- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
--Disztroj-- #2 üzenetére
Akinek a depresszióján segít az életmódváltás, az nem depressziós, csak szar az élete. Pont. Depresszió az, amikor minden jó, minden fasza, de az egyén mégis úgy érzi magát, mint akinek sz*r az élete.
-
erer1000
őstag
válasz
természetesen, engem is a rendszeres séta sport életmód váltás gyógyított meg az MDD-ből, miközben erőm se volt felkelni az ágyból, csak sírni, és aludni, hogy addig se a valóságban legyek, és csak akkor keltem fel az ágyból amikor már tényleg el kellett mennem mosdóba.....
szerintem te inkább a "jaj de depis vagyok" trendre gondoltál hogy azon segít.
-
nexplo
őstag
válasz
--Disztroj-- #13 üzenetére
A veszély mindig benne van minden újdonságban. A szabályzás is sok esetben csak akkor jön amikkor már baj van a dologból. De ne legyen így
-
Elims
veterán
válasz
Sziasztok!
"A depresszióst ki kell zökkenteni a megszokott életteréből, komfortzónájából. Kb ezzel indulnak a kezelések. Nem végleges megoldás, de elsőkörös és igenis sokakon segít, de minimum enyhíti az állapotot."
Így van.Ezt csak az az ember tudja,aki már benne volt és nem csak olvasta/hallotta vhol.
Nagyon sokat tud segíteni a nyugodt sétálás a természetben és a "kutyasimi".De a témánál maradva,ez a lépés egy nagy ugrás lesz.
-
válasz
szerintem ez erősen a bagatellizálás kategória
aki nem "csak rosszkedvű", az magát nem tudja kigyógyítani az esetek nagyrészében kutyasimivel.
(hugom pszichológus, szokott mesélni - általánosan, nem konkrét betegekről. régen én sem hittem benne, hogy ez "betegség", de már tudom h az...)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sajnos én továbbra is azt látom hogy magában erdőben sétálással valós depresszióból kevesen tudnak kijönni és kell a szakember. Amikor pedig vki mélyebbre csúszik beesik egy általad írt pl pszihózis ott pszihologus+pszihiáter(+gyógyszer) nélkül brutál rossz a felépülés esély. Ehez képest szakemberrel 2023ban 80-90%+ gyógyul.
MOon még mindig az alkohol a top ahogy nézzük az 500k-1millió alkoholista országa vagyunk. Aztán jönnek a dizájnerek. Ehez képest a xanax szó se róla komoly gond de marginális. Ha pedig 18+ lehet alkoholt inni akkor a fűt nem értem mért büntetik.
Az egy kattintásra meg annyit, hogy ez régóta így van. Nincs idő a fejfájásra Saridon. Dolgozni kell, gyerek hétvége beteg vagyok már csúszik le az antibiotikum+láz/fájdalom csillapító. Közben nekem sok fogalmam nincs mit, hoyg fog gyógyítani a neuralink, sötétebb lesz e tőle a jövő vagy épp szebb.
-
aginor
veterán
válasz
--Disztroj-- #8 üzenetére
Sajnálom, hogy tapasztalatod van a témában és remélem nem bántottalak meg.
Sajnos sok esetben a depresszió olyan kórképet alkot, amikor a változtatás nagyon nehéz, vagy egyszerűen lehetetlen. Ilyen esetekben nem segít a változás sulykolása, inkább tud ellenkező hatást elérni, mert nyomás alá helyezi az alanyt, ahelyett, hogy tehermentesíteni. Ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogy az illetőnek milyen problémái vannak. Enyhébb és/vagy kezdődő esetekben valóban megoldás lehet egy egyszerű életmódváltás (de bárcsak olyan egyszerű lenne az a mai világban).
A gyógyszer és az ilyen kütyük gyors (azonnali?) és egyszerű megoldást kínálnak, viszont hosszabb távon nemcsak, hogy nem javítják a helyzetet, hanem egyenesen ronthatnak rajta.
Én nem gondolom, hogy ez lenne ennek a kütyünek a valódi célja (rengeteg üzleti ötletem van, pedig nem vagyok jó az ilyesmiben). Ez csak kamu, hogy a bevezetést megkönnyítse és leküzdje az általános ellenállást, de hosszútávon egy nagyon sötét jövőt vetít előre.. Bár remélem, hogy csak negatív vagyok, és nem lesz igazam.. -
Dare2Live
félisten
válasz
--Disztroj-- #5 üzenetére
Sajnos a depressziósok túlnyomó részének "egy kutya vagy rendszeres erdei séta/sport/életmódváltás" kb annyit ér mint halottnak a csók.
És most tekintsünk el attól, hogy a köznyelv egy tartósabb rosszkedvet, serdülő melankóliát is depressziónak hív.
-
nexplo
őstag
válasz
--Disztroj-- #8 üzenetére
Szerencsére nem vagyok érintett a témában így nem tudok rá érdemben mit írni, mert nincs tapasztalatom. Hosszú távon biztosan széles körben lesz eredménye a kutatásoknak, a kérdés hogy ez mikor lesz "publikus". Sajnálom hogy érintve vagy
-
nexplo
őstag
válasz
Szerintem ezt a terméket nem a zárt osztályon vendégeskedő páciensekre tervezik. Azok már elnézést a szóért de nem érnem meg kemény dollárokat.
-
aginor
veterán
válasz
Mondjuk látszik, hogy a depresszióhoz nem különösebben értesz, mert heti egy séta és két kutyasimogatás nem oldja meg (illetve persze nem is minden megbetegedés esetén lehet rábízni a betegre egy állatot). Ettől függetlenül ebben viszont abszolút igazad van: "meglehetősen szkeptikus vagyok, amikor egy milliárdos üzletember a termékével egy gombnyomásra akarja ezt megoldani egy agyba ültetett chippel"
-
nexplo
őstag
válasz
Nem hiszem hogy mezei depresszióra fejlesztenék. Ez azért annál komplexebb kicsit
-
Dare2Live
félisten
válasz
jujjj....
btw a felsorolt dolgok a rákot is gyógyítják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest