- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
w333
félisten
-
fntastic
aktív tag
válasz
Atti1112 #40463 üzenetére
Nem nagyon van ilyen.
(ismertebb gyártók közül legalábbis)
Max lesz a Sony Xperia Z1S, de nem amoled, csak sima tft, videók-képek/szoftver majd kiderül, a többi megfelel, amúgy:
Chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
CPU Quad-core 2.2 GHz Krait 400
GPU Adreno 330
Card slot microSD, up to 64 GB
Internal 16 GB
2 GB RAM -
mtcob
senior tag
válasz
Atti1112 #40419 üzenetére
S3-mat inkább ne
Gyenge anyagminőség, és hardverben is jóval gyengébb az N4/ZL párosnál...
Szoftveresen meg.....most jött ki rá egy atom bugos 4.3
S3 LTE egy fokkal jobb a 2GB RAM miatt, de prociban és GPU ban akkor is jócskán elmarad az N4-tőlEgyébként ha kevésnek gondolod a 12GB szabad helyet, akkor érdemes lehet megnézned az LG Optimus G-t is
Hardveresen ugyanaz mint a nexus, kamerában jobb is, szoftveresen pedig bár régebbi verzió fut rajta, az legalább nagyon stabil és gyors
ja és 32GB a beépített tárhely..
-
mtcob
senior tag
válasz
Atti1112 #40416 üzenetére
Nexus 4
Egyrészt jóval minőségibb mint a ZL (üveg vs műanyag).
Másrészt ahol a sony nálam kiesik, az a szétgányolt szoftver...
Alapból nem optimalizálnak túl jól (láttam én már Z-t, Tablet Z-t, ZR-t és SP-t is laggolni rendesen), plusz a frissítések is elég sokat késnek/meg se jönnek....
Nexuson 4.4.1 a legfrissebb android verzió (nagyon gyorsan és stabilan fut, nem nagykn lehet megakasztani), míg ZL en a 4.2.2 a legfrissebb elérhető...
Nexus-nak az a lényege, hogy bejelentik az új androidot, és rá ~1 héttel már frissíthető....sonynál (ha kiadja egyáltalán) örülsz ha fél év után megkapod
A 441ppi valóban előny a sony javára, viszont TFT-LCD kijelző van benne, ami egyenlő a nagyon gyenge betekintési szögekkel és fakó színekkel..
Az N4 be IPS panel van, ami bár felbontásra "csak" HD, viszont fényerőben, színekben és betekintési szögben nagyon durván elveri a TFT-LCD-t
Szóval ami valós előnyként említhető a sonynak, az a rádió, a microSD bővíthetőség és esetleg a nagyobb méret....
Én tuti az N4-et venném, nem fogsz csalódni benne -
ßrainiac
addikt
válasz
Atti1112 #40284 üzenetére
A kijelzo kerdes szubjektiv, de mivel mindketto fajtabol tobbet is hasznaltam, batran tudom ajanlani a n4-et ilyen teren. Termeszetesen szoftverezettseg teren is o a jobb valasztas, az S3 egy jopofa telefon, de fele annyi ideig sem birtam vele mint a nexus 4-gyel.
Igazabol el sem kellett volna adnom, mert semmi gondom nem volt vele, csak szeretek upgrade-elni
-
Darko_addict
őstag
válasz
Atti1112 #40284 üzenetére
Habár Samu fan vagyok, elismerem minden hibáját.
Az N4 tényleg lagmentes, olyan finom, mint egy iOS. Mivel Google ROM van rajta, a frissítéseket ezek a típusok kapják meg leghamarabb. Míg a Samsung teletömi a gyári ROMjait minden 3rd party programmal, addig az N4 tiszta, szinte érintetlen. Ezáltal RAM-ból is több marad neki szabadon, mindjárt 2GB-tal a zsebében semmi nem okoz neki gondot. Még 4.1.2-nél viszont korlátozva volt sok minden; a háttérképektől kezdve (csak scrollozhatót tehettél be), az ikonok elrendezésén át az egész apróságokig, de állítólag 4.3 és 4.4 alatt már ez sem akadály.Ha tetszik a Nexus külsőre, és tudod hiányolni az SD-kártya helyét akkor mindenképp Nexusnál maradj.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Atti1112 #40282 üzenetére
Az F6 eléggé más kategóriában van, mint az utóbbi 2. Nexusban 2GB RAM van, ami manapság jól tud jönni, viszont nem bővíthető SD kártyával. A kettő tudása, tulajdonságai elég hasonlóak, de le lehet mondani mind az SD-ről, mind a plusz RAM-ról. Szerintem ízlés kérdése, nekem pl. a Nexus egyáltalán nem tetszik, az unibody házat sem szívlelem. Objektíven Nexus 4-et választanék, egyébként S3-at.
-
HuMarc
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Formula-1
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Asztalos klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 5 (SM-F946B/DS) 512GB/12GB - Jégkék
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest