- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooliii
tag
válasz qqcs1 #150897 üzenetére
Ilyen korú hibás táppal már szvsz nem érdemes foglalkozni, bár te tudod. A Keep Outot (beszédes név...) egyáltalán nem lett volna szabad használni, örülhetsz, hogy nem tette tönkre az egész PC-t.
Erről a Deepcoolról sok teszt nincs, attól persze nem biztos, hogy szar, de rizikós megvenni. Mondjuk ilyen ársávban nem nagyon lehet válogatni, ha 750-es kell, asszem még a Seasonic B12 van hasonló áron.zsoltyyy Én nem kísérleteznék vele, gondolom, nem olcsó kártyáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
qqcs1
csendes tag
30k, nagyon max. 40k
Jelenleg Ryzen 2700X, 2*8GB RAM(3000Mhz), Nvidia 1070ti, 3db HDD, 1db m2 SSD,, 4 hát venti + 1 CPU fan, Fractal Design Define R5, a táp előtt szünetmentes UPS van.Viszont a közeljövőben(idén), Tervben van esetleg a generáció váltás, akkor Ryzen 7700X, 32gb ddr5.Vagy ha az, nem akkor CPU esetében az AM4 közepét/tetejét még belehoznám a mostani lapba, pl: 5800x/5800x3d/5900x +16 gb ram(így 32 GB ddr4 lesz)
Illetve VGA esetén attól függően mit mutatnak a leendő AMD rx 7700xt / rx 7800xt kártyák a 4070/4070ti pároshoz képest az egyik. szóval a tervezett konfigurációt is vígan jó lenne kezelni a jövendőbeli tápegységgel.
OC ilyesmi nincs, nem is tervezem.
Ezen gondolkozom árban ez olyan "közepes" most , a korábbi totál noname és seasonic között:
DEEPCOOL PK750D 750W, de csak mint laikus, de van rá 5 év gari
Legyen halk. És működjön sokáig, hosszú gari idővel Itt most kicsit elsírom magam. Anno 2015 felé vettem megy seasonic s12g(s12g-550)-t a fent említett confighoz, remélve és a mindenol olvasott tesztek, ajánlások után ha nagyobb teljesítmény nem kell akkor , kb az örök életig menni fog. Hát nem így lett , gariból meg vissza dobták hogy nincs baja, csak folyamat restartolt vele a gép vagy csak a ventik pörögtek. Pár nap után inkább vettem egy nonamet(Keep Out Gaming 700W tápegység OEM) , de addigra sikerült összehozni vele egy alaplap garit is 2019 ben. szóval az "isten" 4 év után elesett. A noname is húzta 4 évet ő most döntött úgy(szintén 4 év után), hogy bárhova bedugom, akkor azt a bejövő fázist ő bizony leveri és el sem indul.
Gondolkozom, hogy a seasonicot kéne valahogy javíttatni bevizsgáltatni, ha lehet értelmes árban.
Köszönöm!-
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok,
Frissíteném közeljövőben az aktuális gépemet.
Jelenlegi gépemet egy EVGA SuperNOVA 550 GS 550W látja el.
A lenti gépet is elbírná vagy inkább növeljem, hogy ne legyen baj?
50 000 Ft körül tervezek
2.: Milyen gépre költenéd?
Fractal Design Define R5
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING
AMD Ryzen 7 7700 vagy 7700X lesz (amelyik olcsóbban elérhető lesz)
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5, 6000MHz, Cl30
XFX AMD RX480 Black Edition (ezt majd jövőre cserélném újabbra)
1 SSD, 2 HDD, 4-5 Ventillátor
3.: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Moduláris, félpasszív és halkat keresek.
Előre is köszönöm a segítséget!AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z
-
veterán
válasz csmogyi #150893 üzenetére
Szia,
412W-os tüskékhez szerintem egy 650-es tápnak is több, mint elégnek kellene lennie, de azért itt van két jó 750-es:[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
csmogyi
csendes tag
Sziasztok!
Választásban szeretném a segítségeteket kérni.
Jó lenne, ha 70-80 körül megállna.
Ryzen 5 5600 / 32G / 7900 XT / 2 db M.2 SSD
Be quiet Pure Base 500DX házban
Halk legyen, lehetőség szerint moduláris, legalább Gold.A mostani tápom egy Be quiet 550W. A régi 2070Supert szépen vitte, viszont az új kártyával pár óránként lelövi magát, gondolom túl van terhelve.
-
veterán
A Corsair TX850m is Great Wall beles, nekem nagyon bejött az a táp. Se cicergés, semmi nem volt vele, pacek kis táp.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
MMIX
addikt
Hela-Bela!
Chieftec Polaris Pro 1300W (PPX-1300FC-A3) 80+Platinum SilverStone Hela 1300R Platinum ATX 3.0, igen, csak 5év.
-------------
ASUS TUF Gaming 850W Gold ATX3.0, szálanként harisnya. Bevonatos mint, az FSP Hydro (amelyikre rá van írva), 10év.
GreatWall[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
MMIX
addikt
Phanteks Revolt Titanium 1600 meg Platinum 1000-1200W fehér is.
Vertex PXPrime TX Seasonic Prime TX-1600 ATX 3.0
-
veterán
válasz Floyd80 #150881 üzenetére
ezek nagyon jók, olvadtam őket. Kedvenc részem, mikor a kondi egy darabja elhúzott a szeme mellett és elátkozza őket.
-
Floyd80
addikt
válasz Rowon #150877 üzenetére
Még 80 oldal Vargáné.
hülye Vargánya kurva, mé tápot csinál, mé nem inkább babfõzeléket konzervol, csába má...
Vargáné és tsa. - a közveszélyes bûnözõ ! - HWSW Informatikai Kerekasztal
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Rowon #150879 üzenetére
Ja persze, számtalan OEM készít nekik is.
1500-asAz olcsó Kolinkeket is el kell valakinek készíteni.
[link]Más téma, MSI tápokat is érdekes figyelni, ár/értékben ezek is jók.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
veterán
válasz Graphics #150872 üzenetére
Apropó. A Psu Tier Listen az van beírva gyártónak az 1500-as Kolink Continuumhoz, hogy Enhance. De gyárt még nekik a High Power, a Golden Field és a Casecom is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Rowon #150874 üzenetére
Nosztalgiazz. [link]
Npower nbase njoy danibus, akyga is hasonló retek rakás.
Lehetne összeszedni az ilyen fosokat.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
veterán
-
dokiph
tag
válasz Rowon #150841 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket Rowon és KAMELOT !
Végül egy NZXT C650 Bronze lett a befutóm, egy biz. "zöld-idiotikusUFO"-s boltból.
A "külön-díj" és mellé egy újabb köszönet a "kínai tesztért" Rowon-nak jár(!), mivel itt még nekem is feltűnt "amatőr csillagász"-nak az a tényszerűség, hogy "Nippon-chemi" a fő bulk-cap (japán? ha jól tévedek!), illetve hogy (a Deepcool PK-D szériával ellentétben, ahol video szerint + weboldal leírás alapján 1 kábelen helyezkedik el 2db) itt két külön kábelen futnak a 2x 4+4pin-es CPU Eps12v kábelek, ami pozitívum, ha jól rémlik nekem cikkekből.
Remélem, hogy csak jókat írhatok majd róla. Még1x ![ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Rowon #150871 üzenetére
Kolink továbbra is hűtőtermékekkel foglalkozik, míg a magyar Kolink tokokat, kábeleket, különféle perifériákat, tápegységeket tartalmaz portfóliójában.
Gyenge fordítással, de ez nem gyártást jelent.
Engedd el a magyar vonalat benne, a Vargáné meg sehogy nem passzol ide.
Ugyan hol gyártanák? Flexben nem ilyet fognak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Rowon #150870 üzenetére
Anno nekem ebből az jött le, hogy itt gyártják. De, ha nem, akkor ez is ilyen Vargánés átcímkézett táp.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Early on, Kolink dealt mostly with cooling products thanks to a strong relationship with Noctua. At some point, though, a local branch of Kolink called Kellytech was sold to Caseking Group, resulting in two Kolink companies: one of them based in Taiwan and the other in Hungary. The Taiwanese Kolink continues to deal with cooling products, while the Hungarian Kolink includes cases, cables, various peripherals, and power supplies in its portfolio. All of those products are already available through the Caseking and overclockers.co.uk online stores. However, we're told that Kolink will also enter the U.S. market in 2018.
Forras: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Graphics #150863 üzenetére
Tetszik a tesztoldal alján az egyik hozzászólás:
"Sokan legfeljebb 400-500 watt terhelésre vesznek egy ilyen tápegységet, vagyis ott nem lesz mit melegíteni. "
Milyen életszerű.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #150863 üzenetére
Lehet venni +garanciát 3év 5-6-7 ezer Ft. Alza. (változó)
Más boltoknál is lehet hogy van ilyen.Nem baj, jön új Kolink KL-R1200FG 750W-1200W Gold/Platinum valahol a határvonalon van.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Uh de brutál ez a Chifi táp.
Ebbe azért nehéz belekötni minőségileg, és árban sem rossz. De ezzel a garival kb egyből bizonytalanná teszik a vevőket.
-
veterán
"Igen, csak 2 év gar."
Hogy megelőztél. De miért csak 2 év? Nem értem. Ráadásul ott figyel már ÁK-n is: [link] ATX 3.0, High Power bél. Szerintem azért vállalnak ilyen keveset, hogy lefaragjanak a költségeken.
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #150859 üzenetére
2021
Corsair NR140ML (140mm, 12V, 0.27A, Magnetic Levitation Bearing Fan)
Simán elpusztítom!2018 Rifle Bearing
---------------
Chieftec Polaris Pro 1300W (PPX-1300FC-A3) 80+Platinum
Igen, csak 2 év gar.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Graphics #150857 üzenetére
Nekem a kábelezése nagyon tetszik a Corsairnek, pedig sokan szidják, illetve szerintem a venti elpusztíthatatlan benne.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Trokall #150855 üzenetére
-ASUS ROG STRIX 850W GOLD (90YE00A3-B0NA00)
-Corsair RM850x 850W 80 PLUS Gold (CP-9020200-EU)Én az Asus-t venném, kicsivel olcsóbb, vagy amire több a gari.
Minőségben egál.
[ Szerkesztve ]
-
Trokall
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni új tápegységem döntésében. 850W tápegységben gondolkozok, viszont nem tudom eldönteni ,melyik tápegység kifizetődőbb hosszútávra.Melyik lenne a legmegfelelőbb a lentebbi konfigomhoz? Esetleg tapasztalataitok alapján melyiket ajánlanátok, esetleg a felsoroltakon kívűl.
-ASUS ROG STRIX 850W GOLD (90YE00A3-B0NA00)
-Corsair RM850x 850W 80 PLUS Gold (CP-9020200-EU)
-Be quiet! Straight Power 11 850W Gold (BN284)
-Seasonic Focus GX 750 Gold
-Seasonic Focus Plus 750 Platinum1.: Mennyit szánnál rá?
●max 60.000 - 65.000 szánnék rá
●-𝘙𝘺𝘻𝘦𝘯 7 3700𝘟
-𝘔𝘚𝘐 𝘔𝘈𝘎 𝘉550 𝘛𝘖𝘔𝘈𝘏𝘈𝘞𝘒
-𝘔𝘚𝘐 𝘙𝘢𝘥𝘦𝘰𝘯™ 𝘙𝘟 6600 𝘟𝘛 𝘎𝘈𝘔𝘐𝘕𝘎 8𝘎
-𝘊𝘰𝘳𝘴𝘢𝘪𝘳 𝘝𝘌𝘕𝘎𝘌𝘈𝘕𝘊𝘌 𝘙𝘎𝘉 𝘗𝘳𝘰 32𝘎𝘉 𝘋𝘋𝘙4
-𝘒𝘪𝘯𝘨𝘴𝘵𝘪𝘯 120𝘎𝘣 𝘚𝘚𝘋
-𝘚𝘦𝘢𝘨𝘢𝘵𝘦 1𝘛𝘉 HDD
-𝘉𝘦 𝘲𝘶𝘪𝘦𝘵! 𝘗𝘶𝘳𝘦 𝘙𝘰𝘤𝘬 2 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬
-𝘍𝘚𝘗 𝘏𝘺𝘱𝘦𝘳 𝘔 600𝘞
-𝘊𝘰𝘳𝘴𝘢𝘪𝘳 4000𝘋 𝘈𝘪𝘳𝘧𝘭𝘰𝘸Nagyon köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz petivarga88 #150848 üzenetére
B550-F+5800+6950XT kombót próbáltam 550W-os Seasoniccal üzemeltetni, de ott nem az volt a baj, hogy az egész gép evett összesen konnektorból 520W-ot, hanem a táp nem bírta a túl nagy terhelés ingadozást.
Fractal Ion2+ 760W-tal nincs ilyen problémám, az bőven bírja az 500W-ot.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
jeni
félisten
Ha megfelelő a szellőztetés a házban akkor jók lehetnek a felsőtápos házakba a ma korszerű új tápegységek amelyek már igazán az alsótáposokba valóak.
Amúgy hátrány lesz mert maga a tápegység venti kívülről alulról szívja a levegőt normál szerelés esetén.
Az a kérdés felsőtalápos házadban van a tetején szellőző rácsok ahonnan tudna szívni a levegőt?
Ugyanis fordítottan lehet jó lenne. Ha normál módon rakod be a tápegységet akkor alulra fog kerülni a venti és ebben az esetben a meleg levegőt vagyis alulról fogja beszívni a táp ventije. -
petivarga88
csendes tag
válasz HUN_Sector #150850 üzenetére
Áh értem köszönöm.
-
HUN_Sector
őstag
Az csak egy javaslat. Messze a teljes rendszer fogyasztása fölé van lőve, illetve a tápegység teljesítménye gyakran jár kéz a kézben pl. a pcie csatlakozók számával. Tehát pl Gipsz Jakabnak van egy 350 wattos tápegysége, egy 170 wattos gpu-ja, egy 65 wattos procija, egy ssd, meg az alaplap, mint fogyasztók. A gpu-hoz javasolnak egy 600 wattos tápot, holott papíron ez is elég lenne teljesítményben.
Gipsz Jakab látja ám, hogy kéne neki 2x 6+2 pines csati, de a tápegységéhez csak egy van, mert kisteljesítményű. Vesz egy 450W-os tápot, amin már van kettő.
S a végén gond nélkül fog menni 600-as táp nélkül is, egy tényleges, 300 watt körüli fogyasztással a gépe. De kellett az eredetinél nagyobb táp a plusz egy csatlakozókorbács miatt (ám a papíron megkövetelt overkill lett volna, de a gyártó ezzel tudja bevédeni magát)[ Szerkesztve ]
-
petivarga88
csendes tag
válasz palfitom #150844 üzenetére
Köszönöm megint, mert a céloknak tökéletesen megfelelő konfighoz segítettél, csak azért merült fel a kérdés mert a VGA-hoz azt írták a hivatalos odalon, hogy minimum 900W. Nincs ilyen jellegű tapasztalatom, hogy mennyire kell ezt alapvető információnak tartani. Ezek szerint ez csak egy felültervezett dolog. (és abban sincsen tapasztalatom, hogy az a táp amire azt javasolják, hogy csak alsó tápos házba javasolt - itt az ajánlott tápok között - mennyire lesz jó felső tápos házba?)
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
veterán
válasz petivarga88 #150842 üzenetére
Amit palfitom írt.
-
palfitom
félisten
Bőven elég 850, ha kevés lenne, nem ajánlottam volna...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MMIX
addikt
Prime TX 100+K, használt vagy 140K, Be quiet és FSP Titanium olcsóbb.
Corsair HX1000i (2022) (I nélküli olcsóbb)
Felső tápos házban masnit kell rá kötni a vezetékre. Rövidet nem gyártanak, csak külön.Seasonic Focus 1000W 72K
EVGA SuperNOVA 1000 G6
EVGA P6 850W 65K
Seasonic Vertex GX 850 74K[ Szerkesztve ]
-
petivarga88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni a készülő konfigom tápegységéhez. Nem vagyok benne biztos, hogy 850W elég, szükséges-e 1000W és ha igen melyik lenne a legmegfelelőbb a lentebbi konfighoz? (kinézett Corsair RM850x 850W 80 PLUS Gold/Corsair Sursa RM850 2021 850W 80Plus Gold/Seasonic Prime TX 1000W 80 Plus Titanium)
● Ha lehetséges ~80.000 környékén szeretném megoldani (ha nem lehet nem baj)
● Asus Strix B550-F Gaming, Ryzen 7 5800X3D, Cooltek Jonsbo HX-6250 140mm, PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil 16GB GDDR6 256bit, 1 db Samsung 850 EVO Basic 2.5 250GB SATA3, 1 WD Black SN770 2TB M.2 NVMe, 1 WD WD10EZEX Blue 1 TB HDD, Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz KF436C16RB1K2/32, ház: Fractal Design Torrent
● halk és a házba megfelelő (felső táp)Nagyon köszönöm.
-
veterán
válasz dokiph #150839 üzenetére
Ha FullHD-n akarsz maradni, akkor én egyenlőre nem látom értelmét annak, hogy vegyél egy nagy teljesítményű tápot. A nagyobb tápegység arányosan már 1440p-re és 4K-ra kell. FullHD-ra 550 wattal untig elég vagy. Inkább vegyél belőle mást. Most jól lementek a háttértárak és a házak árai is, stb.
Jó kis táp az a CX550m.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
dokiph
tag
válasz Rowon #150835 üzenetére
Kösz szépen a válaszod Rowon!
Én is hasonlóan gondolkodom. Legfeljebb egy kicsit túllőni az időtállóság miatt. Max 750-ig. Kösz szépen a gondolatmeneted/meglátásod.
Nézelődök tovább, reménykedem egy kis leárazásban vagy egy jó HA hirdetésben.
Elsőre mindkét táp meggyőző (NZXT/Deepcool) 5év gari-val, ezért lehet hogy bevállalom az egyiket.Szívesen! Köszönöm!
-
MMIX
addikt
Ez csapda!
VSP Delta P600W & P700W (Viet Nam)
Jiumeng azt írja.
-----------
Zalman TeraMax II 1000W ATX3.0 fehér is. Jiumeng
---------------
Gainward Gengsheng Xingji Icebreaker jégtörő 1000 ATX3.0 (csak Kína)
----------------
NZXT ellen NGDP 1000W ATX 3.0 (1st Player)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dokiph #150834 üzenetére
"Egy ilyen Corsair CX550m típus tényleg elbírhat egy Vega56, 1070/80-at is?"
Szerintem illene neki."Láttam persze az NZXT C650 bronze-ot, illetve jó ajánlatnak a Deepcool PK-D szériát 5 év garikkal. ...de nincsen sok tapasztalat velük."
Első ránézésre jó tápnak gondolom őket, viszont a fórumon eddig úgy tudom 1 van az NZXT-ről, a Deepcool PK-D-kről pedig 0.
"Jövőbeli fejlesztés/tesztelések miatt gondolkodom nagyobb tápban, illetve hosszú távban"
Én úgy gondolom, hogy erre egy 650-es táp elég. 1080p 60-120 fps-hez meg főleg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
dokiph
tag
Sziasztok !
Egy ilyen Corsair CX550m típus tényleg elbírhat egy Vega56, 1070/80-at is?
Az úriember ezt állította anno, és lenne most egy garis, jó áron. Bővítés miatt kérdezem.
Itt a videó róla. Nehezen hiszem ezt el...
Nehéz most jó áron nagyobb tápot találni sajnos, és nem tudok 40/50/60k -t megbízható egységre költeni jelenleg sajnos.
MOST: Ryzen 2600 CPU-hoz/asus dual oc RX 5700 vga-val//32gb ddr4-el menne.
Később 3600/3700x/5500/5700x 65w CPU-k valamelyikéhez, legfeljebb RX 6700 XT fogy. gpu-ig bezárólag.
Láttam persze az NZXT C650 bronze-ot, illetve jó ajánlatnak a Deepcool PK-D szériát 5 év garikkal. ...de nincsen sok tapasztalat velük.
Fontos a megbízhatóság, gond esetén gép/alkatrészeket ne "bántsák".
Jövőbeli fejlesztés/tesztelések miatt gondolkodom nagyobb tápban, illetve hosszú távban, de azért nem lesz 3080/90 fogyasztású kártya sem, ez nem cél.
1080p (max 2k-hoz később) 60-120fps, video-szerkesztés/készítés/tesztelés "hobbi" a célom. Tehát jó lenne hosszú távra egy táp, de nincs sok választásom most és leárazásokat sem láttam, nekem meg jön az RX 5700 HA-ról, amit le kell tesztelnem.
Megköszönök nektek minden tanácsot ![ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
veterán
válasz TechN7ne #150832 üzenetére
A CXm nagyon jó kis széria, sajnos egyenlőre még nem látom ÁK-n a legújabb, fekete címkés verziót. Pedig lesz az is, mert a 650-est Aris már tesztelte tavaly: [link]
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Na skacok harmadjára sikerült a gyerek gépébe normális tápot találnom (nekem anno több próbálkozás kellett).
Először volt FSP hydro amiről írtam ,hogy engedi a feszültséget kikapcsolt állapotban is.
Másodjára SS G12 ami már akkor cicerget ha csak az egeret mozgattam az asztalon ,vga terhelés alatt meg perzselte a vga t.Harmadik próbálkozás NZXT C650 Bronze
A tápegység király ,
Minőségi és van súlya is rendesen.
Hosszú és erős kábelei vannak ,vga csatlakozó annyira vastag alig bírtam meghajlítani ,lényeg hogy bennük is van anyag.
Semmi hangja a ventinek, nem hallottam cicergést se, most két órát teszteltem játék alatt és minden érték stabil.Részemről teljesen ajánlott tápegység.
Esetleg ha történik vlmi váratlan baleset azonnal jelzem ,de reméljük nem fog. -
veterán
válasz Lajti #150820 üzenetére
Vegyed a Korszert. Ha nem cicereg, akkor a ventilátora mindenképpen jobb, mint bármelyik(?) Seasonicban.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Lajti
tag
CWT belső az összefglaló alapján lehet jó meg rossz is, akkor inkább maradok a Seasonic-nál. Persze, mint látható, így is előfordulhat probléma kivételes esetben, talán én is ebbe futottam bele és emiatt, meg az ára miatt is csábító a Corsair...
Alászom még rá egyet, holnap még megnézem, valaki ír-e még hozzá megjegyzést, pl. ehhez a Corsair-hez.@BigBear: köszi, rákerestem a szövegre és olvasgattam, elég fura jelenség. A leírásd alapján talán még megéri írni a Seasonic-nak a jelenséget, aztán ha küldenek cserekábelt, megnézni azzal.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszokat, a legrosszabb esetben akkor úgy tűnik az 1200-as Seasonic elég lesz, az még tűrhető áron van.
-
BigBear
senior tag
válasz Lajti #150815 üzenetére
Seasonic tápokkal és azzal a kártyával óvatosan.
Hiába a nagy teljesítmény, valami gebasz van egyes modellekkel.
(Prime [1][8] : GX =>850W / PX 850/1000W / TX <=1000W / Fanless (PX/TX))
1. Units experiencing tripping issues with high transient power draw GPUs
2. Seasonic PRIME based units experience shutdowns with RTX3080/3090 (and possibly RX6900 XT) (+ ahogy olvasgattam fórumokon itt-ott, későbbi kártyákkal is előfordul) GPUs. The cause is not the OCP tripping but a PSU design flaw as evident by the PSU not latching off on shutdown and 1000W+ models being affected too. Doesn’t manifest in 100% cases as it’s also dependent on motherboard model and GPU OC. Seasonic provides a replacement 24-pin ATX cable to fix this via support. Appears to be fixed post 2021 although there’s no official confirmation from Seasonic.
Nem mindenkinél és nem tutira jön elő, de én óvatos lennék és biztos ami biztos alapon másfelé nézelődnék. A 850W is el kéne vigye, de valószínűleg hasonló probléma van a jelenlegi táppal is. -
Lajti
tag
Sziasztok!
TLDR:
Sapphire 7900 XTX Vapor-X, 3700X (tudom, hogy nem hajtja ki teljesen, most ez van), jelenlegi 850FX-es Seasonic tüskéket(?) nem bírja.
Kinézett tápok összefoglalós sheet alapján:
Seasonic Vertex GX-1200 Gold (Alza 106e jó lenne, ha ez elég lenne)
Seasonic Prime 1300W 80+ Gold (emag-Bluechip 24-36 hó gari)
Seasonic Prime 1300 W Platinum (Alza 132e)
Seasonic PRIME PX-1600W Platinum (Alza 155e)
Mennyit szánok rá? Amennyit feltétlenül muszáj (egy minőségi tápegységre), a videókarival kiköltekeztem magam.Hosszú verzió:
Jó pár éve vettem egy vizes Vega64-et, az akkori 550-es tápom nem bírta, innen kaptam tippeket, végül egy 850-es Seasonic lett, köszönet érte! Tette rendben a dolgát.
Idén vettem egy nagy levegőt és ezt a jó öreg Vegát lecseréltem egy Sapphire 7900 XTX Vapor-x-re, gondoltam elméletileg ennek a tápnak bírnia kéne. Na, mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között: folyamatos terhelésen simán bírja is, a hozzáadott Last Of Us kihajtotta 400 W fölé a videókártyát és ment rendben a konfig. Viszont alt-tab meg jellemzően háttérben pause-olt játék és közben neten keresgéléskor hajlamos leállni; vélhetően a túláramvédelem bekapcsol, mert ilyenkor ki kell kapcsolni a 230-as kapcsolót, várni, és utána hajlandó csak elindulni a bekapcsológombra a gép. (Asus rog strix alaplap). Szintén előfordul, hogy egy-egy pillanatra lecsatlakozik a két monitoromból az egyik, majd rögtön vissza is csatlakozik; játék vagy videónézés közben annyi látható, hogy egy másodpercre megakad a kép, aztán megy minden tovább. Elméletileg több oka is lehet a jelenségeknek, pl. akár a videókártya is lehet hibás. Azonban a Vega64-gyel túláramlekapcsolós problémáim nem voltak mióta a 850-es táp meglett, ezért első körben arra gyanakszom, hogy bizonyos tüskéket nem bír el ez a táp, így a fentieket kezdtem el nézegetni a google sheet alapján. (ha valaki másra gyanakodna, mint a táp, ne tartsa magában ) -
veterán
válasz Egonyolc #150813 üzenetére
Szia,
"Kell / érdemes új tápot venni"
Szerintem nem.
"hány watt-ig érdemes elmenni"
550-nek bele kéne férnie.
[ Szerkesztve ]
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
jelnleg egy "FSP Hyper M85+ 550", tápom van, frissíteném a gépet AMD Ryzen 7 5800X + Radeon RX 6750 XT.
Kell / érdemes új tápot venni, hány watt-ig érdemes elmenni?Köszi, E
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
m3ss
veterán
15-30e, minel olcsobban
●5600, 1660 super, 4 db hdd
mostani tapomon csak 6 pines pcie tapcsati van...500-650w kozotti tapon gondolkodtam, meg ha most feleslegesen sok is, kesobb jol johet.
legfontosabb az lenne, hogy nema legyen. a jelenlegi corsair vx450w tapom kis terheles mellett 21-22dB, szoval kb nema. semmikepp se legyen hangosabb, kb nema legyen. gep reszben hazimozira van hasznalva, hangszigetelt haz, halk komponensekkel, ventikkel..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #150810 üzenetére
Giga felejtős P szériában.
15 ezer apróról 6 év garival modus (kicsit zajosabb ventivel,de garis ha zavarna a végén) az nem baj csak előnyben
erre 3 év gari még
ha vatta új kell
500W határ eset[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Udv.
A320 lap 2x8 rammal, 1 SATA SSD, 1 HDD, R7 2700
Emelle jonne meg egy RX 6650 XT. Modularis nem kell, tuning nem lesz, minel olcsobban kene idotallo tap.
450 eleg lehet, vagy inkabb 550? Gigabyte P450B illetve P550B-t neztem, nem gondolom hogy megerne a vevonek +30%-ot a gold, illetve a halksag sem tul lenyeges.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
TrollBalint
addikt
Huh, akkor elég jól el voltam tévedve az árakat illetően
De ha 650 Seasonic-ra azt mondod, az egy megbízható minőségi táp, akkor az lesz.
Nyilván örülök, ha tudok spórolni, de a tudat, hogy megbízható tápom van, fontosabb[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #150807 üzenetére
Mondjuk máig emlékszem a MEEIs arc beszólására, hogy amíg nem hozok neki hiteles biztonsági adatlapot+mérési jegyzőkönyveket, addig a készüléken lévő CE logó csak annyit jelent, hogy Chinese Export, és nem azt, hogy Conformité Européenne (EU szabványoknak megfelelő).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz villamos #150806 üzenetére
Nem a Béke/Zsinór sarkon volt régen a Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet (most TUV Rheinland), ahol kötelezően be kellett vizsgáltatni az EUn kívülről jövő elektromos berendezéseket, mielőtt egyáltalán megkaphatta az EUban forgalomba hozható plecsnit?
Egyáltalán hogy engedték be az utcába a vargányát?
Amikor 15 éve egy pénztárgépes projekt miatt ott jártam, éppen 20 török hűtőszekrény berregett a háttérben, mert azokat tesztelték, hogy megfelelnek-e a biztonsági szabványoknak...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
MMIX
addikt
Nincs 12VHPWR. Reméljük a matrica hivatalos. (apró betűs)
FSP HV Pro 85+
Fehér
Hydro PTM X PRO ATX3.0 PCIe5.0 850W White[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Aerocool LUX 750W RGB 80 PLUS Bronze
- Garanciális ASUS ROG Strix 1200W 80 PLUS Gold Aura Edition
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- LC-Power Super Silent LC1000M 1000W Gold Moduléris Tápegység
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0