- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horri_
csendes tag
válasz
TestamentDNR #141901 üzenetére
Nincs mit
. Az olcsó tápokban ezt úgy szokták megoldani, hogy ezt az incrush current védelmet kb. kihagyják, a középkategóriásokba meg úgy szokták, hogy van ilyen inrush current védelem, viszont folyamatosan aktív. Ezzel az a baj, hogy amikor bekapcsolt állapotban is aktív hatékonyságot veszít a tápegység. És ugye ezért nem hallható ezeknél a kattanás, mivel nincs relé. A felsőkategóriás tápokban, mint az a Seasonic meg ugye a fent említett relés megoldással szokták megoldani.
-
Horri_
csendes tag
válasz
TestamentDNR #141899 üzenetére
Teljesen normális. Sok felsőkategóriás táp csinálja ezt. A magyar nevét sajnos nem tudom, de angolul inrush current bypass relé a neve. Amikor bekapcsolod akkor bekapcsol és kattan, amikor meg ki, akkor azért. Valószínűleg azért fura neked, mert az előző tápodban ilyen nem volt. Ez egyébként arra jó, hogy bizonyos tápok bekapcsoláskor rövid időre a falból nagyon sok áramot felvehetnek, ezáltal lecsaphatják a biztosítékot a házban. Ez az extra bypass relé ezt gátolja meg.
-
nuke7
veterán
válasz
TestamentDNR #141853 üzenetére
menni fog a crossfire? majd küldj képet
-
nuke7
veterán
válasz
TestamentDNR #141842 üzenetére
Azok általában butaságok
-
KAMELOT
titán
válasz
TestamentDNR #141841 üzenetére
850W mehet. Még tartalék is marad.
-
nuke7
veterán
válasz
TestamentDNR #141833 üzenetére
Szerintem egy max 850W-s táppal simán jó lennel, ha nem több kártyás a rendszer ennél nagyobb szerintem teljesen felesleges, mert tudtommal kicsi terhelesnél nem olyan hatékony a táp…
bequiet calculator mondta neked az 1000W-t..?
-
dudika10
veterán
válasz
TestamentDNR #141836 üzenetére
Rakattintottam a linkre. Megsem a teljes rendszer.
Igor's lab-nal sokkal reszletesebb meressel alacsonyabb ertekek jottek ki: [link]Jol eleresztettek a fogyasztast a ref kartyahoz kepest, 30% aram 3-5% teljesitmenyert.
#141837KAMELOT:
Igen-igen. Nem kattintottam a linkre, csak a bevagott kepet neztem, az meg pont a teljes rendszer fogyasztasanak kijonne kb.
A 20ms peak-ek erdekesek lehetnek, mert "le tudjak csapni a biztositekot" a tapnal.
De az a 600W+-os ertek valoszinuleg nem allt fent csak <1ms idotartamra, ami nem okoz gondot. -
KAMELOT
titán
válasz
TestamentDNR #141836 üzenetére
TDP keretet nem tudja túllépni. Peak power 20ms senki sem nézi. Neked a fontos a gaming 390W. Azt kell nézni.
dudika: Oda van írva "card only". Lényegtelen, mert csak valami pillanatnyi terhelést adtak neki.
-
dudika10
veterán
válasz
TestamentDNR #141832 üzenetére
600W-ot?! Na ne mar. Mutass mar errol egy merest.
A referencia kartya 400W peak alatt megall (az 1-10ms az erdekes): [link]Egy 750W-os tappal is nagyon vigan ellennel.
#141836 : az a teljes rendszer lesz.
-
KAMELOT
titán
válasz
TestamentDNR #141832 üzenetére
Hol olvastad ezt a 600W?
357W full load esetleg max 400W game alatt.
Helyedben Platinum tápot vennék!Horri: 15 éve működő helyi boltban is a Hydro G 1000....10 év garit adnak. 153€ azonnal vihető. [link]
-
nuke7
veterán
válasz
TestamentDNR #141829 üzenetére
milyen géped van, hogy 1000W táp kell neki..?
-
Horri_
csendes tag
válasz
TestamentDNR #141829 üzenetére
Ha "jobban megnyugtat" téged, hogy az FSP-t veszed, akkor nyugodtad vedd azt, az is egy jó táp. Ilyen magával vitt alkatrészeket vélemények azért nem mindig helyesek, hisz lehet, hogy valamit a felhasználó kötött be pl. rosszul. Vagy volt annó a Newegg-es Corsair "botrány", amikor pár hétre lekerült a Corsair RM 750 a Neweggről, mert egy user report szerint az egész gépbe mindent magával vitt a vadonatúj táp. Utána kiderült, hogy ez azért történt, mert nem az eredeti Corsair kábeleket használta, hanem valami más moduláris tápét, gondolom lusta lehetett a kábeleket kihúzni és ezért vitt magával mindent. Illetve a vélemények mennyisége is fontos. A Seasonicról nagy külföldi oldalakon akár közel 5000 vélemény van amíg az FSP-ről ilyen 100. Most, hogy 5000ből találsz 2-3 ilyen negatívat, amíg az FSP 100ából 1-et sem nem biztos, hogy teljesen korrekt összehasonlítás. De a végszó: Ha az FSP, ha a Seasonic mellett is döntesz, mind a 2 egy jó minőségű, megbízható tápegység, melyek jó véleménnyel rendelkeznek és valószínűleg hosszú évekig ki fognak szolgálni.
-
Horri_
csendes tag
válasz
TestamentDNR #141827 üzenetére
A Hydro G széria az FSP egyik legjobbjai közé tartozik. Pár éve amikor megjelent az egyik legjobb tápegységek egyikének tartották, azóta már nem a legmodernebb technológiákat használja, de attól függetlenül egy jó, megbízható táp. Viszont Árukeresőn 62 000 Ft és 5 év garancia van rá. Akkor már én inkább Seasonic Focus GX 1000W tápegységet javasolnék, mivel egy modernebb platformot használ, csak 59 000 a legolcsóbb helyen és 10 év a garancia rá. Amennyiben viszont nem gaming gépbe menne, hanem bányászatra lenne, akkor meg inkább FSP Hydro PTM Pro 1000W 80 Plus Platinum tápegységet javasolnék, mivel arra is 10 év garancia van, viszont Platinum hatásfok miatt kevesebb áramot enne a gép, és egy 0-24 bányászó gépbe visszahozná az árámszámlán azt a 10 000 Ft-ot kb 7-8 hónap alatt, amivel drágább, mint a Seasonic Focus vagy a Hydro G.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
TestamentDNR #141767 üzenetére
Én tudom...Azért írtam ezt is oda: "ha minden full maxon megy ugye,de ilyen nincs vagy nem igazán van".
-
fatal`
titán
válasz
TestamentDNR #141748 üzenetére
Elég, de ahogy kinéznek a dolgok, nem biztos, hogy a jövőben is így lesz, az akkori kártyákhoz.
Én ezért vettem 1000-es tápot a 3080-hoz.
-
Celithrandi
addikt
válasz
TestamentDNR #141742 üzenetére
Fractal Design ION+ 660W Platinum vagy Fractal Design ION+ 760P ?
-
_Atesz
addikt
válasz
TestamentDNR #106424 üzenetére
Szia, ezeket ajánlom:
Chieftec Force CPS-500S: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia.
Drágább, de csendesebb, jobb hatásfokkal, minőségibb belsővel:
Be Quiet Pure Power 10 400W (BN272): fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Bittorrent topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest