Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- iOS alkalmazások
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- A Sony is belépett a 200 megapixeles klubba
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamarci
újonc
Üdvözletem!
Első M42-es objektívemnél tapasztalt (egyelőre) furcsaságok kapcsán lennének kérdéseim.
A gép egy Pentax K1, az obi egy CZ Tessar 50mm f2.8 (ezüst verzió), az M42 adapter (most már tudom) vázba nem beülő típus.1.) Az obi felső része (a rekesz-értékekel) szemből nézve 12 óra helyett kb 3 óránál helyezkednek el, mikor megszorul. Persze ez nem befolyásolja a képet. De ez teljesen random, hogy hol kezdődnek a menetek, és hogy áll be az obi? Vagy az én adapterem elcseszett alapból?
2.) A végtelen hiánya és a fókuszgyűrűn mutatott nem reális tárgytávolságok mind a nem vázba beülő adapter miatt van (kb +1 mm)? (a végtelen hiányáról olvastam a téma összefoglalóban)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z50 váz + Nikkor Z 16-50mm VR KIT
- Nikon Z6 - FTZ - CFexpress B - Godox TT685 vaku - XPro távvezérlő
- DJI OSMO MOBILE 7p gimbal kiváló állapotban eladó
- DJI Osmo Pocket 3 Standard Combo / Akciókamera / VLOG kamera - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- GoPro Hero 13 HB-sorozatú moduláris objektívkészlet - Anamorf, Makró, Ultra széles + 4db-os szűrő
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Pro 4th 12.9 2020 - Wi-Fi - Space Gray - 128GB - Akku: 86% - Megkímélt állapot!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest