Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajti

    tag

    Sziasztok!

    TLDR:
    Sapphire 7900 XTX Vapor-X, 3700X (tudom, hogy nem hajtja ki teljesen, most ez van), jelenlegi 850FX-es Seasonic tüskéket(?) nem bírja.
    Kinézett tápok összefoglalós sheet alapján:
    Seasonic Vertex GX-1200 Gold (Alza 106e jó lenne, ha ez elég lenne)
    Seasonic Prime 1300W 80+ Gold (emag-Bluechip 24-36 hó gari)
    Seasonic Prime 1300 W Platinum (Alza 132e)
    Seasonic PRIME PX-1600W Platinum (Alza 155e)
    Mennyit szánok rá? Amennyit feltétlenül muszáj (egy minőségi tápegységre), a videókarival kiköltekeztem magam.

    Hosszú verzió:
    Jó pár éve vettem egy vizes Vega64-et, az akkori 550-es tápom nem bírta, innen kaptam tippeket, végül egy 850-es Seasonic lett, köszönet érte! Tette rendben a dolgát.
    Idén vettem egy nagy levegőt és ezt a jó öreg Vegát lecseréltem egy Sapphire 7900 XTX Vapor-x-re, gondoltam elméletileg ennek a tápnak bírnia kéne. Na, mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között: folyamatos terhelésen simán bírja is, a hozzáadott Last Of Us kihajtotta 400 W fölé a videókártyát és ment rendben a konfig. Viszont alt-tab meg jellemzően háttérben pause-olt játék és közben neten keresgéléskor hajlamos leállni; vélhetően a túláramvédelem bekapcsol, mert ilyenkor ki kell kapcsolni a 230-as kapcsolót, várni, és utána hajlandó csak elindulni a bekapcsológombra a gép. (Asus rog strix alaplap). Szintén előfordul, hogy egy-egy pillanatra lecsatlakozik a két monitoromból az egyik, majd rögtön vissza is csatlakozik; játék vagy videónézés közben annyi látható, hogy egy másodpercre megakad a kép, aztán megy minden tovább. Elméletileg több oka is lehet a jelenségeknek, pl. akár a videókártya is lehet hibás. Azonban a Vega64-gyel túláramlekapcsolós problémáim nem voltak mióta a 850-es táp meglett, ezért első körben arra gyanakszom, hogy bizonyos tüskéket nem bír el ez a táp, így a fentieket kezdtem el nézegetni a google sheet alapján. (ha valaki másra gyanakodna, mint a táp, ne tartsa magában :) )

Új hozzászólás Aktív témák