- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AnNa997 #127152 üzenetére
Igen, csak sajna a mérettel már probléma van.
Pedig jó lenne.
(#127151) Imy: Méretben A3 2017 lenne az egyik legelőnyösebb, az még icipicit kisebb is a 6S-nél, viszont kevesebb a tárhely, de bővíthető. Esetleg valami Sony lenne jó, azokból vannak kompaktok, de az már túl megy a kereten.
-
trebrona
nagyúr
válasz
AnNa997 #126957 üzenetére
Jól döntöttél, nyugodj meg! Engedd el most már a témát szvsz! Ha meg nem tetszik mégsem, bár ezt kétlem, élsz a 14 napos elállás lehetőségével.
Ismerősöm felesége kozmetukusként dolgozik. A héten kapott szintén egy Redmi 5-öt, azóta a klientúrából már öten rendeltek ugyanolyat. Úgy gondolom ez elég meggyőző.
-
Ájvé
veterán
válasz
AnNa997 #126923 üzenetére
Igen, írtam hogy 16GB ROM-os, viszont a Motorola nem pakolja tele szarokkal a ROM-ot úgyhogy ott kevésbé valószínű hogy gyorsan elfogy a tárhely (nem úgy mint mondjuk a Samsungnál). J5-re írtam a Moto G5-öt alternatívaként, ha már ilyen kevés a tárhelye legalább ne legyen teleszemetelve.
-
Ájvé
veterán
válasz
AnNa997 #126906 üzenetére
Gyikba szerintem ez is benne van, alapvetően külsőleg tudod ellenőrizni, ha nincs sérülés nem nyomott a csomag akkor valószínűleg nem lesz sérült a telefon se. Esetleg kérdezd meg a futárt de szerintem nem lényeges ha nem sérült a csomag.
Nem tudod megnézni a készüléket vásárlás előtt, ezért van a 14 napos elállási jog, viszont Szlovákiába kell visszaküldeni ha élsz vele. -
Ájvé
veterán
válasz
AnNa997 #126898 üzenetére
MIUI-n szoktak lenni anomáliák, ahogy trebrona írta ritkán frissít a Meizu, de legalább azok mind jók. Vegyél Redmi 5-öt ha az tetszik, Snapdragon 450 elég jó benne, hardveresen sokkal jobb ez biztos.
Mondjuk 45-ért már ott van a Meizu Note 6 is ami már viszont mindenben eléri és van amiben jobb is mint a Redmi 5, de mindegy, jó a Redmi 5 is, ha tetszik vedd meg nyugodtan.MTK a mostani Y5II is...ennyire rossz ez a proci?
Nem olyan rossz az MTK se, de meg kell nézni milyet veszel. -
juuzer
addikt
válasz
AnNa997 #126841 üzenetére
Nekem a sok app szemetelte tele. Meg ugye egyre inkább nőnek az appok méretileg és aztán már a végén majd fél gigás facebook appnál fogunk tartani
Egyébként a probléma oka simán lehet, hogy ugye a Samsung is mindenféle szoftverrel telerakja a készüléket. Esetleg egy root - nem használt gyári appok törlése megoldást adhat.
-
madrac
senior tag
válasz
AnNa997 #126800 üzenetére
Nem tudom első kézből mi az igazság, de az árukeresőn is csak jókat írnak a garanciális ügyintézésükről. Szerintem abszolút megbízhatóak. Persze ettől még lehet hogy másfél hónapra is nyúlhat a garanciális ügyintézésük, ha tényleg azt adják vissza amit kiküldenek javíttatásra,,,
-
pit stop
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz
AnNa997 #126750 üzenetére
Gy.i.k. 9.-es pont.Gyári garancia is van a készüléken?
Természetesen, hisz minden termékünk EU-s eszköz. Amiben azonban a Turbado többet ad: ingyenes el- és visszaszállítást biztosítunk a javítás alatt, hogy a folyamat gördülékenyebb legyen. Önnek csak be kell jelentenie a hibát és mi átvesszük a feladatok oroszlánrészét.Én innen venném a V30+ / V30S+ Thinq -t (majd)
de nincs és nem is lesz, mivel az nem EU-s és EU-ba hivatalosan nem is lesz (ez nem sufni GSM bolt..)MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
AnNa997 #126747 üzenetére
Én Csütörtökön rendeltem Turbado -tól) egy Xiaomi Mi A1 -t (Dual SIM Black EU - 2 év teljes körű garancia , ingyen futár viszi/hozza) 56.700 Ft -ért , Pénteken hozta is a GLS (ingyen szállítással ügye) és bontatlan, gyári fóliás doboz (csomagolás) ahogy jött, szóval le a kalappal....mellékelték a számlát / 2 éves gari dokut is. Elégedett vagyok (első vásárlás Turbado -tól) a telefon nem saját részre lett rendelve, de nevemen van, így ha baj lenne én intézem. (meg én is fizettem, asszonynak megfelelő lesz pár évig remélem...)
MD
L -
juuzer
addikt
válasz
AnNa997 #126738 üzenetére
Igen, de itthon szervizeli
szerintem az normális garancia, hogy nem kell kikuldened Szlovakiaba, hogy ott szservizeljek, hanem egy hazai szervizpartber intezi a javitasokat
7Sony7: tudtommal a Xiaomi Redmi Note 5A/Redmi Note 5A Prime ilyen
Falcon: ez attol fugg, hogy melyik rendszer jon be Neked (Stock Droid, MUIU, Flyme OS). En inkabb az A1-re szavaznek a Stock Android miatt. De ha jo akksi kell akkor M6 Note/Redmi Note 4/Redmi 5 Plus
-
válasz
AnNa997 #126283 üzenetére
Gyártója válogatja, csak konkrétra lehet levetíteni, általánosságban nem, mert változó, hogy a kintről behozott, hivatalos hazai forgalmazón át nem vitt készülékre is ad gyártói 2 évet, vagy csak 1 évet, netán semennyit és csak a forgalmazón keresztül lehet érvényesíteni.
siege5: Persze, bármire találni negatív és pozitív példát is, az arány viszont nem mindegy, meg hivatalos úton eszközölt vásárlásoknál a jogorvoslati lehetőségek is jobbak.
bucihost: Szinte minden gyártónak is a szerződött szervize már a TMX, viszont csak a TMX-re sem érdemes általánosítani, azon belül sem mindegy, hogy melyik gyártó készüléke kerül be hozzájuk, úgy sarkítanám, hogy ahány gyártó, annyi eltérő szerződési feltétel a szervizzel, ami alapján változnak a szervizelési feltételek, hozzáállás...stb.
-
juuzer
addikt
válasz
AnNa997 #125360 üzenetére
Lényegében mindegy. MIUI-nál igazából mindegy is az Android főverzió sok esetben, mert sok funkciót magával a MIUI-val kap meg a telefon.
Szóval emiatt ne aggódj, frissítések terén szerintem még bőven támogatottak lesznek.
(Azt hiszem a Redmi 1S kapta meg a MIUI 8-at vagy 9-et? Úgy, hogy Snapi 400 és 1 giga RAM van benne
)
A dilemmádra válaszolva: szerintem nyugodtan bevállalhatod a Redmi 5-öt is. A kijelző nem egy nagy eresztés ez tény, viszont ebben a kategóriában egyik telefonnak se az. A Snapdragon 450 miatt mondanám, hogy inkább a Redmi 5-öt vedd. Az akksi miatt pedig inkább a Redmi 4X-et. Igazából szerintem amelyik jobban tetszik, válaszd azt. Egyikkel se fogsz félrenyúlni, jó telefonok, mint láthatod sok embernél bizonyyítanak (leginkább a Redmi 4X-re gondolok itt).
goku888
Szia!
Középkategóriás telefonok, igazából attól függ, hogy mire használnád. Szerintem a Nokia 5 masszívabb az XA1 meg picit erősebb. Játékra semmiképp se ajánlottak, meg a 2/16-os tárolók is elég szűkösek, viszont átlagos mindennapi használatra szerintem tökre jók . A stock Android miatt én inkább a Nokia 5-öt választanám.
