Hangszóróteszt: iPig, a bömbölő kismalac

Hirdetés

Ez itt a világ legnépszerűbb Apple kiegészítője. Nálunk járt az alap iPig, a klasszikus, az első fecske (ami egy malac, ugye), ebből később lett egész modellcsalád. Bocha a mobile iPiget használta, nekem a sima jutott, amit egyáltalán nem bántam, mivel ez kisebb. A fő különbség elvileg annyi, hogy ez a röfi nem megy elemről, mindenképpen be kell dugjuk a 220-ba. Azóta persze van iGhost, iPanda, meg az egészen ijesztő super iPig (nagy, haragos disznó), ezek a gyártó oldalán megnézhetőek, nekem tökéletesen megfelelt a klasszikus malac, ráadásul ez az egyik legolcsóbb termék is, csak a teljesítményben gyengébb iBoo vihető haza néhány ezresért olcsóbban az iStyle boltjából.

Több színben
Több színben

A mi fehér malacunk pillanatok alatt készen állt, hogy szeméből és aljából dőljön a zene. A kerekded cucc felépítése meglehetősen egyszerű: négy kis lába van neki, ezeken áll, két szeme a hangszóró, szája világít, a füleivel pedig a hangerőt lehet állítani. Hátul kéri az áramot, itt van egy szabványos jack bemenet (ehhez kapunk jack-jack kábelt), egy power kapcsoló, valamint egy tekerentyű, amivel a basszus mértéket lehet fokozatmenetesen adagolni.

A kisdisznó tetején van a dokkoló, ami cserélhető kialakítású, így minden iPod és iPhone bele tud ülni. A dobozban találunk még egy távirányítót is, amivel lehet számot is léptetni, szabályozhatjuk a hangerőt és válthatunk a hangforrások között (jack, vagy dokkoló). Ha Apple zenelejátszó ül a cucc tetején, akkor az természetesen töltődik is.

Felül a dokkoló, a füleivel hangerőt állíthatunk
Felül a dokkoló, a füleivel hangerőt állíthatunk

Az biztos, hogy a kismalac nagyon egyedi szereplője lehet bármilyen lakásnak. Jól néz ki a konyhapulton, az éjjeliszekrényen vagy a mosdó mellett is. Nyilván hangminőségét tekintve nem ér fel egy Bowers & Wilkins kiegészítőhöz, de azért tisztességesen szól. A két szem egyenként 4 wattos, az alul található mélynyomó 15 wattos. Előbbi hangfalak 35 mm-esek, az alsó woofer 94 mm-es. Ez már elég ahhoz, hogy elég kakaót rádobva egy nagyobb szobát is megtöltsön a hangja. Érdekes, de azt tapasztaltuk Bochaval, hogy a mobile iPig nem szól ilyen szépen, pedig nagyobb dög, az már igazi zsírdisznó, a kis fehér malac sokkal tisztább hangot produkált.

Jack csatlakozó is van, notebook mellé is ajánlható
Jack csatlakozó is van, notebook mellé is ajánlható

Elég sok ember látta malacunkat az utóbbi napokban, mindenkinek tetszett. Egyedi darab, a fülekre csak rá kell tennünk a kezünket, s változik a hangerő, ez kivétel nélkül mindenkinek bejött. Ha lenne saját iPod a birtokomban, biztos vennék egy ilyen gömbőcöt, ennyi pénzt simán megér ez a jópofa kihangosító, nekem csak egy óra hiányzott róla, lévén én okvetlenül a hálószobába tenném. A több színben kapható iPig nem véletlenül lett ennyire népszerű, 20 lepedőért haza lehet vinni, ajándéknak pedig abszolút tökéletes. Jópofa, használható, egyedi és kedvező ára van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés