Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Testpilot72

csendes tag

válasz zAPAtyin #227 üzenetére

Sziasztok!

Hozzám került egy ilyen jószág és kicsit hullik tőle a hajam. Olvastam már róla néhány dolgot, de jót még nem sikerült. Alapban 2.3-as android van rajta, amit szerettem volna frissíteni, de gyári frissítés nincs. Még úgy sem, hogy az idióták (Maxell) kiadták ugyanezt a készüléket 4-essel is. Ezen még túl is lehetne lendülni, de hogy Play sincs rajta gyárilag csak valami szánalmas Slide Me store, az már bosszantóbb. Ráadásul feltenni sem egyszerű a Playt, mert miért is lenne az. Nehogy már jól érezze magát a user.

Nem gond, elkezdtem hackelni a cuccot mindenféle android kezelő programmal. Nem is volt semmi baj addig, amíg egy kikapcsolás után már nem indult el. Ült a pingvin a sarokban, boot-olgatott, hullámzó android felirat, bejött a kezdőképernyő, majd hopp visszajött az android felirat és úgy is maradt.

Gondoltam szeretem a kihívásokat, majd megoldom valahogy. Eljátszom vele esténként. (Alma user vagyok egyébként) Most jön az amivel már tényleg nem tudok mit kezdeni:

Megtaláltam a system recovery utility-t (v1.3.37), nyomtam egy SYSTEM recover-t, és ez lett:

----RECOVER----
    Checking firmware...
    E:Check faild
    Recover failed, please reboot and recover again!

Nyomtam egy reboot-ot és azóta ezt a nótát fújja. Jah és persze hab a tortán, hogy a recovery menüben nem tudok lépkedni, ott maradt a Reboot system now-n. Így már nem férek hozzá a többi lehetőséghez:

Factory reset
    SYSTEM recover
    Update from SDCARD
    Update from uDISK

Ilyenkor mi van? USB-n keresztül van valami kommunikációja, mert pl. a Mobogenie automatikusan elindul, ha rádugom a gépre. Mi lehet az E meghajtó? Talán az SD slot vagy az USB? Ott keres valami file-t? Nem valami gyári rejtett partíción szoktak ezek a visszaállítási lehetőségek?

Valaki segítsen, mert fogytán a türelmem. Eddig is csak ezért nem csaptam a falhoz, mert elég gyors volt, amíg működött, van rajta rendes USB és HDMI is. Média lejátszónak jó lenne, ha menne... :-)

Köszi előre is!

• Upo

addikt

válasz zAPAtyin #225 üzenetére

OTG kábellel egeret kell rádugni, azzal el lehet navigálni a beállításokban a fejlesztői lehetőségeknél az usb debugging-ig. Utána megint lesz adb kapcsolat.
    Ha a régi rom megvan akkor egy micrsd-re rá kell másolni, átnevezni update.img-re, berakáskor megkérdezi hogy telepítsen-e. Az egérrel le lehet ok-zni.

Új hozzászólás Aktív témák