-
-
-
törölt tag
válasz
AnNa997 #125298 üzenetére
Hát ez csak tőled függ. Ahogy mondtad 4Xnek nagyobb az akksija, nem is kevéssel, ráadásul ugye kisebb kijelzővel.. 5nek valamivel jobb procija van (nem tudom a valóságban mekkora különbséget jelent, valószínű, hogy nem sokat). Árban nagyjából ugyanott vannak, 1-2 ezer forint eltéréssel, én a nagyobb kijelző miatt az 5öt venném, ill. a dizájn is jobban tetszik.
-
FoLey-v
addikt
válasz
AnNa997 #125254 üzenetére
Miért hagyna cserben?
Nekem a legelső Xiaomi Redmi 5 Plus telefonom és idáig megvagyok vele elégedve. Pedig vehettem volna ennyi árból Samsung vagy Sony vagy stb, de nem olyan hardverrel hanem gyengébbet kevesebb rammal. Xiaomi jó ár/érték arányú telefonokat tesznek le a kínaikat úgy mint a Huaweit is csak az már kicsit drágábban.
-
hentes555
senior tag
válasz
AnNa997 #125245 üzenetére
Auchanban vettem, 1 év van rá, gondolom wayteq-es, bár nem néztem meg pontosan. Itt volt rá akció plusz kuponom is volt, így 36-ért jutottam hozzá.
De most barátnőm szeretne pont új telót, ő is ilyen árban néz, eddig P9 lite-ot néztünk, de a P10 lite csak 5-tel drágább, valószínű olyat fog venni. Úgyhogy a P9 sem rossz azért így tesztek alapján, élőben még nem próbálgattam
-
hentes555
senior tag
válasz
AnNa997 #125233 üzenetére
Szia, én november óta használok egy 4X-et, eddig semmi gondom nem volt vele. Akkuidő nagyon tetszik, alap rendszerrel 2-3 naponta töltöm, pedig szoktam használni azért elég sűrűn. Vettem rá tokot, mert alapból nagyon csúszik a hátulja, inkább nem kockáztattam egy esést.
Nemrég raktam rá egy másik rendszert (MIUI EU stable), ezzel még többet bír plusz színes lett az értesítő led.
Frissítések nem tudom pontosan, kb. havonta jöttek, én bugokat nem tapasztaltam egyik rendszerben sem.Samsung Ace 4-ről váltottam, engem meggyőzött, semmi bajom nincs vele mióta megvan
-
BenHans
addikt
válasz
AnNa997 #125233 üzenetére
Az Mi A1 nem 6" mint ahogy a #125219-ben írtad és ki is zártad emiatt, hanem 5.5" ami azt írtad még belefér.
Az android one miatt pedig nem kell aggódnod a támogatás miatt, vagy a MIUI miatt.A Xiaomiról annyit, hogy van tapasztalatom Redmi 4/A/X/Note és MiA1 készülékekkel is, ár/érték arányukat tekintve erősek, általánosságban jellemző hogy az adott áron többet adnak, kb annyit mint az ismertebb gyártók készülékei 1-2 tízezressel drágábban. Én nem vagyok oda a MIUI-ért, tisztaságpárti vagyok
ezért is élvez előnyt nálam a Mi A1, stabilabb és gyorsabb is.
Az eustock ajánlott bolt, de ha 1 évnél több garanciát szeretnél akkor érdemes a FirstPhone-t és az Alza.hu-t nézegetni, ők elég régi és elég nagy hálózat ahhoz, hogy ne kelljen aggódni.
Olyan boltot nem fogsz találni ahol nincs egy db negatív vélemény sem. -
-
-
BenHans
addikt
válasz
AnNa997 #125215 üzenetére
Szia!
Szerintem a Xiaomi Mi A1-en gondolkodj el.
Olcsóbban Redmi 5 Plus, de a tiszta android miatt is inkább az Mi A1-et mondanám ami Android One projektes.1 év garanciát kapsz rá amit itthon a WayteQ Europe Kft.-nél tudsz érvényesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Automata kávégépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Óra topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest