- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
HuMarc #22414 üzenetére
Pedig link az, csak üresen kell hagyni az URL-nek szánt szövegmezőt (remélem, érthetően fogalmaztam meg). Esetleg még megoldják a hsz. forráskódjának szerkesztésével, hogy még rákattintva se nyíljon új ablak/lap se, de ebbe most lusta vagyok belemászni.
Btw, Próba topik.
Amúgy MI A1 új kijelző + frame kb. 6k-nak megfelelő összegért rendelhető Aliról, nem hiszem, hogy rosszabb lenne a gyárinál.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #21204 üzenetére
(nem tudom mi ennek a magyar neve)
Edzett üveg, üvegfólia, ilyen neveken fut asszem.
eddig csak fóliákat rendeltem, van ezek között lényegi különbség?
Igen, a fólia karctól véd, az üveg meg jó eséllyel a kijelző/digitizer helyett törik (tehát leejtésnél inkább az utóbbi védi meg). Ráadásul a fólia hosszú távon zsírosodik stb., az üveg meg sokkal kevésbé.
nem tudom ez megfelel-e vagy van olyan dolog, amit nem teljesít, de hasznos lenne, esetleg egyenesen gagyi?
Azt hiszem, ha gagyi lesz, az leginkább abban fog megnyilvánulni, hogy viszonylag hamar felválik a szélein a telefonkijelzőtől, valamint érzésre-tapintásra sem lesz annyira kellemes. Ez azért lutri, nem lehet nagyon megmondani előre, hogy rossz lesz-e egy eBay-es tempered glass vagy nem.
most vagy valami ultravékony szilikont, vagy egy keményebb hátlapot rendelnék.
Én inkább a szilikont venném, mert egyrészt a teljes hátlapot védi, másrészt olyan kemény tokom volt már más telefonra - nem akarsz te olyat. Kellemetlen a tapintása, valamint a színes változatok hajlamosak némi színt "leadni" (= fog a festék
).
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #21188 üzenetére
Nem tudom, milyen banknál vagy, de esetleg ha valamilyen formában mutatja a netbank a függő (még nem lekönyvelt) tételeket, lehet, hogy ott lesz valami.
Esetleg ha van Paypal-ed, ami a bankkártyádhoz/számládhoz van kötve, ott is érdemes megnézni a tranzakciótörténetet.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #20893 üzenetére
Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen: a Moto X (2013) nem nagyobb a Z10-nél (sőt, a Z10 érződik batárabb, vaskosabb, nagyobb telefonnak).
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #20891 üzenetére
A 1st gen Moto X biztosan nem nagy. A BB Z10-zel kb. egyforma méret, csak a kijelzőátló több.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #20888 üzenetére
még tán a droid széria meg az atrix Motorolának nevezhető volt, amióta eladták, kuka, csak név mint a Nokia volt
Azért az első generációs Moto X is elég nagy durranás volt innováció tekintetében.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #20429 üzenetére
-
Tim82
félisten
Válogass. A kártyáddal való kompatibilitás alapján nem tudok szűrni neked jobban sajnos, de mindegyiknél fel van sorolva, hogy melyik kártyákhoz jó biztosan. Valószínűleg a legtöbb be is szerezhető itthon. Accelero L2 Plus-t mi is használunk itthon, a barátnőm gépében lévő GT440 cseppet zajos gyári hűtése helyett, én tökre elégedett vagyok vele.
Alternatívaként még az jutott eszembe, hogy utánanézel a hivatalos itthoni Asus szervízpartnernek vagy képviseletnek és felveszed velük a kapcsolatot pótventivel kapcsolatban.
Ha meg nagyon nincs kedved ezekkel szórakozni, akkor valószínűleg a bolt is tud segíteni a fenti intézésében, amelyiknél vetted a kártyát. Azt nem hiszem, hogy garancia vonatkozna ilyen esetre.
Egyébként én ki szoktam peckelni pl. egy fülpiszkálóval vagy hasonló vékony, de erős tárggyal a ventit és nem kompresszorral fújom, hanem csak sűrített levegővel.
-
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #20224 üzenetére
Topikjában megkérdezni esetleg, a fejlesztőtől?
-
Tim82
félisten
válasz
batai15 #20139 üzenetére
Ha már appok akkor : népszerű droiod ios appok még mindíg kevesen vannak igaz?
Nem hiszem, hogy történt volna bármilyen, ízlésednek megfelelő áttörés WP-appok terén az utóbbi időben. Az aktuális népszerűséglisták tetején lévő droid/iOS appokkal meg nem vagyok tisztában, hogy mik is azok, szerintem Nexus 7-en is kb. ugyanazokat az appokat használom jelenleg is, mint évek óta.
film lejátszó , zene van már több normális app v még ez se?
Mi neked a "normális"? Én xMusic Playert használok, nekem megfelel, hogy kissé fapados (nem csicsás) a kezelőfelülete, de vannak jobbak is, pl. Core Player, ami flac-ot is tud (820 esetén minek, nem zenelejátszás-bajnok azért
). De zenére is van céleszközöm (itthonra és hordozható is, mindegyik bőven jobb, mint bármilyen okostelefonos zenelejátszós megoldás), a 820-szal tényleg csak időnként BT hangszóróval hallgatok zenét.
Van MoliPlayer, van VLC (utóbbi mintha már kilépett volna a béta státuszból), de megint csak nem 4,3"-on egérmozizok, ha egyszer van erre fizikailag megfelelőbb méretű eszköz is.
-
Tim82
félisten
válasz
CJ4567 #20137 üzenetére
Nekem kb. minden bajom, ami volt az L520-szal, az 512 MB RAM-ra vezethető vissza.
820-at meg teljesen elégedetten használom, iszonyat stabil és gyors cucc még úgy is, hogy lassan három éves telefon. Egyedül az akkuideje lehetne jobb, de úgy, hogy mind itthon, mind munkahelyen töltőn van és van mindig nálam powerbank is, ez sem izgat igazán - egy napot szűken kibír amúgy enélkül is. Amit várok tőle (email-szinkronizálás két fiókra, Dropbox, OneDrive, Evernote, alkalmankénti navigáció, időnként zenehallgatás BT-s hangfallal, fórumozás mobilneten), teljesíti.
Ez ahhoz képest, hogy pl. a hasonló korú, első generációs Nexus 7-et hogy elbacta a Gugli a Lollipoppal (pedig Neeeekszuuuuusz!) kifejezetten istenes.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
bajaki #20085 üzenetére
Bármilyen meglepő, az egyik eBay-es topikban inkább fognak tudni válaszolni.
-
Tim82
félisten
Én "csak" két éve használok egyfolytában WP8/8.1-et, Androidot meg "csak" öt éve, a két OS-t párhuzamosan is, szóval megint csak meghajlok mindkettőtök az enyémnél minden bizonnyal sokkal nagyobb tapasztalata előtt.
Komolyra fordítva a szót, nem a játékkínálaton és verziószámokon mérem egy OS "jóságát".
-
Tim82
félisten
Végül is kb. két hete jött ki az oprendszer, telefonokra meg majd valamikor ősszel csak, de ilyen apróságok ne zavarjanak meg a FUD terjesztésében.
Svejk: én 640-et választanék. Ha minden igaz, a továbbiakban amúgy sokkal kevesebb új modell lesz, nem akarják minden áron lefedni az összes árkategóriát.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #20008 üzenetére
És akkor még nem beszéltünk a Gen7.5-ös IGP vs a GeForce MX440 megveri problémáról.
Miben veri meg az MX440, DXVA támogatásban?
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19994 üzenetére
Dementia, ha nőstény, Alzheimer, ha kandúr.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19992 üzenetére
Vakarék vagy Rohadék.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #19884 üzenetére
de még így is szeretem...
Azzal ugye tisztában vagy, hogy itt és most már rég nem arról van szó, hogy javítható-e a kapcsolat, hanem hogy emelt fővel jössz ki belőle, vagy még tepersz teljesen hiábavalóan?
Ami az elhanyagolást illeti, még akár mindkettőtöknek is igaza lehet - egyszerre, mert nem egészen ugyanazt értitek "elhanyagolás" és "másikkal törődés" alatt.
Zárd le, lépj tovább. Lesz más, akivel jobb. Nyilván még ezen a történeten fogsz kattogni jó sokáig, de akkor sem kell lemenned kutyába, menteni a menthetetlent.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19759 üzenetére
Láttam már ilyet, első generációs Moto X-nél. Terjedni fog, a végén kb. használhatatlan lesz a kijelző, jó lenne cseréltetni.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19637 üzenetére
Nem próbáltam szegény Portege R100-on.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19635 üzenetére
XP-re még volt működő driver, azzal oké volt.
A Portege R100 amúgy elég gázos volt más szempontból is, pl. csak pár fajta PCMCIA csatlakozós külső optikai meghajtóról lehetett OS-t telepíteni rá. USB-ről, pendrive-ról nem volt hajlandó boot-olni...
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19633 üzenetére
Ismerek rosszabb VGA-t is Linux szempontból, mint a SiS - Trident Cyberblade mobil VGA, Toshiba Portege R100-ban pl. ez volt.
Na, ott elég durva megjelenítési hibák voltak - kis, fekete téglalapok sokasága, és ez csak 2D/desktop-on.
Az AntiX meg elvileg ki van hegyezve arra, hogy a lehető legtöbb "régi", "retró" vason elfogadhatóan fusson. Olyan, annyira nem gyakori VGA, mint pl. mobil S3 Savage, biztosan nem okoz neki gondot.
-
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #19567 üzenetére
Függetlenül attól, hogy a billentyűzet maga menthető-e, sürgősen szedd szét a gépet, amíg még nem jut be az alaplapig az üdítő.
Esetleg desztillált vízzel meg lehet próbálni tisztítani a billentyűzetet utána (nem beáztatni!). Talán még etilalkohollal is érdemes törölgetni a ragadós részeket. Sebbenzint ne.
-
Tim82
félisten
válasz
batai15 #19474 üzenetére
Nem tudom, pontosan mire gondolsz 80k-s laptop alatt. Ha újra, amit mondjuk leveszel a polcról egy bevásárlóközpontban ezzel az árcédulával, akkor lehet, hogy hardveresen erősebb (sőt, biztos), de finoman fogalmazva azokat arra tervezték, hogy garanciaidő lejárta után egy perccel beüssön az önmegsemmisítési folyamat. Na jó, egyszerűen csak trágya konstrukciók egy használt üzleti géphez képest.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19455 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19451 üzenetére
Biztosan mondtam már, hogy az FX5600 nem az "enyém" volt. Ahogy a Radeon-ok sem, mindegyik VGA barátnőm öccsétől van.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Bkrisz9 #19325 üzenetére
Ha angolul boldogulsz, akkor itt egy leírás. Ahogy nézem, megpiszkált Yosemite telepítőt ajánlanak...
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19226 üzenetére
Valamire biztosan jó ez az Amilo is, de a T400 jobban bírja a gyűrődést.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #19224 üzenetére
Dell Latitude/Precision vonalon van nem szigetes is.
Lenovóék a Thinkpad X220/T420/T520-at (2011-es, Sandy Bridge-s modellek) hozták ki utoljára a régi billentyűzettel.
-
Tim82
félisten
Ennyiért nagyon nem éri meg szerintem.
20-30k közötti áron még szó-szó.
Hogy mit bír el? Barátnőm egy Xeon L5420 / 8 GB RAM / GT520 kombós gépen játszik, ott egyértelműen a videokártya a gyenge pont, de eleve nem 1920*1200-ban nyomja. Dragon Age Inquisition még szépen fut a gépen, de közepes részletességen és azt hiszem, 1280*800-ra visszavett felbontáson. Ilyenek, mint új Assassin's Creed-ek pl. felejtősek.
Amúgy én is ilyesfélét raknék össze magamnak most, ha játszani akarnék desktop gépen, de mondom, nem biztos, hogy ennyit adnék az egységcsomagért.
-
Tim82
félisten
Ha belegondolok, hogy ugyanebből a töltőből én kettőt vettem eBay-ről kb. 2k-ért (de most a piszok rossz USD-vel sem lehet több a kettő 2,5k-nál)...
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #18766 üzenetére
Szerintem ott nincs.
Kár, hogy nem IPS-t kapott az 532, de még így is elgondolkodtam a dual sim-es változaton.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #18764 üzenetére
532-t lehet egyáltalán már kapni itthon? (SufniGSM nem számít.)
-
Tim82
félisten
válasz
batai15 #18759 üzenetére
1520 tudja, a 930 meg újabb generációs, de sebaj.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #18755 üzenetére
Újabb generációsok közül csak a 830 tudja. Régiek közül 620-tól felfelé elvileg mindegyik (kivéve 625).
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #18703 üzenetére
Tetszett volna T500-at venni, HD3650-nel, az jóval erősebb a HD3470-nél. Régebben is ajánlottam, szintén neked.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #18611 üzenetére
Te jó ég, mit trollkodtam abban a topikban.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #18435 üzenetére
HP 8510p talán van ilyen árban, esetleg valamilyen low-end-ebb kiszerelésű 6930p. Thinkpad T500, T400, HP 8530p picivel már felül van a kereten.
"Gamer" konzumerektől én tartózkodnék a helyedben, sosem tudhatod, hogy nem egy időzített bombát veszel-e. Használt üzletiekkel kevesebb a rizikó.
-
-
Tim82
félisten
válasz
HollyBoni #18414 üzenetére
Szerintem?
Samsung minden mennyiségben az alsókategóriában, Lumia 520, iPhone-ok főleg. Most csak abból indulok ki, hogy a kollégámtól, aki egy flottát menedzsel, általában miket szoktak kérni.
Az is megoldás lehetne, ha van 3D nyomtatásra lehetőségetek, "beszkennelitek" az eredeti telefont, majd "kinyomtatjátok". Ha jól tudom, maga az anyagköltsége ennek minimális, maga a nyomtató szokott húzós (többszázezres) tétel lenni. Ha van valakinek a környezetetekben, érdemes megkérdezni, hogy tud-e segíteni.
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #18361 üzenetére
Az MS-nek az is problémát jelentett és jelent állandóan, hogy eléggé foglalkozzon a saját telefonos oprendszere menedzselésével - szerezzen és megtartson appfejlesztőket, átgondolt és mégis agresszív marketingstratégiát alkalmazzon a WP népszerűsítésére stb.
De ugyanezt mondhatnám a desktop Windows 8/8.1-gyel kapcsolatban. Hadd mondjak egy példát: a Windows 8/8.1 egyik elég komoly rákfenéje az, hogy - szerintem - nagyon jó oprendszer, de valahogy az istennek sem sikerült rávennie az MS-nek pl. a nagyobb laptopgyártó cégeket, hogy rendes, normális drivereket írjanak, supportot nyújtsanak 8/8.1 alá. Nekem persze Lenovo-vonalra van rálátásom, de amikor 2-3-4 éves üzleti Lenovo-kkal kapcsolatban egy csomó, driver és supporthiányosságra rámutató sirámot lehet olvasni a neten, az azért ütős dolog.
Ezek alapján meg nem vagyok túl bizakodó a "megoldható" Win 10 frissítéssel kapcsolatban. Pedig én is örülnék neki, van itthon W7 Pro licenszes üzleti noti, aminél nagyon szívesen élnék a lehetőséggel (és ha mégis összejön az optimista forgatókönyv, élek is majd vele).
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #18357 üzenetére
7-ről, és 8.1-ről meg ingyen lesz a frissítés.
Ez nagyon nagyívű bejelentés azért tőlük, anélkül, hogy belementek volna a technikai részletekbe. Érzésem szerint lesznek még problémák pl. a gyártók által, a korábbi laptopjaikra előtelepített Windows 7-ek licenszfrissítésével kapcsolatban.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #18295 üzenetére
Ha eszembe jut betenni a jelölőt, akkor igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nyaralás topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest