- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Devas
őstag
Asphalt 8-nál talán csak a startnál esik le 20-25 közé az FPS, amikor sok az autó a képen, de alig érzékelhető.
Mondjuk az 520-asban csak 512 RAM van, az izmosabb játékokat amikhez 1 giga RAM kell, azokat nem is mutatja az áruházban. De bármit szedtem le, egyik sem akasztotta még meg. Eddig csak a Where is my Water 2-nél volt szaggatás, ott is a pályaválasztási képernyőn, ami számomra érthetetlen.
A Six Guns és a Royal Revolt! például röccenésmentesen futottak. De a Zombie HQ már nem fut el 512 RAM-mal.
-
LvaráZsolt
csendes tag
Köszi a véleményt!
Egyetlen észrevételem a Moto G-vel kapcsolatban, hogy Magyarországon nem kapni. Megnéztem az expansys-nál, angol nyelvű készüléket árulnak, ami még raktáron sincs egyenlőre.
Az LG-nél kérdés, a kamera erőssége illetve maga a márka. Sosem volt Lg-m, van olyan megbízható, mint egy Samsung vagy Sony? -
reflxx
aktív tag
+gergo5991
Megtudnátok indokolni, hogy miért ezek, illetve miért nem S4 illetve i5?
Az igazság az, hogy LG 2x helyett lesz és a 2x óriási csalódás volt számomra. Akkor megfogadtam, hogy soha többet LG. De meg lehet győzni engem észérvekkel.
Végül ha már g2 vagy n5 ti személy szerint melyiket, és miért vennétek?
Bocsi, de biztosra megyek, nem szeretnék még egyszer ekkorát csalódni.. -
alfalibra
tag
Köszi a reakciót! Csekkoltam a Nokiákat, hardveresen tetszenek, de ez a "csempés" rendszer nem igazán jön be, most az androidot szeretném tulajdonképpen kipróbálni. Úh egy másik tipp alapján a galaxy s2őt vontam be a vacilálásba. Úgy látom még az is meglehetősen versenyképes pedig én azt hittem,h ha már van s4 is, akkor a kettő már biztos ócskavasnak számít és mivel pár évig nem szeretnék majd új mobilba beruházni nem akarnék olyat venni, ami már most is elavult, de hát ez nem volt helytálló feltételezés. Szóval most az általad is javasolt ace3 és az s2 között gondolkodom, majd elmegyek boltba és kipróbálgatom őket.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó, de szubjektív is, mindenkinek más a fontos. Hozzáadott appok, ha nem is használod? Ha fontosak, akkor okés, de amúgy előnynek így nem sorolnám. A memória kezelést tényleg említik, de azért lesz a frissítés, hogy megoldja.
Jó az L9 II is, de az a hátlap rettentő gagyi pl, gyengébb, de lehet alternatíva, ha az is megfelel, és nem hardcore gamer
-
mexikómabèka
újonc
Most htc desire a8181em van,2 éves és imádtam,csak már èn is hasznaltan vettem és beszart rajta pár dolog.szóval szeretnék a desirenèl maradni,és a vodafonenál most meg tudnám venni 35ezerert bármelyiket a kettő közül.amúgy kicsit èn is az 500 felé hajlok,csak kicsit aggódok a gyenge akksi miatt ..
-
hroberto
veterán
Köszi, megnézem azt is. Mindenesetre nekem ÁFÁ-s számla is kellene a telefonról.
Amúgy én némi fenntartással fogadtam a Partnerogsm-es felszámolós hozzászólást, mert a honlapjukon nem találtam meg, hogy melyik cég üzemelteti jelenleg a Partnerogsm-et.
Az is lehetséges, hogy már nem is a felszámolás alatt álló cég üzemelteti a boltot.
Valahogy hihetetlen, hogy egy két éve felszámolás alatt álló cég üzemeltet egy ilyen volumenű boltot. -
Atti1112
aktív tag
-
p87
senior tag
-
istnag
addikt
Az az igazság,hogy flottás vagyok a magentásoknál,így telefonra alig kapok kedvezmény (szinte semmit). A Desire 500 54 2 év hűséggel.
A Lumia 520 28 Dominóval.
Az a "baj",hogy droidból csak HTC-t szeretnék és, ugye ott nem sok versenyző van. A One,nagyon drága a mini is. A Desire X kifutó modell,kicsi kijelzővel, gyenge képességekkel. A Desire 300 alacsony hardware -s képességekkel lett megáldva és nem sokkal olcsóbb,mint a 500.. -
tvamos
nagyúr
Azert a Lumia 620 korant sem tokeletes. Talan az 520 eleg olcso, hogy elnezhetoek legyenek a hianyossagok...
WP alatt meg sokminden nem megy, (pl. Facebook uzenetek, sokszor a Skype is vacakol, es az internet explorer wp-n sem jobb, mint pc-n,) es ha mondjuk a Windows Mobile vonalbol indulunk ki, lehet, nem is lesz sokkal jobb sosem. -
pityaa23
senior tag
Szia,
köszi a választ! Ez a Moto G tényleg marha jó kis telefon, magamnak meg is venném ha szükségem lenne rá, de sajnos azt hiszem nincs benne magyar nyelv és muternak ez már túl nagy lenne. Ugyan ez miatt kiesik a HTC-is, az LG meg valahogy nem tetszik. Windows fronton nincs valami kisebb esetleg, ami hozza az S3 mini szintjét?
Egyébként eléggé bosszantó, hogy még mindig nem tudtak előállni a gyártók valami értelmes kisebb méretű telefonnal. Nekem sem kéne a Nexus 4,7-es kijelzője, de hát a többi tulajdonsága viszont igen.
-
Mr.Rain
senior tag
Dehogy döntöttem el. Már vagy 2 hete nem alszom emiatt,mert az új telefonomat hajkurászom,jelenleg egy ősrégi Nokiám van.
Szeretek mindennek utánajárni,mielőtt döntök,de pont emiatt nem tudok dönteni most és kissé már hülyén érzem magam,hogy ennyit kihozok belőle. 3 évig tuti nem akarok telót cserélni így ezért fontos nekem,milyet választok majd.
Nos az utánajárás nálam azt jelenti,hogy MINDEN telefon fórumját elolvastam,értsd úgy,hogy több ezer oldalt futottam végig,amikből több százat el is olvastam. (éjszakai műszakban ráértem
)
Leírom az eddigi történteket.
Huawei Ascend P6:
-elsőre beleszerettem,gyönyörű,korszerű,nincs akadás a hétköznapi használatban semmi,nem nagyon vele gond,jó választás
-de rengeteg videófelvételt (nekem fontos szempont ez a része) néztem meg amit ezzel csináltak,és rossz minőségű (Asszony Sony P-je gyönyörű videót csinál) videót csinál nagyon,plusz vodánál csak fehérben van (ezen még túlléptem) és a játékokat annyira nem szereti (megbékélnék vele),nincs mobilfény videózás közben (ez gáz nekem).Sony Xperia SP:
-Bár kevésbé tetszik,mint a HAscend P6,de szélsebes,akadásmentes,gördülékeny,videófelvétel megfelelne,a képek nem jók és összességégben rengeteg panaszt olvastam végig,sok-sok kis apró és nagyobb hibát (memóriakezelés,gyenge wifi,játékból kilépések),persze tudom a Sony szoftver sokat tesz ezekért a hibákért,no de vannak és kész. Mellesleg boldog boldogtalan ezt vette most,mert vodánál és t-nál is szuper akcióban van....Samsung Galaxy S3:
-Szép a képe (bár kissé irreális),itt azt mondtátok,hogy régi már,ne vegyem meg. Sokszor akad a hétköznapi használatban,de frankó képeket és videót csinál. Nem tetszik külsőre,talán a fekete,de ez a műanyag lapát forma nem jön be.Sony V:
-Egyedi,kevés embernek van,mert szolgáltatónál nincs,víz és porálló. Akadásmentes a tesztek alapján,játékokat is jól viszi. Szar az akksija,de 3 órával kevesebb vagy több,nekem mind1. Hátránya,hogy a fórum nem úgy pörög,mint a többinél,és ezt gagyi garival venném gsm boltból,még a többit vodától,nagyjából egy árban ezzel. Mivel év eleji teló,elvileg 4.3 és 4.4 is lesz rá.Sajna a nexus 4 már drága nekem,átlépi a 70 000-es max keretet és vele csinált a képek,videók sem tetszenek.
Na ezek között őrlődöm és már elegem van. Tudom,másnak is lenne ilyen "kellemes" problémája,de akkor is ez van.
Szóval még nem döntöttem.... Talán már rá kellene böknöm az egyikre és elfogadni a hibáival együtt...
-
Mr.Rain
senior tag
A Sony V 2 magos 1,5 Ghz Krait. Az SP 1,7 Ghz Krait,nem nagy a különbség,néztem a teszteket,sem számokban,sem a gördülékenységben.
A Sony V ára 67 000 HUF függetlenül,a többi drágább legalább 10 ezerrel.... Kivéve az SP-t,de azzal meg rengeteg panasz van,kiolvastam a fórumját...
A Sony V gyönyörű képet és mégszebb videót csinál,rengeteg példát megnéztem,tényleg így van.
Ezért nem értem,miért nincs jelen szinte sehol....
-
Köszönöm.
Amúgy nemtudom mennyire lenne nehéz megszoknia egy új rendszert, én is gondoltam windowsra, de már bő egy éve nyúzza a Nexust. Viszont nem teljesen magyar nyelvű, én meg nem akarok romolgatni rajta. A navigáció meg lényegtelen, direkt nem is írtam.Esetleg még droidok között?
-
Vermilion69
aktív tag
Köszönöm!
Hosszú távra lenne, szóval kéne a több RAM, viszont az amoled-től kicsit tartok (tudom, hogy nem biztos, hogy beég stb. elolvastam itt már pro-t és kontrát is).
Azt nézem, hogy a java-t nem támogatja, ez mennyiben lehet hátrány?Nekem droid van, wp8at még nem nagyon volt lehetőségem kipróbálni, de sok jót hallottam, amit te is említettél, de azért szkeptikus vagyok
-
Marvinyo
aktív tag
Helló!
Hát ezzel most elgondolkodtattál. Kár, hogy egyik sincs kitéve a vodaboltokban, meg kéne taperolni alaposan mindkettőt, de addig is egy-két kérdés mindkét telefonra vonatkozóan:
Az app drawer-t root nélkül lehet cserélni? Annó a Sony-knál, csak külön ikonként engedte az "asztalon", az alappot megnyitó "gombot" sehogy nem engedte lecserélni (csak a drawert, a launcherrel magával egyiknél se volt bajom, sőt az Xperia mini pro-n kifejezetten tetszett a négysarkos megoldás - Remélem nem kevertem össze a dolgokat, és jól neveztem nevükön őket :-D).
Vagy ha azt nem, melyiknél enged mappázni? Jelenleg a Huawei G510-en (ez majd megy tovább a családban), is az Organized Drawer alkalmazást használom erre, nem is értem, hogy miért nem tud egyik gyári sem mappákat...:-(
Ezeknél is még tele van "szeméttel" a telefon? Gondolok itt olyan appokra, amik vagy abszolút fölöslegesek (Mint pl. a csak olvasó verziójú officesuite), vagy nem használom őket (pl. twitter), és mégis törölhetetlen. (Megjegyzem erről igazán leszokhatnának már...) Jó, tudom, sok helyet nem foglalnak (Legalábbis ha a több giga belső tárhelyre viszonyítva nézzük), meg ha az appkezelőben letiltom, akkor még az ikonja sincs ott, de engem maga a jelenség is zavar. Tudom, ez van...
Bónuszként: Az IP67 gőz/pára ellen is véd? Ha igen, mennyire jól? Erre szintén nem találtam választ...
-
eszgabor
aktív tag
Köszönöm az infókat!
A Galaxy minimhez képest bármi űrtechnikának tűnik :-)
A szánalmas egyébként az benne, hogy a google saját gyári alkalmazásainak a frissítései sem férnek már fel rá akkor sem, ha nincs feltelepítve play store-ból semmi.
Az LG-k szögletes formaterve teszik. 60k-ért lehet előrendelni telenoros F6-ot. (függetlenül és 2 sim hellyel jobb lenne:-)
A lumia 525 induló ára gondolom nem a 38-40k-s 520-szal egy szinten... -
kisskd
tag
Köszi! A Z mini-ről nem hallottam, most meglestem, de ez messzebbinek tűnik, mint ameddig várni szeretnék, eléggé halódik már a Desire Z + nincs jó tapasztalatom az ilyen "megvárjuk amíg beér az országba" projektekkel. Mégegyszer köszönöm a megerősítést, és az önmagában hasznos tippet!
-
Bati0501
őstag
Igen,a Nexus-okra rögötn elérhető a frissítés,azt tudom,csak én nem vagyok az a frissítgetős fajta,legalábbis eddig nem voltam olyan.Tehát ha vmi jól működött,nekem jó volt,akkor nem bántottam,hagytam úgy.
Igazából semmi extrára nem használom a telefont,így annyira nem jönnek ki a hibák nálam,mert amire használom,azt csak tudja normálisan...jobb esetben.Ami tetszik a kínai telefonokban,de ebben a Jiayu-ban biztosan az a nagy aksi.Ebben 2800-as aksi van.
Normál használattal kibír akár 3 napot is,pedig 4 magos procija van,4.5"-os 720*1280-as kijelzője.
Még a Mobilaréna is írt róla cikket,igaz ez a régebbi verzió,azóta már jobb lett,de a cikkben is megemlíti ezt:[link] és a cím...És tényleg ez az Alcatel?[link]
Spec alapján eléggé jónak tűnik és az ára is egész jó. -
Bati0501
őstag
Köszi szépen.
Az F5 nem szimpi+csak kétmagos,azt meg már ennyi pénzért nem szeretnék.A HTC is ilyen+elég a képernyő felbontása is elég kicsi.
Viszont a Nexus nem rossz.Egyébként a 4X HD-most jól írtam le- még mindig tetszik csak használtan még mindig kissé drága,újonnan meg gondolom nem sok helyen lehet még kapni,ha meg lehet,akkor is gondolom annyiért,mint 3 hónapja...
Ezért gondoltam,h jó lesz nekem egy kínai csoda,bár még sose rendeltünk külföldről semmit,egyszer el kell kezdeni és 70e-et nem fogok fizetni egy normálisabb telefonért.Tudom,elég rizikós,de még így is jobban ki lehet jönni,mintha itthon vennék vmit.
Kínából ha rendelnék egy telefont 60e-ért,az olyan tudású lenne,mint egy itthon kapható ~100e-es...persze ez most csak hasráütésszerűen mondom,de kb tényleg ez van...
Az én kiszemeltem a Jiayu G3S/T. -
pit stop
addikt
Nem akarok közbeszólni, de mindegyik gyártó kínál hasznos feature-öket - főleg top készülékeikhez. Ezek hasznossága és értelme persze attól függ, ki mennyire használja ki ezeket. Így amiből az adott ember legtöbbet kihasznál az a legjobb.
Mellesleg pedig Nexus-szal szemben ez a nagy előnye gyártók saját rendszereinek és fejlesztéseinek - szerintem. Aki sohasem használna egyikből sem semmit, annak nyilván felesleges (bár nem hiszem hogy sokan vannak). -
izso_g
csendes tag
-
törölt tag
Samsung és a támogatottság? Minden készülékével mókolni kell, hogy használható legyen. Ezért is mondtam le a márkáról. Olyan készüléket kerestem, amit nem kell rootolni, hogy rendesen működjön. A P6 ilyen. 1 év komoly piackutatás előzte meg, és folyamatosan fejlesztik is. A Huawei piacot akar nyerni ezzel a készülékkel, tehát nagyon komolyan veszi. Arról nem beszélve, hogy hálózatfejlesztésben az élen jár, tehát tudja, mihez kell fejleszteni a készülékeket. De ne szakmázzunk!
Jó kis készülék. Eléggé utánajártam, mielőtt megvettem. Megfelelő helyről kaptam tanácsot. Eddig bevált.
A T-nél 2 év gari van rá. -
törölt tag
Aha. Fura, hogy nekem 3 hónap alatt egyszer sem "röccent", és ha megkérdezed a P6 topikban, akkor másnak sem.
Miben jobb szoftveresen? Kell ennél jobb? Ráadásul ilyen IPS kijelző mellett az AMOLED, hogy is fogalmazzak finoman... Vicc? :-)
Azt is furcsállom, hogy valaki egy MM-es nyomkodás után véleményez egy készüléket, és ad tanácsot másoknak.
Nem vagyunk egyformák. -
maggi1886076
addikt
Papiron lemarad. A nexus 4 tenyleg nagyon jo, arban is. De csak az epenis miatt egy dragabb telefont valasztani hulyeseg. Az s2-m igaz nem gyari rommal, de nagyon is hasit. Semmi olyannal nem talalkoztam, hogy vmi nem futott volna rajta. Persze kesobb kelleni fog, de meg nem tudni mire. A 2 giga ram mar kell a multitasking miatt, de nalam ezzel sincs problema.
-
stifi
senior tag
köszi a tanácsot, a páromnak windows phoneja van és elég szoros a kapcsolatom a microsofttal (ismerem a szoftvereiket és a telefonjukat is) - az M és L közötti vacillálás előtt már eléggé leszűkítettem a kört és kiesett az iphone meg a windows phone is
holnap megpróbálom a mediaban mind a kettőt megfogni, remélem sikerül dönteni!
-
stifi
senior tag
igen az ájfon nagyon tetszik fizikailag, valóban eltalált méret és tudom hogy rengeteg appot találnék ami még a munkámat is segítené - de egyrészt nincs szükségem ennyi mindenre (nem akarom hogy függjek a telefonomtól), a google szolgáltatásokkal tök jó szinkronban vagyok a telefonommal, a notebookommal és az asztali pc-vel is tehát bevált az android
másrészt elvből nem adok ennyi pénzt telefonért (használt nem játszik, céges használatra veszem újonnan 1-2 évente a telefonjaimat kártyafüggetlenül és így az iphone nagyon drága, 2 év hűséget nem vállalok)többször megfordult már a fejemben mert igazad van, jó ötlet - de az U-t sem akartam igazán, ha már rászántam magam nem váltanék platformot újra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest