- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Így zsugorodhat az iPhone 17 szenzorszigete
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tomboy0013 #49 üzenetére
Telekom online szerződéskötéskor volt egy olyan opció bepipálva a szerzősésen, utólag, amire az online felület kötéskor (domino sim) nem kérdezett rá. Úgy volt -azok között- tálálva amik rákérdeznek... mintha én nyomtam volna rá arra a lehetőségre a kettő közül!
Attól persze mikor ilyesmikről korábban felvilágosultam mentem egy kört az alap fiókokon opt-out céllal!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
code.tf
újonc
válasz
tomboy0013 #35 üzenetére
Igen, de túl sok változást nem vettem észre. Egyelőre semmi nem fagy ki a Pixel időjáráson kívül.
-
tomboy0013
veterán
"De igen, hozzájárultam, amikor az MVM-mel aláírtam a szolgáltatói szerződést, olvassam el, ott van benne..."
Ez egy pont a szerződésben amit nem kötelező bepipálni, mindenhol van ilyen, csak oda kell rá figyelni az aláírás előtt miket x-elget be az ember a szerződésben, vagy miket fogad el online. Így elméletben nem adhatják tovább az adataidat. Aztán gyakorlatban mi történik azt meg ki tudja. Én mondjuk figyelek erre évek óta és nem igazán vannak spam hívásaim és e-maileim sem.
-
nincsnév007
őstag
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Sok függ hogy milyen rendszer is van a telon redmi note 9 prom 6 gbval szinte mindent ujratöltölt. Most s24en érezhetően jobban kezeli a rendszer a ramot.
-
cs.zs.
veterán
"...megtudják az adathalászok, hogy fizetem a vízdíjat.
(ezt megtudhatják akár, a szolgáltató rendszeréből is)..."Nem kell hozzá adathalászat, mert konkrétan a szolgáltató adja el az adatainkat.
Nemrég felhívtak egy cégtől, el akartak adni nekem valamit, és rákérdeztem hogy honnan vannak az adataim, én nem járultam ehhez a hozzá (pl adják-vegyék, hogy kereskedelmi céllal hívjanak).
És akkor a hölgy rákontrázott, hogy
De igen, hozzájárultam, amikor az MVM-mel aláírtam a szolgáltatói szerződést, olvassam el, ott van benne...
-
Hallosz
senior tag
Azt gondolom, hogy az adataim, már réges-rég ezernyi szerveren ott vannak. E-mailek, érdeklődési kör, navigációból a mozgáskör, stb.
Meglátásom szerint, csak úgy tudok anonim maradni, ha semmilyen elektronikai eszközt nem használok. De, nem fogok e-miatt pl. sárga csekkel sorban állni a postán, nehogy megtudják az adathalászok, hogy fizetem a vízdíjat.
(ezt megtudhatják akár, a szolgáltató rendszeréből is) -
cs.zs.
veterán
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Szerintem az 1 napos kimutatás nem jó, mert az kb azt mutatja, hogy 24 óra alatt az adott appoktól mi volt a max. Azt az 1 napot le kell venni legkisebbre (elmúlt félóra? 15perc?)
-
tomboy0013
veterán
Pixelig én is így voltam vele, azóta meg azt látom, hogy kijött Android 13-mal a 7 Pro-m és a 14 és 15 is javított rajta (mondjuk volt mit animáció lagg téren, 13-mnál azért előfordult néha eleg masszívan, pedig azzal adták ki a telót). Mióta a 15 QPR2 bétával megkapta az új kernelt, azóta az üzemidő is érezhetően jobb lett és a rendszer sebesség is. Közel 2 év után is csak javult a teló. Az ilyenek miatt sem tervezek váltani stock droid-ról. Kíváncsi leszek az android 16,17 és 18 fog-e rontani az élményen a 7 Pro-nál, de eddig igen biztató a helyzet a régebbi telóimhoz képest amiket mindig sikerült hosszú távon elszúrni valamit frissítéssel.
-
Ja hát én úgy látom hogy kb a legjobb szoftver az szokott lenni amivel kiadják a telefonokat, utána 1-2 hónap még jön rá pár javítás és kész. Onnantól csak lefelé, elcsesznek benne ezt azt, utána megint toldozgatni kell ami meg elcsesz egy harmadik dolgot stb.
Nem!
Nem írják újra az Androidot minden kiadás szám növelésnél.
Talán egyszer sem írták teljesen újra az Androidot.
Az új verzió szám csak azt jelenti, hogy több módosítást tartalmaz mint egy frissítés.
Az új hardverek kezelését beépítik.
Az új fejlesztéseket beépítik.
A meglévő kódsorozatot részlegesen javítják ha szükséges.
Azokat a részeket, amin nem kell változtatni nem piszkálják.
Változtatás nélkül veszik át a régiből.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Lee
csendes újonc
hali. en feltettem , minden mukodik de semi ujdonsag nem veheto eszre
-
túró:gombóc
lelkes újonc
Máris? Hova sietnek?
Új vízmelegítő eladó
-
tomboy0013
veterán
Van itt Pixel tulaj aki feltette? Folyton zargat a telefon vele, de még nem mertem ráengedni.
-
doooo
veterán
válasz
LosBlancosRM #14 üzenetére
Nyilván nem tudták, utána viszont úgy voltak vele, hogy befejezik rendesen, és mivel jön az új széria, összekötik azzal a megjelenést.
Csinálhatták volna sokkal kaotikusabban is, pl ahogy a Xiaomi csinálta a HyperOS-szel, de a végeredmény ugyanilyen időintervallum lett volna, sőt. -
paatrick
őstag
Legnagyobb előny nyilván az hogy semmi AI baromság nincs a telefonodon
látva a mostani híreket ugyan ki lepődne meg ha pár év múlva kiderülne hogy a frissítésekkel érkező "elfogadom az új szerződési feltételeket" mögött az lenne hogy a létező összes adatoddal tréningezik a saját AI-jukat.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Juhaszatti
addikt
Nem a hiányérzetet érdeklődjük, hanem a droid 10-15 között megkapott látványos előnyöket, ami nem igényel hardveres fejlesztést (pl. UWB) tehát csak szoftveres és amire mindenkinek elkerekedik a szeme, hogy "de csodálatos, hogy a három éves mobilom mostantól ezt is tudja"
Nekem ilyen volt a duplakoppos kijelző kikapcs. A duplakoppos felélesztést tudta korábban is, de a kikapcs az valamelyik új droiddal jött be pár éve. Hogy én annak mennyire örültem.
De hogy melyik verzióval, azt már ne kérdezd.. -
cs.zs.
veterán
Nem a főverzió száma (neve) a lényeg.
Biztonsági/hibajavításokra szükségünk van? Vélhetően igen.
Azok pedig az utolsó főverzió után már csak 1-2 évig érkeznek...Így néz ki egy 2021 szeptemberben, Yetteltől (akkor még Telenor) megvett készülék. Akkoriban még a fene sem foglalkozott azzal hogy hány főverzió fog érkezni.
Android 11-gyel lett kibontva a dobozból, aztán 12-re frissült, és másfél évvel a vásárlás után megállt a biztonság...
Szerintem azért ettől hosszabb supportra lenne szükség, mert az eszköz 3,5 évesen még teljesen hibátlanul működik.
-
nonsen5e
veterán
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Ez még az almánál sem garantált, nemhogy androidnál sajnos..
D4: hunPH, nonsense#2596
-
aprokaroka87
nagyúr
Én pl örülnék ha a fejlesztők valamilyen formában " kötelezve " lennének arra hogy az adott app amit fejlesztenek az legyen tabletre is normálisan optimalizálva.
Mert nem egyszer találkozók szép dolgokkal... khmmIlletve amit még szeretnék látni az az hogy egy kicsit több állítási lehetőség legyen hotspot bekapcsolása esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Hát persze, nekem is hiányoznak funkciók. Nem a hiányérzetet érdeklődjük, hanem a droid 10-15 között megkapott látványos előnyöket, ami nem igényel hardveres fejlesztést (pl. UWB) tehát csak szoftveres és amire mindenkinek elkerekedik a szeme, hogy "de csodálatos, hogy a három éves mobilom mostantól ezt is tudja"... és ez miatt nem kell új telefont venni. Biztosan jött pár ficsör amit bépitettek az újabb droidba (főleg biztonsági dolgok), de nem olyan kaliberű, hogy arra mindenki felkapja a fejét.
-
LosBlancosRM
őstag
Nem az a része érdekel, hogy mi változik, hanem elvárom egy 600k-s telefontól, hogy frissen legyen tartva. Igazából a normális az az lenne, hogy a Pixelekkel együtt frissül, de mivel a OneUI sokkal összetettebb(sok funkció le is szivárog az alap droidba), ezért az 1-2 hónapos csúszás még belefér. Akkora puszipajtás a Google és a Samsung, hogy erre jobban is figyelhetnének. A másik fele pedig amit janeszgol írt.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
paatrick
őstag
válasz
janeszgol #20 üzenetére
Ja hát én úgy látom hogy kb a legjobb szoftver az szokott lenni amivel kiadják a telefonokat, utána 1-2 hónap még jön rá pár javítás és kész. Onnantól csak lefelé, elcsesznek benne ezt azt, utána megint toldozgatni kell ami meg elcsesz egy harmadik dolgot stb.
Ugyanez a hiszti megy egy topikkal arrébb a töltési sebességgel is, mintha amúgy nem tök mindegy lenne hogy 1 vagy 1,5 óra alatt tölt fel a telefon. Otthon tudod tölteni, kocsiban tudod tölteni, munkahelyen tudod tölteni. És az emberek többsége még mindig az este felrakom reggel leveszem módszerrel nyomja.
Úgy egészében meg minden gyártó szarik az optimalizálásra, az app készítők meg főleg. Szinte nevetséges hogy lassan annyi ram lesz a telefonban mint az asztali gépemben
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Ne kérdezgesd, mert erre senki nem tud válaszolni. Évente legyen új droid és kész. Aztán, hogy az az új ugyanolyan mint az előző, az senkit nem érdekel....ja, nem ugyanolyan, mert a kinézetet változtatgatják. Mert nincs semmi valóban lényeges újítás az utóbbi 4-5 android főverzióban. Ja ,de van! Például már tudja kezelni a szétnyitható telefonok kijelzőjét. Ez mondjuk egy hagyományos készüléken nem sokat fog dobni. És már tud kezelni a droid akár 48 giga memóriát.... hát a 8 gigás telefonodon ezt csak korlátozottan fogod élvezni. Már tudja kezelni a wifi 7-et.... ja, neked a telefonodban csak 6-os wifi van? Akkor a 7-es wifis ficsörrel se vagy előrébb.
Akkor miért kell évről évre új droid? Semmi másért csak a hardverek fejlődését építik bele, hogy majd tudja kezelni pl. a kétszer hajtható képernyőt.... meg azokat a hardveres újdonságokat amiket kitalálnak. -
nincsnév007
őstag
édes istenem, hova kell ennyire kapkodni?
-
janeszgol
félisten
Erre nehéz válaszolnom, mert android esetében a fő profilom a Samsung és a Xiaomi, és ezek keretrendszere viszik inkább a prímet, az újdonságokat.
De ha nincs ekkora értéke, és ezek szerint nincs (ebben egyetértek veled), akkor miért hajszolják a gyártók és az emberek az OS frissítéseket, mint értéket? Sokszor már azért szar valami, mert 2-3 OS update van a 4-5 helyett.
-
paatrick
őstag
válasz
janeszgol #18 üzenetére
Tekints el a Samsungtól, mik voltak azok a lényegi változások amik miatt megéri 13->14->15->16-ra frissíteni?
Az android már rég kész van, a 9-es is simán használható még ma is. Szinte semmi fejlesztés nincs, csak belerakják az épp legújabb kütyük (füles, gyűrű stb) támogatását.
-
janeszgol
félisten
Hülye kérdés. A válasz:
Ma nagy presztizs lett a frissítés. Nézd meg két éve a teszteket és a híreket. A legtöbben megemlítik a hosszútávú frissítéseket. Ebben a szellemben direkt visszafogni a 15-öt csak azért, hogy vonzóbb legyen az új széria? Mert mást nem tudtak kitalálni. Kamera nem fejlődik évek óta, a hangzás sem. A töltés karcsú. Inkább elvesznek funkciókat, mint adnának.
-
worxland
addikt
"Ha valaki 3(főverzió)+ 1 év(biztonsági) frissítéssel vett telefont, az sajna nem 3+1 "év" támogatást jelent, hanem kevesebbet..."
Mondjuk az én telefonom céges oldalán rendesen van megfogalmazva, nincs himi-humi a security update-tel, az 5 év az 5 év:
"Guaranteed 4 major Android updates and 5 years of security updates."
És hát lássuk be, az elmúlt időszak Android frissítései nem voltak olyan korszakalkotóak, hogy belehalnánk, ha nem kapjuk meg őket. A lényeg, hogy a biztonsági patch-ek jöjjenek.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
paatrick
őstag
válasz
LosBlancosRM #15 üzenetére
Leírnád erre a választ?
"Mik voltak azok a lényegi változások amik miatt megéri 13->14->15->16-ra frissíteni?"
-
kromatika
veterán
válasz
LosBlancosRM #1 üzenetére
Azthiszem Android fronton pont a Samsung a legerősebb a frissítések terén. És pl 7 évet ad az S szériára.Ez nem ciki?
-
doooo
veterán
válasz
LosBlancosRM #7 üzenetére
Fogj bátran. Azért neked is feltűnhetne, hogy a mi a frissítések menete normális esetben, tekintve, hogy 4 éve nem változott mostanáig, amikor a már említett okok miatt, ideiglensesen változnia kellett. Vagyis igen, ősszel jön.
-
harry3
őstag
Ööö az Lve nem live akart lenni és a Samsung Live bar inkább Now bar?
-
Narxis
nagyúr
2 évente kellene egy főverziót kiadni, évente pedig lehetne újra pl. 15.1, tehát 15.2 nem lenne mert akkor már a 16-os jönne, utána 16.1 aztán 17 és így tovább, így nem lenne sok alverzió. Ja és így nem az lenne a lényeg, hogy hány év hanem, hogy hány főverzió frissítést adna a gyártó.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
cs.zs.
veterán
válasz
Minden az ütemtervek szerint halad, tavasszal megkapják a modellek a 15-öt.
Sajna az is az ütemterv része volt, hogy a Google a további főverziókat már 1-1 éven belül tálalja, és így a tervezett telefonfrissítések hamarabb elfogynak.
Ha valaki 3(főverzió)+ 1 év(biztonsági) frissítéssel vett telefont, az sajna nem 3+1 "év" támogatást jelent, hanem kevesebbet...[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Érdekes, hogy be-be ragadgatnak utóbbi időben a tematikák :Harmadjára űrös, előtte kétszer volt blat-bubi/pötty... (Valamennyire a lényegi különbségekkel együtt változik ez... csak párhuzamként)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
doooo
veterán
válasz
Amúgy nem, gyakorlatilag már 15-ön van pár napja. Ja és nyilván semmi köze a csúszászhoz annak, hogy a komplett UI át lett dolgozva (más esetben már új nevet is kap ilyenkor). De a 16 már a szokásos időben érkezhet, ősszel, semmi akadálya nem lesz.
-
paatrick
őstag
válasz
Mik voltak azok a lényegi változások amik miatt megéri 13->14->15->16-ra frissíteni?
-
LosBlancosRM
őstag
Samsung meg még 14-en. Ciki.
Samsung Galaxy S24 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
ma Minden az ütemterv szerint halad az idei korábbra tervezett starthoz.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest