- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Bird
addikt
igen volt egy-két (mások szerint 3) maxtor széria amely a gyártás során nem ment át bizonyos tűrésteszteken. De kitudja miért (talán mert igaz zsidók), ezek is piacra kerültek. Én is szívtam egy 80 Gb-os Maxtorral az L-es (folyadékcsapágyas) szériával. kattogott meg midnen baja volt szerencsétlennek. 1 hónapot bírt aztán vittem vissza.
De mára úgy tűnik, a Maxtor szigorított a dolgokon így már nem kell ilyesmitől tartanunk.........(legalábbis ők ezt mondják) -
-
Pizsi
csendes tag
válasz
Dr. Balage #90 üzenetére
Bővebben kifejtenéd, hogy mit nézhet?
:O -
Dr. Balage
csendes tag
Aki rackben tartja a Maxtor vinyóját, az nézhet...amúgy meg nem igazán szokott baj lenni velük!!! :DDD
-
rog
addikt
-
Goose-T
veterán
A Samsung azért nem vette vissza egy évre, mert most vezette be az új sorozatot, és azzal szeretné javítani a gyártástechnológiát, hogy minél több gariba visszaküldött rossz vinyót kivizsgál, ezzel következtethet a típushibákra, mit kell erôsebbre megcsinálni, változtatni. Meg azért is csinálja, mert a régi Samsungok nagyon-nagyon fosok voltak, és ezzel próbálja visszanyerni a vásárlók bizalmát.
-
beeboy
addikt
gondolom amíg 3 év volt a gari adtak a minőségre és ez sokakat megtéveszt ma is, meg gondolom az ilyen-olyan TUSKO gazdaságos gépek ezzel vannak szerelve.
részemről mikor levitték a garit 1 évre mindent elmondtak magukról, hiszen még saJát maguk sem bíznak a termékben (joggal) -
beeboy
addikt
én nem tudom...
mindenhol azt hallom szar a maxtor, igen nagy %-uk tönkremegy, mégse tanulnak ebből a júzerek? :F
nem véletlen az 1 év gari, el kell felejteni!!
már én is hallottam olyat, hogy ''megvárta'' az 1 évet és a 13-ik hónapban durrant el!! -
iwu
addikt
Most szállt L egy 80GB Maxos, amúgy yól wagyok:(((
na pápá -
Goose-T
veterán
Csak poén volt. De úgy látszik, nincs humorérzéked. Elképzelhetô a tápprobléma. Ugyanis bekapcsoláskor nagyobb az áramfelvétel, mint müködés közben, és lehet, hogy a második vinyónak pont akkor nem jut elég dzsúz, de pár mp-cel késôbb, amikor beindult minden, megkapja a szükséges pluszt.
-
tocsa
senior tag
Hát ez elég szomorú. Ugyanaz a kanosszajárás, mint annak idején a HighPointTech HPT366-al (ATA66-os vezérlő). Defektes volt. Végül driverben workaround-ok segítettek. Úgy látom a Silicon image vezérlőnél ugyanez a helyzet. Bele kell nyugodni, hogy béta teszterek vagytok. Majd hoznak ki driverben workaround-ot.
-
-
Alan
aktív tag
Itt a baj: Abit NF7-S, Maxtor SATA 120 GB
Sajnos a lapodon lévő SiliconImage Sil3112 SATA vezérlő driverei és a Windows XP/2000 között egyelőre adatvesztési problémák léphetnek fel. Frissítsd a BIOS-t, frissítsd a drivert, és olvasd el ezt:
[L]http://www.techspot.com/vb/showthread/t-5460.html[/L]
Szomorú, de korai még ez a SATA, nem működik rendesen. -
Pizsi
csendes tag
Nekem meg néha a gép bekapcsolásakor nem pörög föl a vinyó (de sokadikra se), hanem fél perc után egy reszelő zizzenés hallható.
Ha ilyenkor lehúzom az adatkábelt (persze kikapcsolt állapotban) az esetek 90%-ban bekapcsoláskor felpörög! És utánna a kábel visszadugásakor már jó.
Na erre varrjatok gombot! :( -
gabe_
őstag
Hali
Nekem egy 20 gigás 5400es maxtorom, szállt el nemrég. egy hűtött rackben szerintem jó dolga volt... namost haveromnál vettem észre, hogy nem akar felpörögni. neki egyébként kb egy hónapja volt tápcsere a gépében, egy vadiúj, garanciás tápot kapott. lehet, hogy ez lett a veszte a vinyómnak? ( bár a tápkábelt az egyik cdjéről húztuk, le, tehát azt vitte... ) nemtom. Most egy 80gb-s 7200es vinyót pergetek, remélem jobb sorsa lesz... -
cyberdog
tag
No akkor mar ne is beszallok, nekem is van egy 60Gb Ibm vinyom es az is szokott olyanokat csinalni nagy ritkan hogy megall egy bazinagy kattanas es ujraindul,persze ilyenkor a fraszt hozza az embere lehett hogya taptol van :F valami noname tapom van abbol is 235Watos lehett hogy ez keves neki,emelett egy Duron procim van ami nem fogyaszt sokat, meg egy Cd iro is van valahol a doboz melyen,szoval lehett hogy a tap szar?
-
dimanche
csendes tag
Hali!
Nekem egy Maxtor 30Gb 7200rpm vinyóm van, 2001 szept gyártású, elvileg 2004 dec-ig van rá gari (a gyári matrica szerint..).
Nekem egy jó egy éve olyat csinál, hogy néha amikor indítom a gépet, nem pörög fel egyből a hdd, csak néhány mp-el később. Valamikor napokig nem jelentkezik a hiba. Menet közben minden ok. Ilyennel találkoztatok már? -
detri
aktív tag
Háj hobizoli!
Hogy bizonyosodtál meg, hogy tápegység hiba volt?
Mert tegnap este a maxtorom megint folyamatosan csinálta a kattogást, majd el is barmolta az oprendszert, megsérült egy system fájl. Ma újra akartam telepíteni a rendszert, de nem ment, install közben kattogás, aztán fagyás.
Most kicseréltem a tápot, és azóta megy rendesen. Persze máskor is ment napokat kattogás nélkül, szal nem biztos, hogy nálam is ez volt, de reménykedem...
(sajna csak egy régi 235W -os tápom volt itthon, ezzel is félek használni a gépet... :( )
Szóval hogy jöttél rá, hogy a táp a hibás?
kösz,
d. -
Dworkyll
tag
Maxtoralázók,
lehet ám, hogy az ön készülékével van a baj. Nálam egy 80G/5400-as dörmög egy DMP3-ban majd egy éve. Hozom-viszem, ütöm vágom, használom vízszintesen, függőlegesen és ferdén, kocsiban (!!!) buliban és íróasztalon. (Hol egy fafelület, kopognom kell :) -
hobizoli
nagyúr
Ilyen menet kozbeni olvasofej_goto_park_allasba dolgot, csinalt nekem is regebben egy tapegyseg...neha elfogyott a 12V egy rovidke pillanatra, azt aze'...
hobizoli -
vzzoli
tag
Ez gáz!
Ezt az Abit NF7 fórumba írtam, mert driverre, vagy alaplapi hibára gondoltam, de a hozzászólásokat olvasva ide is beírom:
''Help! Please!
Ha a Windows XP-t feltelepítem, akkor az első 4-5 indítás tökéletes. Aztán a Windows betöltése közben eccercsak újraindul a gép. Majd elkezdi futtatni a chkdsk-t. Persze a chkdsk talál legalább 400 hibás file-t. A következő indításnál ismét indulni akar a chkdsk, és akkor megint talál egy csomó hibás file-t. 3-szorra már nem indul a Windows. Amúgy meg ha nem futtatom a chkdsk-t, akkor minden tökéletesen műxik, sőt ha vindóz alól indítom a chkdsk-t, akkor nem talál semmi hibát.'' -
scang
senior tag
Nekem Hitachi/Ibm-van
arrol mit tudtok?
120gb/7200 valami Deskstar -
cyberdoom
tag
akarom mondani maxtort :)
-
cyberdoom
tag
Ne húzzátok már le annyira azt a szerencsétlen Matroxot. Akkor nálam biztos valami csoda folytán működik hibátlanul 6hónapja 4DB 120GB DiamondMax 8Mb caches HDD.....
Az hogy kidobja a fejet tápegység hibájától is lehet illetve kevés neki a leadott teljesítmény. Ez volt nálam is. Azóta az 550W E***Max-al már minden ok. -
esteban
senior tag
valahova mar irtam, de itt is felhivom a tarsasag figyelmet a kovetkezokre:
Azt gondolom mindenki tudja, hogy mennyire erzekeny a winyo a mechanikus behatasokra. Hat akkor mindenki kepzelje maga ele a HDD tortenetet - marmint annak a darabnak amirol epp beszelunk:
1., Kiskinai (koreai, malaj, etc.) leveszi a futoszallagrol, epp menszeszes a baratnoje igy kisse durvabban kezeli, mint ahogy kellene.
2., A kontenert szepen megpakoljak a targoncaval ahol frissen kezdett kollega alussza almat vezetes kozben .. pihenve a hetvege faradalmait.
3., A kontenert kocsira pakoljak, ami vegigzotykolodik a kikotoig. Utakat el lehet kepzelni csak gondoljunk Csepel gyartelepre :)
4., Bepakoljak a kontenert, de a darukezelo reszeg igy mondjuk 1 meterrol elengedi azt .. hopppa.
5., Kipakoljak a kontenert a hajout masik vegen. Mondjuk Hamburgban, innen: kamion, importor, nagyker, kisker, kozepsoker .. mindenki megautoztatja stb.
Na most igy idekerul az orszagba 1 lada winyo (mondjuk 500db, nem tudom hogy pakoljak oket) es mivel a szallitas nem volt megfelelo ezert lepusztulnak. Ezutan mindenki levonja a kovetkeztetest, hogy a XXX sz@r.
Pedig: ua. elofordulhat meg a YYY is, hiaba a Z ev gari.
A fentiek persze nem jelentik azt hogy nem lehet sz@r az adott termek, de gyakrabban van arrol szo, hogy itt problemak vannak a szallitassal.
Ergo: tenyleg figyelni kell ha valami nem muxik itthon, de ugyanakkor nezzetek korul mas orszagok forumain is, ott mi a helyzet?
Pl. Itt malaysiaban mindenki meg van elegedve a Maxtorok minosegevel ... -
detri
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nekem is van egy ilyen 80Gb-os Maxtorom, és u.ezt a hülye hangot adja ki, majd megfagy a rendszer. Szerencsére mostanában nem okozott a kattogás - fagyás nagyobb galibát (kop-kop), de nemrég egy 10Gb-os partíciót kellett formázni miatta, másképp nem kelt életre.
Nem hiszem, hogy nálam túlmelegedés okozza, nyitott házban van, és még nem is volt ilyen nagy hőség, mikor már adta ezt a hülye kattanó hangot.
Mellesleg van egy 80as Seageteem is, azt meg sem tudom fogni, égési sérülést okozna, de annak soha semmi baja...
Az a kérdés, hogy hogy vihetném vissza garanciában, mert végülis működik... csak ez így nagyon veszélyes, bármikor befoshat. Tuti nem cserélik ki, ha odaviszem, és látszólag semmi baja. :(
kösz a segítséget,
detri -
bendi
tag
Most azt mondja egy boltos ismerősöm, hogy a 3 év garos WD 8MB kessel nagyon jó, mert vmi prémium db... nekem is olyan van, csendes is, gyors is, és egy éves... 2 év mulva meg úgyis veszek másikat:DDD
-
sequator
senior tag
az új maxtorok nagyon szarok, egy éves sevolt mikor lehet egy 20 GB darab, de a jó kis quantumjaim már 4 éve bírják(pedig szállítgatom erősen őket, sokáig csak rack nélkül dobozban:)) ) mellette egy quantum/maxtor 80 GB van és bízom benne:)) szvsz inkább a maxtor miatt szarok a vinyóik, nem a quantum miatt
ha jót akarsz magadnak, mentesz mindent, és megszabadulsz tőlük
Sautia -
L3zl13
nagyúr
-
up
senior tag
Ajánlom a Maxtor oldaláról letölteni a vincsik diagnosztizálására szolgáló PowerMax nevű programot. És persze ajánlom a Seagate-et is, tényleg azok most a tutik! (nálam is az van, miután behalt a fostaliga IBM...).
-
bendi
tag
válasz
agrarfiatal #14 üzenetére
Egy pár matrox úgy matrox, hogy Quantumnak készült, csak megvette a matrox.
Ergo, ua. hibák:(( Ugyanaz a chip pukkant ki rajtuk, ugyanaz a kattogás... -
bendi
tag
Az a helyzet, hogy kaksi vinyója minden cégnek van. Nálunk is kimúlt vagy 5 maxtor, 3 IBM, Korábbi Seagate-k is gyagyik voltak, WD-k is... szóval a helyedben én a garanciára mennék, mert ha meg is hal, akkor is kicserélik. A kattogó hang valóban hőkalibrálás, de ha sürü, akkor gáz...
IBM vinyóm is így múlt ki... Szerintem kérd ki egy általad megbízhatónak ítélt eladó véleményét, akár PH-st is... melyikkel van a legtöbb gond. -
L-Zo
csendes tag
Sziasztok! A Maxtorról annyit: nekem kettő tojt be, a cimbimnek is kettő, és további két ismerősömnek is 2, ill 1. Tehát az összesen 7. Az elsőnél a 2000 közölte, hogy bs-os. Megformáltam dos alatt, de semmi hiba. Visszavittem nem mondom hova, M-betűvel kezdődik, és nem Mistral, ahol közölték, a windows csinál fantomhibákat. Erre én letöltöttem a powermax-ot, ami már jelezte a hibát. Mivel 2 nap volt még a gariból, és nem akartam megszívni, fogtam a piezzo-s gázgyújtót, és adtam az elektronikának. Nyomot nem hagy, de a chipek a nyagyfesztől megfáznak. Ki is cserélték, persze morogtak, hogyˇ''érdekes, pénteken még ment''. Én meg csak mosolyogtam. A másik a mai napig itt van nálam, de az céges, nem érdekel.
-
agrarfiatal
senior tag
A fejkalibrálást a melegedés miatt kell végrehajtania a winyónak. Valahol olvastam hogy a mai vinyók már nem csinálnak ilyesmit. Lehet hogy marhára melegszenek nálad. Valszeg, hogy a maxtor wincsik is örököltéka quantumok-e tulajdonságait.
-
FaBatka
aktív tag
Mi rengeteg Maxtort viszünk vissza garba. Volt olyan, hogy 200Gb/7200 gyári csomiból a gépbe, egyből halott volt. Sokat nem tudtam vele csinálni. Seagate melegen ajánlott, főbb tulajdonságai mellett a hangja is meggyőző, főleg ott ugye ahol sok a művelet. Smasungról annyit, hogy itt bennt van egy 30GB/5400 már kb 2 éve, semmi baja, pedig szinte minden nap megél egy hazautazást, meg vissza.
-
piszkosfred
csendes tag
Inkább máskor vegyél a vinyó aljára egy hűtőt! Titan márkájú kb. 1500 HUF.
Nekem azóta 25 fok 37 helyett. -
L3zl13
nagyúr
Néztél már SMART-ot?
-
John
csendes tag
Kösszi az eddigi hozzászólóknak. Természetesen várom további ''HDD Guruk'' segítő hozzászólásait is.
Ki mit szól a Samsung winyókhoz? 3 év garit adnak rájuk. Szerintetek ebből levonható valami megbízhatósági következtetés? (Fontos tudni, hogy nagy igénybevételről van szó)
Az újabb szériás Maxtorok is ''kakik''? Merjek-e venni egy 200 GB (8MB cache)
maxtor-t, vagy inkább felejtsem el a Maxtort?
Üdv. -
bzs
tag
Kicsit vessél keresztet ezekre a maxtorokra, mert ha már elkezdték a kattogást, a napjaik(perceik?) meg vannak számlálva. Ezt egyébként túlmelegedéskor bírják előadni, szóval lehet, hogy egy kicsit alaposabban kellene őket szellőztetni.
A WD-re, vagy Seagate-re való áttérés erősen javallott, mindkettőnek jobb a hőmérséklet-tűrése. -
Notes
senior tag
Én inkább egy másik HDD márkát ajánlanék. Egy csomó topic tele van azzal hogy az utóbbi időben nem igazán megbízhatók a Maxtorok. Persze van aki nem olvassa a PH-t vásárlás előtt...
Én mindenesetre gyorsan menteném az adataimat a helyedben. -
John
csendes tag
Sziasztok!
2 db (kb 1 éves) Maxtor 80 Gb-os HDD van Raid0-ban. Egyre gyakrabban van az a jelenség, hogy a winyóról való olvasás néhány másodpercre megszűnik (átmeneti fagyi), majd parkolás-hanghoz hasonló kattanás hallatszik. Ezek után a folytatódik az olvasás. Mi okozhatja ezt?
A vinyók kb. 2 hónapos korában is így kezdődött a baj, majd az egyik kimúlt, nem kis adatvesztést okozva. Persze gariban kicserélték, de óriási problémát okozott az adatvesztés.
Légyszi ajánljatok nekem jó HDD util prg-ket (letöltési címmel együtt), amikkel a BadBlock-okat ellenőrizni ill. kezelni lehet.
Maxtor ''kattogás szakértők'' építő jellegű leveleit várom.
Előre is köszi
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest