- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamarci
újonc
Üdvözletem!
Első M42-es objektívemnél tapasztalt (egyelőre) furcsaságok kapcsán lennének kérdéseim.
A gép egy Pentax K1, az obi egy CZ Tessar 50mm f2.8 (ezüst verzió), az M42 adapter (most már tudom) vázba nem beülő típus.1.) Az obi felső része (a rekesz-értékekel) szemből nézve 12 óra helyett kb 3 óránál helyezkednek el, mikor megszorul. Persze ez nem befolyásolja a képet. De ez teljesen random, hogy hol kezdődnek a menetek, és hogy áll be az obi? Vagy az én adapterem elcseszett alapból?
2.) A végtelen hiánya és a fókuszgyűrűn mutatott nem reális tárgytávolságok mind a nem vázba beülő adapter miatt van (kb +1 mm)? (a végtelen hiányáról olvastam a téma összefoglalóban)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest