Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Sanchez638 #32 üzenetére

így van, sajnos ez ilyen :( és akik változtathatnának rajta (a gyártó) pedig nem áll érdekükben. Most, hogy az SSD-k drágulnak, én még némi HDD drágulástól is tartok.

"Nincs úgy igazán élvezhető tartalom se, ami miatt sok terrás lemezeket kelljen venni" - nekem akkor is kell a sok terrás lemez kihasználtság miatt, viszont valóban, az ember megspórolja a netflix és stb. előfizetés árát :D

• KROK640

nagyúr

válasz Sanchez638 #30 üzenetére

így van. Szerintem igazi szégyen, hogy 2024 februárjában drágább (23 ezer ft) egy 2TB-os HDD mint 2012 nyarán volt (12-15 ezer ft). Közben eltelt 12 év!!!

Azzal már is jöjjek, hogy az informatikában valami, aminek a sebessége és a mérete meg úgy a tudása ugyanaz az 2-3 évesen már a felét éri, aztán még kevesebbet. Itt meg arról beszélünk, hogy 12 évvel később kétszer annyiba kerül ugyanaz, és nem valami ritka csúcshardver, hanem egy alsóközépkategóriás tucattermék.

Lehet dobálózni a gyenge ft-al, de ez szerintem azt mutatja, hogy 12 év alatt semmit(!) sem csökkent a HDD-k ára! 12 éve azt hittem abból, ahogy akkor mentek a dolgok, hogy ilyenkorra 20TB-os lemezeket veszünk majd 20 ezerért. Csak ugye jött az árvíz, és rájöttek a gyártók, hogy milyen jó dolgok ezek a katasztrófák, áron felül ki lehet söpörni a raktárat, és árat sem kell csökkenteni, mert ennyiért is megveszik.
    A 4TB-os HDD-met 25 ezer ft-ért vettem 2021 március 1-én, most ugyanaz a HDD, ugyanott 39390ft! Lehet a gyenge ft-ra fogni, de eltelt 3 év, fele annyiba kéne kerülnie, nem majdnem kétszer annyiba.

Sajnos az új lemezek árban csak egyszerűen a régiek felé jönnek :(

Új hozzászólás Aktív témák