- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
Adott az 1 körüli másodrendű Taylor-polinom: x^2+2x. Kérdésem, hogy az eredeti fg.-t hogy tudom meghatározni?
-
fpeter07
veterán
Integrálás polártranszformációval:
Hogyan tudom meghatározni az integrálás határait? -
fpeter07
veterán
Tud valami olyan honlapot, ahol kezdeti értékes differenciálegyenletek vannak megoldással?
-
fpeter07
veterán
Szimplex módszer:
[link] [link]Néhány feladat(részlet) Az induló szimplex minden esetben a [0,1] intervallum legyen?
Ez mit jelent? Mik legyenek a kezdő szimplex koordinátái? Három pont kellene ugye, az határoz meg egy szimplexet.
Másik: Az induló szimplex minden esetben legyen az egységvektorok és azok összegvektora által meghatározott szimplex.Neten találtam mindenféle egyenlőtlenségekkel és márixokkal foglalkozó feladatot, de ilyen centrummal illetve tükrözéssel, zsugorítással foglalkozót egyet sem. Honnan tudom, hogy mikor értem el a minimum helyet?
szerk: Oh, az első idézet egyváltozós feladatra vonatkozik... A másik kérdésem még fennáll, hogy ott mi a szimpex koordinátái.
-
-
fpeter07
veterán
válasz
concret_hp #3981 üzenetére
31 kredit?
Az nem semmi, itt anal I., II. mellett csak numerikus matek van. Ez összesen 8 kredit. Persze lesznek még matekos tárgyak, csak álnév alatt.
-
fpeter07
veterán
Csak egy megjegyzés, de tapasztalataim szerint nem az analízis a matematika legszebb ága. Persze jó dolog megmondani egy kétváltozós fg.-ről, hogy hol van maximuma, ill. minimuma, de nekem már hiányoznak kicsit a számok. Hobbiból nem biztos, hogy tanulnám.
-
fpeter07
veterán
Kaptam egy feladatot, mi szerint bizonyítanom kellene a pont-egyenes távolságának a képletének a helyességét. (koordináta geometria) Interneten találtam több féle megoldást is, valaki meredekséggel, valaki pedig a trigonometria segítségével oldotta meg.
[link1]
[link2]Nem tudtok olyan részletes levezetést, ami csak egyszerűen a koordinátákkal dolgozik? (pl: meredekség mellőzésével) Próbálkozom én vele, de elakadtam sajnos. Lehet újra fogom ismét kezdeni, de nincs új ötletem hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest