Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Még sosem használtam régi manuális objektívet, de ilyen képeket nézve az egyedi bokeh kezd csábító lenni
.
Utánaolvasva tudom, hogy Nikon váznál bibi van a bázistávolsággal, viszont nemrég jutottam az infóhoz, hogy van néhány régi orosz obi ami gyárilag Nikon bajonettel készült (pl. Helios 81H, Kaleinar 5N), mivel gyártottak Kiev márkájú gépeket Nikon bajonettel, ......illetve az "A" jelzésű orosz objektívek (pl. Jupiter 31A, Jupiter 11A, Tair 11A ...stb) egy Nikon véggel (nem átalakító adapter és nem is lencsés adapter, ... hanem 3 csavarral levehető az eredeti menetes vég és ugyanazzal a 3 csavarral feltehető az obira ebay-es Nikon vég, ami korrigálja a bibit a bázistávnál) használható és lesz végtelen fókusz is.Viszont mivel még sosem használtam manuális obikat ezért az általános kérdésem az lenne, hogy manuális obinál csak M mód használható minden paraméterre, tehát manuálisan kell állítani a rekeszt, időt, (élességet nyilván), és ezeknél a fénymérés sem működik? ....hanem egy adott kompozíciónál manuálban állítgatva kikísérletezgetem mikor lesz jó az expo?
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt tanulni szeretnék
(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- sziku69: Szólánc.
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Sweet.tv - internetes TV
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)