- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #6525 üzenetére
Egyrészt DDR3-as (ha már az általam is javasolt T500-at hozod fel), másrészt pedig újonnan bizony a konzumer Lenovo-kat sem kapod meg 70-80k-ért, legfeljebb valami nagyobb akció, pl. Black Friday keretein belül (inkább 90-100k, de azért sem fogsz még játékra többé-kevésbé alkalmas gépet kapni). De amúgy használt i3-as + értékelhető dedikált VGA-s konzumer noti se túl gyakori 100k alatt, ha jó állapotban van (hacsak nem az első
Másrészt mókás tud lenni ez a "nem nagyok az igényeim" kitétel. Játszani akarsz és viszonylag új játékokkal, elfogadható sebességgel, lehetőleg a terheléstől nem széteső laptopon, de jöjjön ki mindez 80k alatt? Erre mondják azt, hogy jó, olcsó és gyors nincs, a három opció közül legfeljebb kettőt választhatsz.
Én meg pl. akkor már inkább javasolok egy használt, de bizonyítottan évekig kitartó gépet a megadott kereten belül (ahol azért a teljesítményt is igyekszem szem előtt tartani), mert ha azt választja az illető, akinek tanácsoltam, kisebb eséllyel fogja utólag az anyámat szidni, mert kisebb eséllyel halálozik el még a használt üzleti gép is a konzumerhez képest, valamint könnyebb javítani.
Kérdezd meg azért a haverjaidat, hogy mennyiért vették azokat az olcsó gépeket, valószínűleg nem voltak annyira olcsóak, mint amennyit te szántál volna a notivásárlásra.
Félreértés ne essék, nyilván nem beszólni akarok, de gondolom, azt azért átlátod, hogy azért ajánlanak a laptopokhoz valamennyire értők inkább használt üzletit alacsony keret esetén, mint új konzumert, mert még a használt üzletiek esetén is kevesebb az esély a meghibásodásra. Ha meg nem tetszik a tanács, amit kapsz, akkor nem kell megfogadni, de nem muszáj leszólni a mögötte lévő logikát, mert az azért általában tapasztalaton alapul.
-
Tim82
félisten
válasz
pit stop #6414 üzenetére
Középkategóriába szánt széria az L, amúgy friss, 3-4 éve vezették be, az SL és az R széria egyfajta összeolvasztott utódjaként. Az SL gyakorlatilag konzumer széria volt, az R meg üzleti, de a T-hez képest olcsóbb, költséghatékonyabb sorozat.
Nem rossz az, de nem T/X/W, ezek az "igazinak" tartott TP-k.
L520 a Thinkwiki-n. Ahogy nézem, nincsen belőle dedikált VGA-s modell.
-
Tim82
félisten
(Elso hsz. Motorola Lapdock-rol irva, meg nem vettem ra a kutyut a magyar ekezetek hasznalatara.
)
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #6404 üzenetére
Attól függ, mire gondolsz, mint játék. Szubjektív javaslat: Thinkpad T500 HD3650-nel a Hardverapróról, pl. alfa156-tól, aki korrekt eladó és egy év garanciát is vállal általában.
A HD3650-en elég jól elfut pl. a Diablo III meg a Deus Ex Human Revolution.
A T500 meg masszív, strapabíró noti, nincsen vele minőségi gond.
Csak azért mondom, mert ennyi pénzért nem érdemes új laptopot nézni, az olyan is lesz...
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
pit stop #6393 üzenetére
Melyik TP? Megfordult már jó pár modell nálam, mindegyikben volt a hiányolt fül. Igaz, nálam jó pár éves notik vannak, a legfrissebb is 3-4 éves.
HuMarc: csak a kérdésedre válaszoltam.
Egy Koobe Junior-om volt régen, a nyáron eladtam és vettem helyette eBay-ről egy Nook Simple Touch-ot. Szerintem itthon nem érdemes ebook readert vásárolni, túl drágán adják, valamint még nincsen normális árakkal, komoly választékkkal dolgozó ebook áruház. Pedig az elektronikus könyvkiadásnak van jövője.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6379 üzenetére
Akkor lehet, hogy érdemes lenne megnézni az eBay-es akkukat, amiket privátban linkeltem.
Már ha két használható lejátszót akartok egy helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6377 üzenetére
Akkor most jelen pillanatban van két jó lejátszó, de csak egy működő akku?
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6374 üzenetére
Szívesen.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6303 üzenetére
Lehet, hogy csak kell neki 2-3 töltés, amíg nagyjából visszanyeri a kapacitását.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6301 üzenetére
Feltöltöttnek jelzi ki legalább?
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6296 üzenetére
Nekem nem volt bajom az SGS kijelzőjével, de észrevettem a "recéket".
Jelenleg egy AMOLED-es telefonom van, ami elvileg szintén pentile mátrixot használ - a Nokia N9 (jelen pillanatban szétszerelve, mert át fogom tenni kék házba + kell bele egy új fény- és közelségérzékelő kábel). Na, annál nem láttam semmi ilyesmit, de lehet, hogy azért, mert a MeeGo UI-ján valahogy sokkal kevésbé feltűnő.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6294 üzenetére
Én asszem mindig notiról töltöttem, USB-s töltőfejjel sosem. Valamennyire melegedett, de nem vészesen.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6284 üzenetére
Nem új, de vigyáztam rá. (Ha új lenne, jó lenne a jack kimenet is.)
NIN-t már évek óta nem hallgattam, ebből is látható, hogy mennyire régen használtam én ezt (4-5 éve talán?).
Ezek szerint nem halt meg az akku a nagy állásban (ettől tartottam azért egy kicsit, hogy haszontalan lesz), ha minden igaz és ez a lényeg.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6256 üzenetére
Remélhetőleg sikeres műtét lesz.
Az a libafoszöld nagyon randa. Ráadásul fehér, gyárinak tűnő tokkal láttam (tudjátok, az a lyukas tok, amit méltán hasonlítottak strandpapucshoz).
-
Tim82
félisten
Most láttam meg életem első i5c-jét. Libafoszöldszínű.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6139 üzenetére
Eredeti játékaim vannak, warezolt nem nagyon. (Biztos van, de legfeljebb próba-szinten letöltött játék.) Viszont ritkán van időm és kedvem játszani már, úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy el fognak kopni a lemezek...
A filozófiai eszmefuttatáshoz: érdemes elolvasni Lipilee blogposztját a Firefox OS-ről.
IP4-téma: nem játszom rajta, de úgy, hogy csak frissítettem, nem érzékeltem, hogy lenne gondja a hétköznapi használatban a sebességgel. A 7.0.3-ban meg még ki lehet kapcsolni pár dolgot (animációk), ami még javít ezen.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6136 üzenetére
Én is arra használtam évekig, most már csak ritkán, főleg külső vinyóra/NAS-ra mentek. Viszont jó sok filmem van még eredeti DVD-n, meg van pár audio CD-m is. Játékoknál is jobban szeretem a lemezes kiadást, mint a digitálisat.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #6120 üzenetére
USB-s floppy van, IDE HDD meg az ősrégi médialejátszómban (Popcorn Hour NMT A100). CD-t, DVD-t ugyan nem napi rendszerességgel, de használok.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #6066 üzenetére
Engem a MeeGo-ra emlékeztet a kerek ikonokkal. Ha lesz Telenornál is kb. ugyanennyiért kártyásan, lehet, veszek is egyet kíváncsiságból.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #5902 üzenetére
Természetesen ingyen és bérmentve gondoltam, ha ez segít neki a döntésben. Nálam csak porosodik a fiók mélyén, több éve egy Cowon D2-t használok már.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #5880 üzenetére
Pont van egy elfekvő, rossz C240-em (nem akku vagy alaplap gond, hanem 3,5" jack), ha írsz privátban egy postacímet, elküldöm. Hátha össze tudsz legózni a kettőből egy jót.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #5726 üzenetére
Csatlakozom HuMarc-hoz, tényleg ne igyál. Látod, ő sem iszik, pedig ő a kezét törte el!
Komolyra fordítva a szót, valahogy értésükre kellene adni, hogy mindkettejük gyereke vagy, mindkettejüket szereted, ezen a válás sem fog változtatni és ne akarjanak a másik szülő ellen fordítani.
Amúgy meg ha el akarod mondani valakinek, akkor akár nekem is megteheted privátban, ha az könnyebbség. (Been there, done that.)
-
Tim82
félisten
Csak othoni routerrel, vagy mindenhol csinálja?
Btw, szólj majd rám, hogy lőjek fotót az L520 összes hátlapjáról, mert most már mindegyik szín megvan.
quailstorm: az i4-gyel rendelkező haverod tegye fel a 7.0.3-at (ha iOS 7-en van), állítólag sokat javítottak a sebességen. [link] Én mondjuk csak annyit érzékelek, hogy ki lehet kapcsolni az animációkat, de azelőtt sem volt lassú nálam.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #5521 üzenetére
Azt meséltem már, hogy van olyan barátosném, aki Galaxy Y-t használ és szereti?
# 5523: Minden sikeres szériában van hibás telefon is, tömeggyártás, ez van.
Amúgy lehet, hogy a csaj szerencsés vagy mittomén, de egyáltalán nem panaszkodik a telefonra, pedig szerintem már földhöz vágta volna hatszor, ha baja lenne vele.
-
Tim82
félisten
Nem nekem kell bizonygatnod.
Blackmirror: szerintem még mindig van némi kereslet rá. Aki akar egy szép kijelzős, dizájnos telefont, amelyikre még elérhető azért jó pár app és stabil és szmúsz működésű*, annak nem rossz vétel egy Lumia 800 (vagy igazából szinte bármelyik WP7-es telefon). Aki ennél többet akar, annak már nem felel meg.
* Ebben egyébként a WP7 jobb, mint a WP8, mármint stabilitásban és sebességben. Én még nem láttam WP7-es telefont kiakadni (biztos van rá példa persze, de ritka), WP8-asat azért már igen, a saját L520-amat is (2 újraindulást, 2 magától kikapcsolást számoltam nyáron, aztán persze ezek megszűntek - de használtam 3-4 hónapig egy WP7-es Optimus 7-et is, ahol zéró ilyen incidens volt).
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #5507 üzenetére
WP7 vonalon felsőkategóriás telefon (éppen csak nem az akkori csúcsmodell), plusz gondolom, megnézte a használt árakat és az alapján írt árat. Amúgy emlékeim szerint GSM boltokban sem szoktam látni 30-35k alatt L800-at.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #5505 üzenetére
Áraz, HuMarc esetében itt.
-
Tim82
félisten
HuMarc: neked is felvitte a Jóisten a dolgodat.
Gratula!
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
#40993792 #4990 üzenetére
Ez az Index-cikk forrása. Itt rendőrségi jelentést említik meg forrásként. (Az érdekes kérdés, hogy hogyan szivárgott ki.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Cyberpunk #4887 üzenetére
Van, aki nem, én még nem tudom, hogy bevállaljam-e. Viszont az iOS 7 nekem kézreállóbbnak bizonyult és szebbnek is találom, mint a a 6-ot. Csak hát mégis csak 3 éves, egymagos telefonról beszélünk, ami Apple-világban kevésbé számít, de azért valamennyire mégis...
Amúgy töltő és adatkábel nélkül vettem és otthon döbbentem rá, hogy az iPhone 2G kábele épp elhalálozóban van (van 30pin Apple-to-USB töltőfejem, szóval azzal feltöltöttem, csak az iTunes-szal nem tudtam szinkronizálni). Az eladó szerint három hibája van az i4-nek: Home gomb akad (3000 Ft-ért kicserélik nekem), az akkura ő 3 órát mért (ez szerencsére nem igaz, kihúzza szerintem a 24 órás használatot is), illetve van egy fura hibája még: "nyüszít" alig hallható, magas frekvencián a hátsó kameramodul, ha elindítom a gyári kameraalkalmazást.
Cserébe IMEI és sorozatszám alapján nem lopott, hanem teljesen rendben van, kártyafüggetlen, szép állapotban van (gyakorlatilag egy apró, alig észrevehető ütődésnyom van rajta), fekete, 16 GB-os és mindene működik. 37k volt, még ráköltök 3k-t a Home gomb cseréjére, veszek adatkábelt, fóliát meg tokot és kb. 43k-ból megvagyok.
-
Tim82
félisten
Furán pici ez az i4. Hozzászoktam a 4" körüli telefonokhoz.
Persze az iOS 7 már magától lejött, pedig lehet, hogy itt kihagynám. (Nem vagyok biztos abban, hogy eléggé zökkenőmentesen futna.)
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4868 üzenetére
A flottánkban a Galaxy Y-t és Galaxy Mini 2-t veszik, mint a cukrot és elégedettek vele.
-
Tim82
félisten
Van Android-om is, Atrix 2 + HP Touchpad. Meg lesz ma egy i4, ha minden igaz.
Egyébként valóban be lehetne lőni, hogy mondjuk i4s / iPad 2/Mini vs bármelyik alsó vagy középkategóriás WP telefon vs kétmagos vagy gyengébb négymagos, 1 GB RAM-os droidos telefonok összehasonlításának van értelme.
Most hasraütéssel mondtam szerintem hardveresen nagyjából egy kategóriába tartozó cuccokat.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4744 üzenetére
Eddig aki nem látta, az PC / Windows alól nem látta, ha jól rémlik. Te vagy az első, aki éppen droidos telefonról nézi és úgy ad visszajelzèst.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4719 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4717 üzenetére
Nekem is van, és egy napot biztosan kibír az akkuja. De használatban van, a konyhamalacomon (iPig) ül.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4712 üzenetére
Ha jól rémlik, bontatlan szifon 2G tízezer dollárért kelt el úgy egy éve eBay-en. Mintha a Mobilarénán hír is lett volna belőle. [link]
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4709 üzenetére
Egy szifon 2G-t nagyon olcsón megkapsz.
P. S.:
-
Tim82
félisten
HuMarc: a best buy listádba ez belefér?
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4400 üzenetére
A srác nagy Nokia-és iPhone-fan egyébként (a szó jó értelmében), az N8 és az i4 topikokban fordul elő rendszeresen.
Amúgy az megvan, hogy a kínai webshop-okban lévő Jiayu G3 variánsok promóképeinek gyümölcsös háttérképe onnan van, hogy a Jiayu-nál rákerestek Google-ban a "fruits wallpaper" keresőkifejezésre.. és eljutottak a legelső háttérképig?
-
Tim82
félisten
Az iPhone 5C teszt kapcsán felmerült bennem, hogy annak idején a Mobilaréna a fehér iPhone 4 kijövetelekor sem közölt le arról tesztet. If you know what I mean...
Polikarbonát, de pont a fényes-csillogós-karcolódós felület. Kár.
Kék színben még igy is jól néz ki.
w333: hacsak nincs rajta Avast vagy hasonló, maga a rendszer nem problémázik más SIM miatt. Ha jól sejtem, a romániai szolgáltató is el fogja a SIM behelyezése után küldeni sms-ben a szükséges beállításokat, amit le tudsz menteni (vagy a telefon automatikusan megoldja a lementést). Utána elviekben működhet a mobilinternet is.
Ezt olvasd el azért.
-
Tim82
félisten
Érdekes, két ember nevében is kapok LinkedIn-es spam-et, az egyikükhöz ráadásul annyi közöm van csak, hogy két éve vásároltam tőle Vaterán.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4344 üzenetére
Így van.
Ja, mellesleg nálunk a munkahelyi ebédlőben főleg LG mikrók vannak és nagyon pocsékak, gyakorlatilag lehetetlenség normálisan ételt melegíteni bennük. Túlzottan lelakottak nem lehetnek amúgy, pár évente cserélik őket.
Viszont a Goldstar rádiósmagnóra meg az Optimus 7-re szeretettel emlékszem vissza.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4338 üzenetére
Ő már egyértelműen az.
(
)
De amúgy szerintem az iOS 7 egészen jó lett, belepakoltak pár olyan apróságot, amitől nekem irgalmatlanul kézreáll. (Igaz, ezeket az apróságokat részben más mobil OS-ektől kölcsönözték - WebOS, MeeGo, de jót lopni szvsz annyira nem szégyen.)
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #4336 üzenetére
Valamikor az ötszázadik hsz. körül szóltam hozzá először.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #4254 üzenetére
Nem minden i4 akad iOS 7-tel sem. Visszaállítás után is ilyen? Elég sokan esküdnek az iOS-os topikokban erre + a biztonsági mentésből az adatok visszaállítására.
Nekem mondjuk iPad Mini nem akad, ugyanolyan reszponzív, mint 6.1.3-mal volt (sőt, mintha gyorsabb is lenne), de az persze erősebb vas az i4-nél.
Egyébként durva, hogy használtan sem nagyon van 60k alatt egy jó állapotú, független 16GB-os példány a Hardveraprón. 40k körül még vennék is egyet.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #4252 üzenetére
Az a 130k-s Dominós ár az i4 8GB-ra kifejezetten durva.
-
Tim82
félisten
A legjobb az a tweet, ahol közli, hogy elhitte és most van egy iPhone-ja a folyó fenekén. (Abba sem gondolt bele, hogy a vízállóság tesztelése után hogy szedi ki onnan?)
Bár szvsz ezek az idézett tweet-ek ugyanúgy kamuk, mint maga a hír. Kíváncsi vagyok, hogy ez most ötletes marketing vagy ötletes ellen-marketing.
-
Tim82
félisten
Egészen jó ez az iOS 7. Az iPad Mini-re most tettem fel, nem érzek számottevő lassulást és nem is annyira szörnyű az új GUI, mint amilyennek tűnt screenshot-ok alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest