- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hadeska22 #73 üzenetére
Akár mennyi driver fent lehet. Nvidia, Amd, Intel és régi Ati is egyszerre. Amd esetén akár többféle is. Nvidia esetén csak egyféle.
Win11 esetén alapból támogatott több videókártya. Nálam sokáig volt Amd és nvidia egy gépben. Gépházban kiválasztható proginként melyik mivel fusson. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Hadeska22 #70 üzenetére
A Fogyasztóvédelem és a békéltető testületre gondolsz "buyer protection"-re? Mert ha igen, akkor nem tudom milyen dolgod volt már velük, de azok nagyon nem mentenek meg semmitől...
A fogyasztóvédelem jóformán csak egyértelmű dolgokban jár el és nem "téged ment ki", hanem megbünteti a céget, ha talál is hiányosságokat a cég vizsgálata során.
A békéltető testület pedig csak egy kvázi közvetítő, aki végignyálazza az egész cég-fogyasztó üzletmenetet és problémás kört és végül javaslatot tesz a megoldásra a cég és a fogyasztó felé. De az csak javaslat. Nem kell elfogadnia a cégnek és akkor fizethetsz ügyvédet, szakértőt..... Kisebb értékű dolgoknál pedig tudod mit ér?
Két természetes személy között pedig még nehezebb az egész. Két személy közötti adás-vétel az nem "fogyasztói szabályozás hatásköre, hanem egyedi biznisz. Polgári-törvénykönyv. És mehet a pereskedés. Egy 150 ezres halott VGA miatt meg ki akar elcseszni hónapokat meg egy valag pénzt, ügyvédre, szakemberre, miközben senki sem fogja bizonyítani, hogy nála vagy nálad romlott el....Úgyhogy cég-természetes személy relációban is iszonyat fontos, hogy megbizonyosodjunk a cég ügyfélközpontúságáról. Sokkal többet ér drágábban vásárolni egy megbízható, ügyfélközpontú cégtől, mint a "legolcsóbbra utazni".
2 Természetes személy között pedig szintén. Ezért járok el úgy, ahogy az előző hsz.-ben írtam. Igyekszem szűrni-szűrni-szűrni. Tapasztalatom alapján a sok értékelés se minden. Találsz olyan kereskedőt sok értékeléssel, akinek van negatívja. Hidd el, hogy az tuti nem egy háklis vásárló, hanem az eladó hajlik arra a szemléletre, hogy a vásárlója csak egy nyitott pénztárca, aki addig jó míg fizet, de mikor probléma van, akkor terel és a vásárló a hülye. Volt már dolgom ilyen hardverapróssal. Konkrétan hülyének nézett, miközben ő még a vásárolt PC-re se tudott drivert telepíteni, mert egy szaros spyware driver letöltő alkalmazással fertőzte le a vásárolt PC windowsát.
Egy másik high-level gyakorlatom, hogy akik tele vannak 2-3 szavas pozitív értékeléssel és alig van rendes szöveges, azoknak a pozitív attitűdjét is idézőjelbe teszem. Akik tényleg igényesek, kommunikatívak, ügyfélközpontúak, azoknál a vásárlók sem elégednek meg annyi értékelést írni, hogy "minden rendben", hiszen az átlaghoz képesti többlet pozitív élmény egyszerűen készteti őket a kiemelkedő értékelésre. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Hadeska22 #67 üzenetére
OFF: A garancia adással az a baj, hogy miután az eladó kiadja a kezéből, onnantól a vásárló rendelkezik a termék felett, így ha nem volt átverési szándék az eladó részéről, akkor vice-versa.... lehet átverési szándék vevő részről vagy szimpla bénázás, figyelmetlenség, felelőtlenség. Ez azért ez nem annyira egyszerű kérdés.
Na én már estem ilyen helyzetbe. És benyeltem az eladási 15k árat, csak a jó hírnév miatt, miközben tuti patika és műszaki állapotban vitték el a terméket, de otthon kibontáskor megsérthették figyelmetlenségből.
Azóta én akár keresztkérdéssel is igyekszek megbizonyosodni afelől, hogy a vásárló tudja mit vesz és mit/hogyan fog csinál. A kommunikációs képességüket pedig szűrőnek használom milyen kultúrával és precizitiással, igényességgel rendelkezik.
Nem vagyok köteles eladni bárkinek, hiszen alapvetően ezek egyedi adás-vételek két magánszemély között. Ha "trógernek" adok el, azzal önkénytelenül is a saját fejemre hozhatok szerencsétlenséget. Van már tucatnyi sztorim, hiszen életemben kevesebb új elektronikai cuccot vettem mint használtat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest