-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz instantwater #6564 üzenetére
Gcam jobb a gyári szoftnál, ha életre kelthető. LOS memóriakezelése jobb a régi miui-s romokénál. egyszerűen csak nőnek a memigények. Meg amikor kitalálták ezt az appkitűzős funkciót, akkor még más volt a standard memóriakezelési megoldás, meg talán valamennyit az appok életcikluskezelése is változott. Legalábbis sztem okkal nem használja már a legtöbb rom.
Esetleg minősítsed át rendszeralkalmazássá, amit kell, vagy keress rá az 'lmkd'-ra! Elvileg tudod állítani a paramétereket, amiket kezel, gondolom app vagy script is van hozzá. A tippem az, hogy csak a zramhoz lenne érdemes hozzányúlni, minden máshoz már sokkal kevésbé. Régen ugye tök egyszerű volt állítgatni, ma már valamiért senki nem szórakozik Kernel Auditorral és hasonlókkal (max ilyen indiai vagy fehérorosz Telegram szervereken).
A zram lényege valami olyasmi , hogy cpu-időért cserébe nyersz valamennyi memóriahelyet, és ezt a funkcionalitást kezeli egy kernelmodul. Ha csak 4-6 GB memóriád van, akkor akár az is lehetséges, hogy jobb teljesen kikapcsolni, mert ugye a zramnak is van egy helyigénye, ami beleszólhat az lmkd működésébe. Én zramot csak PC-n konfigoltam, de ott 16 gigából kellett 20±- GB-nyi helyet teremteni, és ott lmkd sincs.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6566 üzenetére
Elvileg ahhoz is van modul Magisk/KernelSUhoz.
https://devuploads.com/users/ItzDFPlyer/17713/(LATEST)%20Beta%208.3
ezt láttam a napokban, a miatoll tg csoportban, nem tudom, hogy ez telefon függő lenne-e
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6564 üzenetére
Revolut csak a KernelSU alkalmazást látja, azért nem megy
De ha elrejted, vagy törlöd, simán megy -
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6562 üzenetére
hát én ilyent nem tapasztaltam
de ha mondasz egyet megnézem[ Szerkesztve ]
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6559 üzenetére
(valószínűleg a nem-Trebuchet launcher miatt) az appváltó sem mindig működik.
Ez sajnos de, Trebuchet bug, ha törlöd az adatait és leállítod, megjavul az appváltó, emiatt is cseréltem le a LOS21-et crDroidra... pár órát beleöltem a guglizásba és hát nem igazán voltam előbbre, csak, hogy csináljam ezt ha elromlik, vagy Taskerrel állítsam be, hogy naponta törölje az adatait vagy állítsa le és indítsa újra
[ Szerkesztve ]
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6558 üzenetére
Azzal tökéletesen megy igen
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6530 üzenetére
Be kellett jelentkezni párba, valami meg el sem indult, szóval azokat reinstallálni kellett
-
sixtybi
tag
válasz instantwater #6474 üzenetére
Erről jut eszembe, most néztem, hogy lsposed-ban, ezeket a module-okat lehet más user-ek alá, vagy akár a work profile alá is telepíteni. Ez gondolom azt is jelenti, hogy ha nincs ott, hogy pl a work profile app-ok látják az összes telepített app-ot? Mostanában szokott is olyat, hogy root-ot észlel a work profile-ban az intune, és törli az adatokat. De aztán 5 perc múlva újra jó. de ezt naponta eljátssza. Másnak is van ilyen?
-
sixtybi
tag
válasz instantwater #6472 üzenetére
Lsposed modulokat hogy rejtesz el? És a hmal nálad magisk module? Nem lsposed-on belül van?
-
addikt
válasz instantwater #6459 üzenetére
Megoldottam kerulőúton.
HMAL-lal elrejtettem a Cromite-ot a kérdéses App elől így Chrome Webview használatával nyitja meg a bejelentkező oldalt az appon belül.
Valoszinűleg a fejlesztő is így gondolta eredetileg, csak valami félrement.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6456 üzenetére
Termeszetesen igen.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6452 üzenetére
Nekem borzasztó instabil eredményekkel dolgozott.. ami nagy valséggel abból ered hogy borzasztó mennyiségű kód van egybeturmixolva (PIF, TrickyStore, HuskyDG féle SN prop rejtés, meg még úgy két tucat egyéb modul így-úgy összeollózva, automatikusan ad hozzá denylist-hez dolgokat, eltávolít modulokat amikre "már nem lesz szükséged" pl. PlayCurlNEXT.. etc.) de a forrása nincs kint sehol és van benne bináris file.. nem is értem XDA-n hogy maradt még fent.. csak óvatosan.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6449 üzenetére
Akut hatása mindenképp lehet, így van, de van módszer arra hogy jól megszívd: az app ID alapján letilthatja a már telepített, belakott alkalmazás használatát amit a már sokszor említett újratelepítés és az új app ID megold általában de nyilván kellemetlenség. Át lehet kókányolni az app ID-t (root-al természetesen) csak utána meg azért fog majd sírni az alkalmazás hogy nem egyezik a belépéshez elmentett trace-el / cookie-val / egyéb azonosítókkal az app ID így akkor is "letilt".. ez az egyik bevált módja annak hogy ha egyszer egy app frissítés után root-ot és|vagy nyitott bootloader-t vagy csak erre utaló nyomokat érzékel akkor "meg tudja jelölni" a telepítést. Ez ugye azóta lehet életszerű mióta az Android ID-t "kivezették" mint alkalmazásazonosítást és helyette van külön minden alkalmazásra app ID. Úgy emlékszem Android 9 óta van így.
[ Szerkesztve ]
-
kulturg
tag
válasz instantwater #6444 üzenetére
Innen le tudod tölteni és telepíteni a Magisk appot mindenféle unlockolás és rootolás nélkül.
Ezután egy másik app (pl. bank app) láthatja az app listában, hogy van egy Magisk nevű app, és ezért letilthatja magát. Pedig még csak unlockolva sincs, nemhogy rootolva. -
kulturg
tag
válasz instantwater #6439 üzenetére
Ha fölrakom a Magisk appot root nélkül, akkor az app lista szerint blokkolhat némelyik app?
-
Norby86
őstag
válasz instantwater #6439 üzenetére
Köszi az infót! Fel is teszem ezt a modult hátha szükségem lesz még rá.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz instantwater #6435 üzenetére
Azt próbáltam a beállításokban, de nem teszi ki az ikont sehova. Amikor újból rákattintok meg azt írja hogy ez a billentyűparancs már létezik. Na mindegy, végülis nem annyira lényeg, egy modult használok csak vele. Ez a HMAL mi pontosan?
A mywalkb félét nem próbáltam, nekem ez anno bevált, így más verziót nem néztem.-Norbi-
-
mekker
őstag
válasz instantwater #6425 üzenetére
Most felraktam, de még nem értem el a nírvánát
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
rErEaT
senior tag
válasz instantwater #6430 üzenetére
Köszi, ahogy látom ez kapta a legtöbb csillagot is a forkok közül
-
mekker
őstag
válasz instantwater #6418 üzenetére
Köszi, így már sikerült. Ruruban most az összes pipa megvan, integrity továbbra is 2/3 pipa, de a polgárjenő app még így sem enged be. Bekonfigoltam HMAL-ban is, hogy rejtsen neki mindent, és továbbra is denyListen van az app + Play Store + Play Services. A Services Frameworköt nem engedi (gondolom, mert akkor crashelne a Magisk is). DenyList nincs enforce-olva, de az enforce se segít. Polgárjenő app force stop delete cache és data, Services framework cache data törlés restart, polgárjenő app reinstall megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
nimmrody
tag
válasz instantwater #6421 üzenetére
Igy csinaltam de sajna tovabbra is ugyanaz a hiba. (15001).(-93)
Koszi a helpet. Bele kell melyednem jobban majd hol lehet elcsuszva. -
addikt
válasz instantwater #6418 üzenetére
HMAL-t Magisk és önmaga rejtésére használtam, mert minden újraindításkor visszajött a Magisk telepítő, és ezt az appok érzékelték. Volt ami még a hideolt Magiskot is észrevette valahogy.
Így inkább telepítettem a teljes Magisk appot és HMALlal rejtem ahol kell plusz DenyList ahol kell.
Lehet, hogy törölt vagy hideolt Magiskkal, DenyListtel és Zygiskkel is megy HMAL nélkül, de nekem visszajött a telepítő restartkor.
Az előzményben linkelt megoldásból kimaradt, hogy a beepitett Zygisket használom.
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz instantwater #6412 üzenetére
Ehhez kell LPosed? Korábban volt felrakva 1-2 modul miatt, de aztán lett valami a projekttel, és a forkokat már nem nagyon követtem le. Meg lehet oldani az applista rejtését LPosed nélkül?
-
kulturg
tag
válasz instantwater #6412 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy magisk hide is volt. Na de ha nincs magisk és root (csak unlock), akkor mi baja lehet az app listával?
-
mekker
őstag
válasz instantwater #6393 üzenetére
Köszi!
-
addikt
válasz instantwater #6387 üzenetére
Úgy tűnik a Kitsune Mask pont ezt tudja, és AllowList alapján dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz instantwater #6341 üzenetére
Újraindítás után mindig megjelent a Magisk stub (zöld robotos ikonnal), ami szintén fennakadt az app list checken, és nem akartam kézzel törölni minden újraindítás után.
Ezért az előzményben linkelt forkolt LSPosed + HMAL lett a megoldás.
Most teljesértékű Magisk mellett boldogok a bankok.A Magisk saját beépített csomagnév változtatós hideolása nem volt elég mindegyiknek.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6302 üzenetére
Nem csak a mido-n használok LOS-t, van itt egy Note 7 meg egy Note 9 is.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6221 üzenetére
Esely.. az mindig van.. hogy meddig.. az az igazi kerdes
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6219 üzenetére
Aha, meg a Magisk alkalmazasban ott van az uninstall hogy mindent feltakaritson a /data/adb-bol is maga utan.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6216 üzenetére
IMHO marad a Magisk, PIF, Shamiko, etc. mert ezek jól néznek ki.
-
crok
Topikgazda
válasz instantwater #6212 üzenetére
"Egy Redmi Note 4 készuléken is tokeletesen üzemel az alkalmazás szintén nyitott bootloaderrel, rootolatlan, Lineageos 21, viszont az nem official, hanem zeelog féle build." -- akkor végül ez ment fel Remek, remek. A Zeelog build azért jó mert az egy rendesen megcsinált, frissen tartott, release aláírt ROM, ráadásul olyan kernellel amiben nincs letiltott kernel string.
Szóval előbb kernel string ügyben nézz szét, aztán ROM aláírás [link].. aztán kelleni fog valószínűleg a PIF is, etc. [link] meg úgy látom hogy erre a készülékre ez a második official LOS21 build, még akár hibák is lehetnek a build-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest