekkel. -
_Atesz
addikt
Holnap cserélek tápot nagyon hasonló konfignál.
Ott egy 10700K + szintén 3080 kombó van.
Thermaltake litepower 650-es fingott ki alatta kb. 2 hét alatt (576W 12V-on, nem én szereltem be..), megpörkölte az egyik GPU csati 2 érintkezőjét is, ha nem felejtem el nyomok fényképet is róla.
Oda egy MSI A750GF táp kerül be, mérek majd fogyasztást is (ilyennel), mert kíváncsi vagyok mennyi az annyi maxon. -
-
Horri_
csendes tag
Hát nem tudom, én azt a Fractal tápot nem venném meg annyiért. Ennyi pénzért elvárnám, hogy csak japán kondenzátorokat használjanak a tápban. Helyette van benne taiwani kondenzátor. Ezen kívül a szabvány által előirt 17 ms hold up timeot nem tudja a Fractal. Ezen kívül megbukott a Transient Response teszteken, kiesett a feszültségek értéke a szabványéból. Ráadásul az EMI emissziója is elég rossz. A 850W-os példány rippleje 100%on 22.5mv, ami elég jó.
Ehhez képest a 850Wos Bitfenix Whisper M 850w csak japán kondis, nem bukott meg a transient response teszteken, 100%on csak 16.9mv a rippleje, tehát jobb, a feszültségszabályozása is jobb , illetve az EMI emissziós teszten is jól szerepel. -
balage1989
tag
https://www.alza.hu/seasonic-focus-gx-650-gold-d5677281.htm
Szerinted? Elég lenne a 650W? Továbbá 3-4 év mulva nem tudom milyen vga-k lesznek már. Arra is gondolnék, hogy 5éven belül nem szeretném cserélni a tápot. -
Graphics
Jómunkásember
-
meliska73
csendes tag
Amikor a tápot vettem, még eszembe se volt 3080-at venni..:\ 3050-3060 lett volna a max. De családon belül lett egy eladó 3080
emberi áron így nem volt kérdés.
Azt tudom , hogy eltudok állni kérdés az egész összeget visszafizetik-e vagy mivel kibontottam a kábeleket rámverik, hogy "légyszaros" tehát már csak 80%. (Nem tudom pontosan, hogy működik) -
Morris
veterán
Hát azt írtad, hogy a 2021-es szériát nézzem, de abból csak egy helyen láttam, hogy idaírták volna. Szerk: Jól van, látom már a listába a 2021-et.
A fractal ion gold a venti szabályzó miatt esett ki. Ezen nincs, az Ion 2+ meg már 70-en felül van. Az, már kicsit over nekem.Jelenleg :
I5 9600K, RTX 3060, de később I7 9900 és RTX 3070ti (vagy már a 4000-es széria)--ka: Nálam sem lenne piszkálva, csak érdekes. De ott már 62k (ALZA 67k) 760w-os és annyiért a SS többet ad. (Seasonic Prime GX-750W - Pcland 56k 12év - élettartam gari)
-
fatal`
titán
Én többször töröltem már rendelést (igaz szállítás előtt), másnapra vissza is jött a pénz.
Fejhallgatót gariztattam, bevittem szombaton, kedd reggel itt volt a futár az újjal (Kingston). Elképzelhető, hogy ez mondjuk függ a gyártótól, mert hallottam/olvastam, hogy Thrustmaster cuccok gariztatása nagyon lassú volt.
-
Celithrandi
addikt
Én a hatásfokról írtam és nem a minőségről. Minőségi tápot kapni 80+gold hatásfokkal is nagyjából a platinum árának a feléért. Egy szóval se írtam hogy vegyen valaki Vargánét mert olcsó csak azt hogy olyanért nem érdemes plussz pénzt adni amit valójában nem tudsz kihasználni.
-
Celithrandi
addikt
Attól függ mit mire cserélsz és mennyit fogyasztasz. Nekem a 80+bronz tápomhoz és fogyasztásomhoz mérten 5-6 év alatt vissza kell hoznia a bekerülési költségét, de mivel 10 év garancia van rá így bárkinek megéri akinek 10éven belül meg tud térülni. Ha pedig nem tud megtérülni akkor elegendő egy jó minőségű gold is. Ezért mondtam hogy számolni egyáltalán nem ciki akkor sem ha nem eth bányászatról van szó, számolni mindig érdemes, max a végé leszarja az ember a racionális számolást és azt veszi amit megkíván a szeme
-
ThePoweR
senior tag
Beszereztem ezt a tápot (RM750x) és a fent említett probléma
Illetve nem teljesen ide illő kérdés de, van egy olyan problémám hogy egy USB switch-re egy USB elosztóra és egy billentyűzetre jelenleg a tápom zárlat védelem miatt lekapcsol (nem biztos, de nagyon úgy tűnik). A mai nap kezdődött. Mindegy melyik USB-be dugom be front back mindegy. Az összes többi eszköz működik. Másik érdekesség ha a monitor USB hubjába dugom be a switchert akkor minden oké.
is megszűnt. Az egyébként normális hogy amikor kikapcsol a gép a táp kattan egyet?Köszi!
-
dogpatch06
csendes tag
Köszi a választ koxx! A 650W-s Fractal Design táp 7 év garanciával nagyon csábító.
Csak, hogy képbe legyek: a BitFenix Formula Gold 550W táp használható / jó ehhez a konfighoz:
- Lap: Gigabyte GA-870A-UD3
- CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz Black Edition AM3
- Hűtő: Xigmatek Red Scorpion S1283
- RAM: 2×2GB Kingston HyperX 4096MB DDR3 1600MHz
- RAM: 2×8GB Corsair Vengeance Pro DDR 1600MHz
- VGA: ATI Sapphire HD7850 2GB GDDR5
- SSD: Crucial MX500 500GB SATA
- HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB ATA
- Ház: CoolMaster Silencio 550 -
dogpatch06
csendes tag
Az a baj, hogy nem tudom, hogy milyen árak vannak. Alapjába véve nagyon nem akarok spórolni a tápon, mert nem hiányzik, hogy ráeressze a 230V-t az alaplapra...
Ugyanakkor ész nélkül sem akarok költekezni.
A másik gépemben egy BitFenix Formula Gold 550W táp van. Valami hasonló? Vagy ugyan ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Wise (ex-TransferWise)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest