- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Üdv!
Ezt a konfigot elviszi egy ENERMAX Pro82+II 525W-os táp?
I7 3770K proci, Be Quiet Pure Rock cpu hűtő
Asrock Z77 Extreme 4 ,
Samsung 500 GB 750 EVO
CORSAIR 16GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL10 KIT
ASUS STRIX-GTX1070-8G-GAMING GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 PCIE
vagy
Zotac GTX 1070 AMP Extreme (még nem tudom melyik)
Be Quiet Shadow Wings 1 db 120mm, 1 db 140mm
1 db LG DVD író
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Enermax pro 82+ 525w tápot be lehet tenni egy alsó tápos házba is?
Ha igen, gondolom a ventije lefelé néz?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Úgy hallottam Enermax tápokból már ritka vagy nincsen eredeti Enermax beles táp.
Igaz ez?
Ilyen Enermax Pro82+II 525W minőségi táp mint ez, milyen ajánlható még 850W-ban, ami ilyen halk mint az Enermax és minőségi?
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz _Atesz #105267 üzenetére
Tervezett konfig:
I7 3770K proci, Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW)
ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
CORSAIR 16GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL10 KIT
Asrock Z77 Extreme 4 ,
ENERMAX Pro82+II 525W-os táp,
Samsung 250 SSD 850 EVO
1 db LG DVD író
+ 3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 2 140 házventi.A videókártya ajánlott tápigénye 500W, de ez csak a VGA, szerintem erre a konfigra még kéne kraft, nem?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz _Atesz #105288 üzenetére
Háát ezt majd inkább a szervízben, a gépösszerakás amúgyis ott fog történni, remélem ránéznek, ha nem ismerik ezt (báár csak beleolvastam) akkor mondom nekik!
Köszi!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy ehez a konfighoz elég a ENERMAX Pro82+II 525W táp?
Tuningolva nem valószinü, hogy lesz, itt inkább hosszútávra kéne.
i7 8700K
alaplap: Asrock Z370 Extreme4
procihűtő: Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW)
vga: ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
memória: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16
SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO M.2 PCIe M.2 2280
SSD: SAMSUNG 1TB 860 EVO SATA 3 2.5"
SSD: Samsung 850 SSD 250GB
ház: Phanteks Enthoo Pro M Midi-Tower
házhűtés: 3 darab Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 2 140.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Mielőtt rátérnénk az összefoglalós kérdésekre, légyszi segítsetek már mert olyan dilemmában vagyok, hogy nem tudom mi legyen.
Az a gondom, hogy mivel már régen vettem videókártyát, gondoltam jó volna egy újat venni + 1 jó tápot. De ahogy elnézem valami eszeveszettül felmentek a vga árak.
A videókártya topikban azt javasolták, hogy hagyjam még meg ezt a mostani 1070-es kártyát, viszont ahogy visszanéztem milyen régi a tápom, félek, hogy egyszer elromlik.
Amit kinéztem tápot az egy Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold táp lenne, de mivel nem szeretnék 7-800 ezret költeni videókártyára, ekkora táp szerintem fölösleges.
Viszont ha meg egyszer mégis normalizálódnának a vga árak akkor meg mit kezdjek egy gyenge táppal?
Sehogy sem jó ez, viszont azt sem szeretném, ha a mostani 8 éves Enermax tápom megadná magát!
40-45.000 (45.000 Ft-tól nem drágább)
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Lásd az adatlapomon. (vagy nem tudom milyen videókártya lenne jó a mostani árak miatt, fentebbi írásom)
Nem szeretnék tuningolni, normálisan a rendszer adottságaihoz mérten szeretném használni a gépem, hosszú távon.
A választ előre is köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Köszi a választ, akkor még hagyom, hátha nem romlik el
A Fractal Design-t nem ismerem.
Azt nem említettem még, hogy minőségi extra halk táp után érdeklődtem
A Corsair meg tudomásom szerint csak akkor kapcsol be (venti) amikor nagyobb terhelésnek van kitéve, addig néma.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Le kellene cseréljem már a 10 éves Enermax Pro82+II 525W tápomat, nehogy egyszer csak megadja magát.
Tudtok ilyen tartós, ilyen halk minőségi tápegységet rendszerembe?i7 8700K,
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW),
Asrock Z370 Taichi,
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16,
ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme,
Samsung 850 EVO SSD 250GB,
Samsung 970 EVO m.2 500GB SSD,
Samsung 970 EVO Plus 1TB m.2 SSD,
Phanteks Enthoo Pro M Midi-Tower ház,
Roccat Kova 2016 egér,
Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus 140 cm házventi. 3dbKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz makoss #144525 üzenetére
Bocsánat, lemaradt az ár, kb 30-35 eFt a keret, én mondjuk egy Corsair RMx RM550x 550W (2018) [Moduláris, 80+ Gold] tápra gondoltam.
Ez jó a rendszeremhez?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz _Atesz #144527 üzenetére
Nem a játék a cél, inkább a fogyasztás.
Már régen nem játszom, inkább videószerkesztés de az sem túl sűrűn.
Ennél a rendszernél le szeretném vinni a fogyasztást alapjáraton amennyire csak lehet, de mindenféleképp a Corsair volt a kiszemelt, jókat hallottam róla, így meg is rendeltemKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Elég sokat torrentezem és sajnos látványosan sokat eszik, jó volna ha a gép károsodása nélkül tudnám levinni a fogyasztást úgy, hogy ha torrentezem, mellette böngészek vagy filmet nézek, nagyon keveset egyen.
Meg lehet ezt oldani? A seed servert hagyjuk mert azt emlegették korábban, ahhoz nem értek így nem is érdekel, a gépem fontosabbKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz KAMELOT #144535 üzenetére
Nálam ha megy a torrent meg böngészek kb 1 kilovatt 2 óránként ahogy eddig néztem.
Ha nem megy a gép 1 kilovatt 6 óra alatt
Ezért mondtam hogy az 550 W is sok nekem, elég lenne az 500 W isKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz _Atesz #144536 üzenetére
Nem akarom eladni sem a procit sem a videókártyát, jó lesz az még ha videót kell szerkeszteni.
Jelenleg egy Intel NUC 11 gépen agyalok aminek kb 45-65 W a tápja
Ma reggel olvastam, hogy a videókártyák ára is zuhant, nem kell a kutyának sem ha ilyen villanyáram ár lesz
De azt hozzáteszem, csak akkor lesz beállítva a gép, ha az a teljesítményén nem, vagy csak keveset lassít!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Teljesen igazad van, biztos felmerül sokakban a kérdés, ha ilyen gépem van, minek alapjáraton megy? Erre én: elő van készítve. Ha kell ott van, ha nem, alapjárat.
#144546 KAMELOT Nem tudok pontos adattal szolgálni, mert nincs fogyasztásmérőm, de mikor néztem akkor 2 óránként fogyasztott 1 kilowattot! Ez biztos, mert amikor nem ment akkor 6 óra alatt ment 1 kilowattot.
Nézd. Mikor gépezek az azt jelenti, hogy fórumozok, mellette torrent, a torrent 95 százalékban csak seed 1 hónapban, a konfigomat látod, az meg mindig erre a tévére van kötve amire 140W van írva: LG 55 UH 668V
Havonta egyszer tudok nagyobb mennyiségben leszedni mivel ahova járok torrentoldal kredit alapú, kb 21 nap alatt jön össze 20.000 kredit, ennyi kell 24 órányi freeleechez. [link]
1 hónapban ekkor kajál is rendesen, volt cirkusz belőle bőven!!!#144549 Grave444 Jó, küldjél fogyasztásmérőt, és megnézem neked, perpill nem fogok neked 5500 forintot erre áldozni! Igen, villanyóra.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Akkor szerinted csak a hülyeségeket írom???
Nem egyszer mértem rá, mindent pontosan felírtam, nagyon is tudom mi megy itthon, ha nem hiszed, gyere ide Tiszaújváros mellett lakom Tiszapalkonya iskolával szemben.
Gondolod passzióbol írtam amit írtam?
Nem semmi vagy![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Grave_444 #144585 üzenetére
Egyáltalán nem kell fogyasztásmérő, hogy lássam mi fogyaszt annyira, de amerikában is kérdezte a rendőr a családot, hogy miért hajtottak a tóba, mert a GPS odavezette ennyi!
Azért, hogy tudom miért sok a kilovatt azért nem fogok hatezret kiadni egy fogyasztásmérőért, hogy utána meg ott porosodjon a polcon![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
De ha valakinek annyi pénze van, hogy már szivesen adna egy mérőt, megadhatom a pontos címem
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Corsair RM550x tápom és az lenne a kérdésem, hogy ez elég egy i5 13600K processzorhoz? Úgy értem, hogy a gyárilag hozzáadott kábelek elegendőek?
Ez lenne az új konfig:
i5 13600K
ASUS Prime Z790-P WIFI
be quiet! Dark Rock 4 (BK021)
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
3db be quiet! Silent Wings 4 PWM 140mm (BL096) házhűtőnek
Samsung 990 PRO 1TB M.2 SSD NVMe
Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudom, amennyibe kerül egy jobb táp, de csak annyit amennyit feltétlenül szükséges.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Lásd az adatlapomon, leszámítva, hogy egy RTX 4080-hoz kellene.
Teljesen moduláris, lehetőleg Corsair vonalon, nagyon halk.
A mostani táp nem elég? Corsair RM750x
Ha váltani kellene, akkor inkább már RM1000x -re váltanák, mivel ritkán fejlesztek.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Nem szeretnék én venni új tápot, csak gondoltam ránézek, hogy a Corsairnál van-e olyan táp ami alapból kezeli az RTX 40xx kártyák igényeit.
Csak akkor cserélném ha pld egy 4090-em lenne, de annyira nem vagyok gazdagKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Graphics #153651 üzenetére
Hát ha jó a RM750x táphoz ez a kábel, és elmegy egy RTX 4080 vele, akkor nem kell táp csere
-
makoss
veterán
Üdv!
Februárban szó volt, hogy Corsair RM750x tápomhoz milyen extra kábel javasolt, sajnos másra kellett a pénz így a vga csere csak idén szeptemberben lesz, ha akkor sem jön közbe valami
Azt lehet tudni, hogy miben másabb vga egy ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC, hogy 850W-os tápot ajánlanak hozzá?
Alapból egy 4080-as kártyákhoz elégnek kellene lenni egy 750W-os is, vagy tévedek?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv
Van egy Corsair RM750x tápom és néha úgy megy a ventije mint ha "lélegezne" felpörög, leáll. Felpörög, leáll. Kb úgy ahogy az ember lélegzik csak ez lassabban.
A gép ilyenkor alapjáraton megy, még torrent letöltés sem, csak seed és böngészés.
És nem mindig, csak mikor "rájön"
Ez normális ennél, vagy hiba?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest