- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #72 üzenetére
Oh, igen elnézést. Nem otthon élek, nálunk több kereskedelmi platformnak van úgynevezett buyer protection szolgáltatása és nagyon sok esetben jól döntenek, csak nem gyorsan. Anno vettem egy "új" Amazon Fire Cube-t, és mint kiderült egy olyan refurbished darab volt amit aktiváltak azaz konkrétan csak nehezéket kaptam. Miután amazonnal lesakkoztuk ezt, az oldalon nyitottam új ticketet amiben leírtam mi történt és az összes összeszedett evidence -t. kb. 3 hét után visszakaptam a pénzem és bannolták az eladót. De ugye ez olyan esetben nehezen működik, ha mondjuk nem trace-elhető az eszköz múltja pl. GPU.
Hogy ON is legyek, közben kipróbáltam az A750-t olyan laptoppal amiben intel iGPU van Nvidia DGPU mellett, és így is működik
. Mondjuk minden esetben az Nvidia dedikált GPU volt az alapértelmezett. Gondolom eléggé unintended use az hogy két külön GPU drivere legyen egyszerre feltelepítve egy eszközre
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Aprósólyom #68 üzenetére
Persze, sajnos ez eléggé árnyalt. Személy szerint én felajánlottam (ha itteni (30km-es körzetben)), hogy elutazok az eladóhoz az eGPU enclosure-rel és a laptopommal de ebbe egy embert leszámítva senki nem ment bele. Az az egy ember pedig közel új RTX 3060 áron adott egy használt RTX 2080-t. Értelemszerűen emiatt ez az opció kiesett. Amúgy van "buyer protection" nálunk, csak azt is tudom, hogy ezek hónapokig is elhúzódhatnak. Pont nemrég az ismerősöm kért meg, hogy nézzek rá egy használt 2070-re amit vásárolt. Jó pénzért vette, viszont nem tudom mit csinált vele az előző tulajdonosa, mert belül eléggé koszos volt (konkrétan föld volt a GPU körül), a paszta kb. nem is létezett, stb. Kapott új 3rd party fan-t (másik OEM-ét, ami beleillik a paraméterekbe), thermal paste-t és pad-ot na meg egy jókora tisztítást, de őszintén mondom, hogy eléggé elvette ez is a kedvem a használt cuccokkal való bohóckodástól. Én tudom, hogy amit eladok elektronikai termék az rendesen karban van tartva, stb. Viszont sokan nem törekednek erre.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Aprósólyom #57 üzenetére
öööööö... nem kizárt, hogy összekevertem a 750-et az intel 380 kártyákkal....
Ami végül is túl sokkal nem marad el a 770 mögött. Nagyjából az RTX 3060-nal van pariban. Na akkor már jobb a helyzet. RTX 3060 teljesítménnyel már jól ellehet játszani FHD és QHD esetében.
-
válasz
Aprósólyom #59 üzenetére
Crysis 1 az totál dx9-es játék, de tartalmaz dx10 kódot.
Emulálás nem jó szó rá, azaz ne arra gondolj hogy dx9 kód csak úgy prociból fog menni hanem átfordítja menet közbe a kártyának dx12 módban maga a driver. (Erre meg a mai sokmagos prociknak van tartalékuk mert dx9 játékokra nem jellemző hogy sok magot kihasználnának)Ha valamiért nem tenné optimálisan akkor dxvk fordítóval vulkanként is futtatható.
Írj egy játékot és kipróbálom, de olyat amit szerinted biztos nem optimalizált az intel.
A kártya igazán dx12/vulkanra készült, az alatt fordít mindent. Nem csak a dx9 hanem 10, 11 is gond volt induláskor de ez már sok hónapos történet.proci985
Írj pár címet és kipróbálom. -
válasz
Aprósólyom #57 üzenetére
-
Robitrix
senior tag
válasz
Aprósólyom #54 üzenetére
azért pasmarkos pontok mutatnak sokat a valós teljesítményekből egy jó összehasonlitás alap a kártyák közt. Föleg hogy sok ezer videókártya mérése van fent az oldalon. Aztán hogy egy konkrét játékban melyik pontosan mit hoz az változó. nagyon függ attól, hogy melyik játék van rendesen optimalizálva a driverben. Az intel ezzel évekkel el van maradva az AMD és az NVIDIÁ-hoz képest, akik már évtizede reszelgetik a driverüket minden féle játékhoz. Az új játékokhoz még talán hozzá optimalizálják a drivert, de a sok ezer régebbi pár éves játékokhoz már koránt sem biztos. Simán megesik, hogy elővesz az ember egy 3-4 éves játékot és szarul teljesít az intel kártya, mert egyszerüen arra a játékra nincsen optimalizálva a intel driver. Amit akkoriban az AMD és az NVIDIA elvégzett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest