- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Salak
aktív tag
Lehet mégsem jó, így sokadszorra nézve:
Ugyanis a 3. sorhoz érve, ha megnézzük, akkor az 1-es ember a C-n ül, a 2-es pedig a D-n, tehát egymás mellett és ugye az első héte nis egymás mellett ültek az A-B székeken.
Lehet, hogy mégsem lehet...
Itt az irodában merült fel a dolog, abszolút életszerű helyzetben, így vannak elrendezve a székek/asztalok és az egyik kollégámban merült fel, hogy vajon megoldható-e
-
axioma
Topikgazda
Szivesen. Azt elarulod, hogy ez igy feladvanykent merult-e fel eleve, vagy van valami eletbol lesett alapja? Mert elsore reflexbol azt mondtam volna - mar abbol kiindulva, hogy egyaltalan megkerdezik - hogy nem lehet, es a konstrualasnak is azert kezdtem neki, hogy kideruljon, mi az akadalya (hatha menet kozben eszreveszem). Csak aztan az lett a vege, hogy vegigfutott.
-
axioma
Topikgazda
Kezdjuk egy pontositassal, az utolso mondatodra: en ugy ertettem, hogy a szekek tulkepp 4 csoportban alkotnak part, nem pedig 2 csoportban negyest. Es nem csak az nem lehet, hogy egy par az AB-re ul ketszer, hanem az se, hgoy egy par elobb az AB-re, kesobb a CD-re ul. Ellenben attol hogy ult az AB-n, attol meg az AC-n ulhetnek ok, mert az nem szamit parnak.
(szerk. most latom az embereket kisbetukkel jelolted volna, en oket szamoztam)
Ennel a feladatnal az a ciki, hogy me'g azt is el kell donteni altalaban, hogy keresel megoldast, vagy bizonyitod, hogy nincs
Parositasokra van egy ilyen halmaz, bar most nem tudnam azt se eldonteni, hogy ez egyetlen ilyen, vagy van (permutaciotol eltekintve) kulonbozo masik valtozat is.
1-2, 3-4, 5-6, 7-8
1-3, 2-4, 5-7, 6-8
1-4, 2-3, 5-8, 6-7
1-5, 2-6, 3-7, 4-8
1-6, 2-5, 3-8, 4-7
1-7, 2-8, 3-5, 4-6
1-8, 2-7, 3-6, 4-5
Na most ezeket kene megprobalni szekekkel osszerendelni, itt ugye mar van egy kis szabadsagfok, hiszen egy szeket mindenki kihagy. Vegulis ha nem szurtam el a matrix jelolgeteset, fenti sorrendhez az alabbi leulesek megfelelnek (ertsd: a masodik sorhoz az itteni masodik sor, es a masodik karakter a fenti 2. helyen ulo 3 szamue).
ABCDEFGH
BADCFEHG
CADBGEHF
DHCGAFBE
EAFBGCHG
FCEDHAGB
GBHAEDFC
(es az 1 a H-n, a 2 a G-n stb. nem ult soha).
Ugyhogy ez elegge igennek tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- PC - Hardcore Gamer - Snowflake Edition - i7-14700K / RTX 4070Ti SUPER / 64GB DDR5 RAM / 2TB SSD
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest