- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #273 üzenetére
Nem ajánlanám felrakni, eddig még senkinek nem lett jó, téglát csinál a tabletből. Egész más a rendszer, a hardver is más lehet, azok még 512 ramosak, a 4-esek meg 1 gigások. Kellene valakinek mentenie 2.3-at, nekem nincs olyan készülékem. Azzal meg lehetne próbálni újrarakni. Esetleg megnézni hogy valami szétcsúszott-e belül.
-
Upo
addikt
Jaj, tudom már mi lehet ez a vírusos valami. Ha túl nagy a zip akkor kiír valamit a g.drive, hogy nem tudja ellenőrizni és vírusos lehet. Ez nem azt jelenti hogy vírusos, hanem hogy nem akarja a google vírusellenőrizni mert túl nagy és az sok időbe telne neki. Simán le lehet tölteni, a jobb alsó sarok környékén van egy lefelé mutató nyíl, arra kell kattintani. Először cumiztam vele én is mire rájöttem.
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #250 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb ha fel lehetne rakni az oma touch recoveryt, ott egy wipe data és kész. De ahhoz is kell adb. Ha nincs bekapcsolva a debugging akkor nem nyert, akkor tényleg újra kell rakni. Azzal még az a gond hogy tudni kéne hogy 2.3-as vagy 4-es android van rajta. Ha 4.0 vagy 4.1 akkor itt van a fórumban letöltési link, 2.3-at még nem mentett le senki, azt nem tudjuk újrarakni. Oda nem jó a 4-es mentés, más a hardver, tönkreteszi a gépet.
-
Upo
addikt
válasz
gabcsdeath #248 üzenetére
Nem kell jdk és sdk, felesleges több gigát letölteni annak aki nem akar fejleszteni.
A driverek mellé feltetem egy adb telepítő csomagot, 500kB !
Egy gond lehet vele, ha az adb debugging nincs engedélyezve a készüléken akkor nincs adb elérés.
Az a --wipe_data az nem adb parancs, hanem a recovery parancs argumentuma. Úgy lehet elérni, hogy ha van működő adb kapcsolat. Be kell írni parancssorba az
adb shell
parancsot. Ekkor ad egy másfajta promptot, ez a shell. Itt kell beírni a
recovery --wipe_data
parancsot. Ha van recovery parancs a tabon akkor újraindul és megcsinálja. Nincs kéznél készülék, de szerintem nem fog menni.Másik megoldás a fastboot, itt a parancssorban ezt kell beírni:
adb reboot bootloader
Újraindul a tab fastboot módban, ha még nincs akkor az illesztőprogramokat itt is kell telepíteni. Utána a fastboot -w
parancs hatására megcsinálja a factory resetet. Az adb telepítőmben van fastboot parancs is, onnan lehet azt is indítani. -
Upo
addikt
válasz
zsoltocska67 #232 üzenetére
Valami lejátszót fel kellene rakni. Pl. MX player vagy ami bejön.
-
Upo
addikt
válasz
zAPAtyin #225 üzenetére
OTG kábellel egeret kell rádugni, azzal el lehet navigálni a beállításokban a fejlesztői lehetőségeknél az usb debugging-ig. Utána megint lesz adb kapcsolat.
Ha a régi rom megvan akkor egy micrsd-re rá kell másolni, átnevezni update.img-re, berakáskor megkérdezi hogy telepítsen-e. Az egérrel le lehet ok-zni. -
Upo
addikt
Köszönöm a feltöltést, felraktam, működik a wifi.
Érdekes hogy 4.1 alatt is más a partíciók kiosztása mint 4.0 alatt.
A kernel, boot, cache és emiatt a backup partíció mérete is változott, a belső tárhely is nőtt egy kicsit (de nem olyan nagy mint 2.3-al)
Most jön a root, cwm, gapps aztán meglátjuk. -
Upo
addikt
válasz
krasovics #216 üzenetére
Melyik android van rajta? 2.3, 4.0, 4.1 ?
Ha 2.3 akkor olyant nem tudok, valakinek kéne lementenie, ha 4.0 akkor a #161 hozzászólásban van link, ha 4.1 akkor az előtted levő hsz-ban. Le kell tölteni a megfelelőt, az .img file-t rá kell másolni egy üres microsd-re, ha nem az a neve akkor átnevezni update.img -re. A 4.0 letöltés az az, a 4.1-nél a nagy zipet ki kell csomagolni és átnevezni. Be kell dugni az sd-t, a tab rákérdez hogy frissítsen-e, rá kell nyomni hogy frissítse. Ez talán helyre teszi. Ha nem akkor recovery-t kell felvadászni, nehezebb eset de előbb az update-t kellene kipróbálni.
-
Upo
addikt
OK, felkerült a v2 verzió.
Indításkor megkérdezi az op.rendszer verzióját, de később a tárhelyet a 6-os pontban át lehet állítani.
- adb_usb.ini-be bekerült a 2.3-as Maxtab USB VID-je.
- cut grep hibaüzenetek kijavítva, már csak a root kell, busybox ha nincs telepítve az nem baj mert saját busybox-ot használ.
- MTD ellenőrzésbe bekerült a 2.3-as Maxtab MTD kiosztása Janos6662000 jóvoltából. -
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #209 üzenetére
Köszönöm, ezek szerint /mnt/storage/sdcard
Akkor beépítem ezt is.
-
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #207 üzenetére
Ha megvan a root elérés az ok, köszönöm a mount kimenetét, ezek szerint a belső tárhely ezen máshol van, nem /mnt/sdcard hanem /mnt/storage
Micro sd-t ezek szerint nem tettél bele, valószínű az is máshova kerülne.
Este ha lesz kis időm akkor belerakom a 2.3-as maxtab tárhelyét a szoftverbe meg javítom a hibákat, de a microsd-t nem tudom így beletenni. Ha közben mégis akadna egy belevaló kártya és meg tudnád ismételni azzal együtt akkor belerakom az sd-t is. -
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #204 üzenetére
Rootolt a tablet? Az rkdump mentéshez root engedélyek kellenek, illetve frissített busybox. Ha root-olt akkor kicsit tanácstalan vagyok. A busybox-os dolgot még megoldom de a root-ot nem lehet megkerülni.
Megpróbálok utánanézni.
Másik dolog a belső memória:
tarhely: /mnt/sdcard
mkdir failed for -p, Read-only file system
ez érdekes, a belső tárhely csak olvasható, itt valami nem kerek. Lehet hogy a 2.3-as változat nem oda csatolja a tárhelyeket. Kérnék egy segítséget hozzá, parancssort meg kellene nyitni, belépni a maxbackup könyvtárba és kiadni ezt a parancsot:
adb shell mount
és amit kiír azt ide bemásolni. Ha lehet akkor egy microsd-t is be kellene tenni, mindegy hogy mi van rajta de a csatolási pontjára kíváncsi lennék.root mikéntje a #3 hozzászólásban.
Az MTD ellenőrzés azért adott hasznos infókat.
mtd4: 20000000 00004000 "backup" VS mtd4: 0f000000 00004000 "backup"
backup partíció az újon 512MB, a régin 240MB
mtd8: 20000000 00004000 "system" VS mtd8: 10000000 00004000 "system"
system partíció az újon 512MB, a régin 256MB !
mtd9: 84200000 00004000 "user" VS mtd9: a4800000 00004000 "user"
user partíció az újon ~2.06GB, a régin ~2.57GB (ez a maradék belső tárhely /mnt/sdcard)Valószínű ezért lettek féltéglák a 2.3-as tabok a 4-es update.img-vel.
Vagy át kellene particionálni a flasht vagy bezsúfolni a 4.0-t a 256MB system partícióra, de ezeket nem tudom hogy kell. -
Upo
addikt
válasz
Style313 #199 üzenetére
Ez a készülék úgy nézem nem Rockchip-es, 2 magos AmLogic 8726MX van benne, úgyhogy Rockchipes flash programokkal és leírásokkal ne menj neki mert tönkreteszi.
Természetesen az ADB-s leírásokat lehet követni, az univerzális, csak a megfelelő ADB drivereket kell felrakni, de az neked már megvan. USB debugging be van pipálva mert adb reboot működik. Úgyhogy itt kénytelen leszel előbb root-olni, utána mennie kell a dolognak.
Első körben megpróbálnám EZT letölteni, bemásolni, feltelepíteni, elindítani, ha a su binárist akarja frissíteni akkor megcsinálni. Nem biztos hogy megy, csak akkor ha az android úgynevezett "pre-rooted" rajta. Pl. a Wayteq XTab70dci-ben van ilyen chipset (SOC), nekem volt olyan tabom, azzal így működött, ha neked is megy akkor köszönet Kelzsoca-nak a leírásért.
Ha így nem akar akkor a pc-re dugós adb-s rootolás kell neked, #3-ban le van írva, ezen is mennie kell. Ha sikerült akkor újra megpróbálni a Googleplaystorosítást. -
Upo
addikt
válasz
Janos6662000 #200 üzenetére
Feltettem driver csomagot is IDE, driver.zip.
Az usb_driver_r03-windows mappában van az adb driver, normál módú és az Oma féle CWM Touch recoveryvel működő adb driver is benne van.
Az Rkusb mappában a flashelő programokhoz való driver van (RkBatchTool, RkAndroidTool), így minden driver egy csomagban megvan.
64 bites op.rendszereknél (Vista, Win7, Win8 x64) az aláíratlan illesztőprogramok telepítését engedélyezni kell, 32 biten nincs ilyen gond, ott csak kiírja hogy aláíratlan meg nem biztonságos blabla..., tovább-ot kell nyomni és feltelepíteni.
Ha valami nem működik akkor írj, megoldjuk. -
Upo
addikt
Egy kis hibajavítás, az újraindítások kicsit össze voltak keveredve.
Új verzió:
maxbackup_v1Indítása: maxbackup.exe, 64 bites windowsokon maxbackup64.exe
Amit tud:
- adb_usb.ini bemásloása a megfelelő helyre
- update.img mentése (ez gyakorlatilag a teljes ROM, RkBatchTool-al flashelhető vagy sd-re másolva frissíti magát)
- partíciók egyenkénti mentése (misc, kernel, boot, recovery, system), az eredmény RkAndroidTool-al flashelhető.
- tablet újraindítása (normál, recovery módba, flash módbatervek a következő verziókba:
- rootolás
- Google appok telepítése
- cwm recovery telepítése (Oma CWM 5.5.0.4 touch, hangerőgomb nélüli tabokon is működik)
- adb driverek telepítése (1 klikk), utána csak rá kell dugni a tabot és felismeri (recovery és flash mode driverekkel együtt)A tervezett dolgok nagyjából már megvannak csak össze kell rendezgetni és beilleszteni a programba.
A driver telepítőn kell még kicsit reszelni hogy minél kevesebb felhasználói beavatkozást igényeljen (ideális esetben semmi), a többit talán ma estére bele tudom rakni ha minden a terveim szerint megy.--
Többen írták hogy C7-en a power+reset gombbal belép a recoverybe, nálam ez úgy megy legjobban hogy benyomva tartom a reset és power gombot egyszerre, utána felengedem a reset gombot és egy kicsivel később a power gombot. Kis gyakorlással szinte 100% a recoverybe lépés. Ha mégis kiteszi az android logót akkor csak simán reset, és lehet előlről kezdeni..
-
Upo
addikt
Összekalapáltam gyorsan 1 kis csomagot a Maxtab firmware mentésére.
Nekem Maxtab C7-em van, 4.0 androiddal és 1GB RAM-al.
Elvileg a C8-akon és az 512M ramos gépeken is mennie kell, a proc/mtd-ből szedi ki a partíciókat.
Ha valaki kipróbálta nem olyanon mint az enyém és működik vagy nem működik akkor jelezze.
Innen lehet letölteni, maxbackup.zip
Kicsomagoláskor csinál egy maxbackup könyvtárat, ott a backup-al kell indítani (backup.cmd)
C7-en ha valaki le tudná menteni a 4.1-es androidot és felteszi valahova akkor hálás lennék érte.
4-es menüpont, update.img amire szükség lenne.Eszembe jutott még hogy bele lehetne tenni akár a root-olást és a recovery telepítést is, ha lenne rá igény akkor megcsinálom.
Ha kapok 4.1 mentést azt kipróbálnám az enyémen, nagy valószínűséggel menne rajta.
A 2.3-al kiadott gépekre nem biztos hogy felmegy a 4.0/4.1, nem biztos hogy ugyanazok a hardverelemek/szenzorok vannak benne, meg a partíció kiosztásra is kíváncsi lennék. a 2-es menüponttal meg lehet nézni, felül az én gépemé, alá teszi a csatlakoztatott gépét. Valaki akinek 2.3-a van nézze meg és jelezze hogy ugyanolyan-e? Illetve 2.3-ból is jó lenne mentett update.img. Jó lenne gyári, recovery és root nélküli mentés, de ha valaki nem olyat linkel akkor írja oda hogy mit változtatott rajta.Előre is köszönöm a visszajelzéseket
Upo
U.I. 4.0 gyári update.img már van fferi16 jóvoltából a #161 post-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest